Chock



Idag fick jag en chock.  Visseligen en väldigt liten men ändå.....

Är ju så att TV 3 eller om det är TV 5 (är ju så många olika konstellationer nuförtiden) valt att lägga landskampen i Kanal 9. Detta medför ju att väldigt många stängs utanför det kanske mest svenska av allt, när folk får samlas kring sitt landslag och visar känslor för sitt land (utan att det för en gångsskull ska betraktas som rasism). Självklart ligger pengar bakom detta beslut, precis som allt annat.

Tack och lov ingår denna kanalen i Com hems utbud och den har varit gratis från starten (februari 07) Idag när jag skulle kolla läget inför helgen kom följade mindre roliga besked upp;

Ni kan just nu inte kolla på den här kanalen, det kan bero på att;

*Kanalen ingår inte i ert abonnemang
*Kortet ej uppdaterat, vänta 20 minuter
*Programmet / Kanalen ej har startat


Oh my god tänker jag; så lägligt att ta bort frivisningen precis innan landskampen. Så får alla panik och börjar abonnera på den. Kastade mig på telefonen och hörde när den skulle slutas frivisas. Fattade ju att den inte skulle vara fri i all evighet. Grabben sa 1:a augusti och skulle kolla över varför jag inte fick någon bild och att jag skulle vänta 20 minuter (vilket jag redan gjort utan resultat)

MEN när jag vaknade vid halv sju tiden så var bilden med dom dåliga programmen åter. Så nu är förhoppingsvis allt lugnt inför lördagen. Vilket skitkanal egentligen, synd att dom ska få visa sport överhuvudtaget.

Hoppsan, en blogg om ingenting typ :/

Nu; kalla pannkakor och Vänner.


Allt som är ditt

Du går genom parken det är inte ens natt än
och två som går bakom springer ifatt och tar allt som är ditt
(...)

(...) Åh tänk om du hade gått en annan väg eller inte varit så korkad och gått ute själv
du kanske hade fel kjol eller kanske gick för sakta
det måste va ditt fel det måste va ditt fel
(...)

(...) Vem skulle ha trott dig du fyllde i blanketten som inget
och sen så var det borta allt som var ditt
(...)

(...) Åh tänk om du hade gått en annan väg eller inte varit så korkad och gått ute själv
du kanske hade fel kjol eller kanske gick för sakta
det måste va ditt fel det måste va ditt fel
det var aldrig ditt fel (...)

(...) Dom jävlarna ska skjutas Dom jävlarna ska skjutas 
Dom jävlarna ska skjutas Dom jävlarna ska skjutas
 (...) 

(...) Jag har hört vad han heter jag står med ett gevär
jag ska spendera mitt liv och ta tillbaka allt som är ditt (...)


Helgen

Eder favortibloggare är idag en mycket trött man. Det har varit en minst sagt späckad helg.

Det började redan på fredagen då jag klev upp efter sex timmars sömn. Fixade iordning mig innan jag och Erik drog ner till Piren för en lunch tillsammans med Allie. Som vanligt var maten på 8-glas utmärkt, denna gången blev det black&white med rödvinssås och till det stekt potatis.

Efteråt blev det en stunds jammade på stan innan jag blev skjusad till jobbet klockan 17. Där var det möte/förfest innan vi skulle ut på GG och äta. Hyfsat trevligt ställe med en helt okej krogshow. Dock var maten en liten besvikelse, god men väldigt lite. Tur att man inte betalade, hehe. Festen fortsatte på Olearys och man var väl hemma mellan 2 och 3.

Sex timmar senare steg jag upp och gjorde iordning mig inför lördagen. Då var det nämligen dags för Svängarns svensexa. Först bar det av utåt Hyltena för paintboll. En helt fantastiskt rolig aktivitet som jag tycker ni borde testa på om ni får tillfälle. Efter paintballen åkte vi ner till Bishop Arms och käkade & drack öl. Allt tillsammans med vacker musik från våran "rockstjärna". Var en hel del folk på stan så man kan lungt säga att han drog till sig uppmärksamhet. Precis som det ska vara.

Efter några timmar på Husets lauch så bar det av ut på stan för ytterligare uppvisade av våran fina stålman. Piren, Twin och Olearys hanns med innan en slagen hjälte sattes i en taxi vid midnatt. Tänka sig, stålmannen åker taxi nuförtiden haha

De två sista timmarna blev alla splittrade och jag hamnade i en intressant disskusition med en (ung ;)) kompis om livet. Var trevligt =) Som jag har sagt innan; Finns det en andledning så får man veta massa saker om mig. Så hemlig är jag inte, hehe

Idag har det varit morsdagsfirande och eftermiddagen lär tillbringas i soffan. Ligger efter en hel del med sömnen känner jag, men det är det värt för jag har haft en kanonhelg !!

     Tom och Balo i en tillsynes mycket invecklad disskustion
     Carro och Alex festar loss
 
     Superman
     Våran gatumusikant
     När lillebror inte hade pengar fick storebror rycka in

Sommarplåga ?

Sitter och funderar på vilken årets sommarplåga kommer att bli ?!

Ni vet den där låten som spelas precis hela sommaren på fest efter fest och som man vill spy på i början av hösten (eller tidigare)

Har ju passerat en hel den klassiker genom åren;

Ni minns la kanske den bästa sommaren någonsin 1994. GES låt När vi gräver guld i USA fick ju en hel del hjälp på traven om man säger så.

Den första riktiga sommarplågan som jag minns riktigt ordentligt var Sweet (A La La La La Long) från 1992. Samma år hade den numera bortglömda artisten Fredrik Swahn sin enda hit med Herrarna i hagen.

På 90-talet började låtarna rada upp sig och man satt klistrad framför Sommartoppen varje lördag. Baby I Love your way 1994, Kung av sand 1995, Macarena 1996, Bailando 1997, Mambo nr 5 1999, Här kommer sommaren 1999.

2000 talet har en hel del att bjuda på också. Daddy DJ 2001, The Ketcuhp Song 2002, Här kommer alla känslorna 2003, Dragostea din tie 2004, Ingen vill veta var du köpt din tröja 2004, Axel F 2005, Boten Anna 2006, Who`s da man 2006.

Får se vad denna sommaren har att bjuda på. Stalltipsen lyder;

* Ingen Sommar Utan Reggae, Markoolio
* Dont`t Matter, Akon
* Dunka mig gul och blå, Frida
* Grace Kelly, Mika
* Dancing lasha tumbai, Verka Serduchka

image122  image123

Förra årets solklara vinnare                            Kan mycket väl bli årets sommarplåga


G

image119image120

Håll i hatten mina damer och herrar !  Nu ska vi prata bil här i bloggen. Något som inte tillhör vanligheterna på denna sidan.

Nu finns det dock en god andledning att göra det. Vre ner Tigran till Bilbesiktningen tidigare idag och den blev godkänd ! Skönt att slippa krångla med bilen men ironiskt nog kan just detta betyda slutet för just denna bilen i min ägo. Funderar på om man skulle börja kolla efter något nytt framöver. Har ju haft den i snart fem år så det kanske börjar bli dags. Inte så kul om/när det börjar krångla om man inte har en skiftnyckel bakom varje öra, vilket man inte kan anklaga mig för....

Hittade mitt besiktningsprotokoll från förra besiktningen också. Noterar att jag kört hisnade 577 mil och 6 kilometer på 13 månader och 4 dagar.

Efteråt åkte jag förbi Jet och "firade" med att tanka bilen full så nu slipper man tänka på det under ca en månad. Sedan bar det av mot Coop för månadshandling, så nu är det fullsatt i frysen.

Kyckling

image118

Sista veckan på förra lönen vilket som vanligt betyder Stinas kyckling (aka my favourite).

Om jag skulle bli tvungen att bara äta en sak resten av mitt liv skulle det definitivt bli kyckling. Vad skulle ditt val vara ?

Appropå lön, idag fick jag min sista lönespec från IKEA. Slutlönen hamnade på goa 2**6*. Kanske man skulle byta jobb oftare, hehe.

Dags att käka middag

Vi hörs !

Malmö weekend

Nu är man hemma igen efter helgen i Malmö. Åkte tåg ner i fredags och buss hem idag. Varför tar inte karljäveln bilen undrar ni kanske ??!

Ja det ska jag berätta nu; Man vill ju spara på miljön och väljer kollektivåkning.....eller inte. Största andledning är att jag tycker det är trisst att sitta och köra så lång och speciellt om man är själv. Sen räknade jag ut att jag bara skulle sparat 100-150 kr på att ta bilen. Då har jag inte heller räknat med slitaget på bilen samt ev fel som kan uppstå på vägen.

Rullade in på Malmö station kvart i tre i fredags. Vi stack nästan direkt till bolaget och inhandlade lite godsaker innan vi satte oss på "Valles uteplats" och senare på hans balkong. Solen låg på underbart så man satt där och njöt rejält. Janne och Johan kom förbi en sväng innan vi traskade ner till Mando och käkade en mumsig plankstek. Efter det drog jag, Valle och Janne hem till Valle igen. Där fortsatte vi att grogga och sitta och snacka skit. Blev ingen utgång men roligt att sitta och tjöta var det hursomhelst.

Lördagen var det mest slappa som gjorde. Gick en sväng på stan och kikade lite innan vi käkade på Stippes. Efter det sov vi (jag) två timmar på eftermiddagen, aldrig fel att dyka. Var tvungen att ladda batterierna inför kvällen för då skulle vi nämnligen på 35-års fest hos Jannes fv. Drog hem vid halv tolv för man kände sig rätt sliten. Ytterligare ett besök på Stippes hanns dock med, hehe. Betydligt mer folk där på natten och ett par äldre damer som passerat epitetet "lurig" för länge sen.

Idag var det dags för hemfärd redan klockan 10. Lyckades komma med en sån "snabb-buss" som "bara" tar 3 timmar och 40 minuter så det gick rätt smidigt.

Snart dags att hugga tag i en ny vecka. Mycket på programmet som vanligt ;)

Nedan ser ni ett par bilder som symboliserar helgen;

     

Från vänster; Mando (plankstället), Stippes (med skön slogan), Selma (Valles katt), Smulan (Emmas katt)


Vem pra bahia

Nu är det dags att sticka söderöver för ett Malmöbesök. Ska hälsa på brosan och hans fru.

Förhoppningsvis dyker ett skylt som denna
 (eller liknade) upp framåt eftermiddagen. Då säger jag som Jan-Banan brukar säga "Då har vi kommit rätt"

Skulle däremot denna skylten  uppenbara sig är jag riktigt jävla illa ute.
 
Ha en bra helg i Jönköping, återkommer med en rapport så fort jag hinner eller senast söndag.

Haj ! (måste träna lite skåne dialekt, haha)

Jag är glad !!

image110 image111

Jag har biljett till Sverige - Danmark på Råsunda 8:e September klockan 20.30 !

Nu är ni allt avundsjuka va ??!! Biljetterna släpptes ju igår och alla 36 608 tog slut på ungefär en halvtimme. Tack och lov jobbade Steff mycket effektivt och fixade fyra plåtar. Bakom mål denna gången så det är ju inte superplatser men man är där och det är det viktiga =)

Det blir min femte landskamp på de sex senaste åren. Tidigare har jag sett Ungern (två gånger), Lettland samt Bulgarien. Tyvärr missade jag matchen mot Spanien förra året pga bröllop.

Bilderna är från vänster; När Sverige kvitterar till 2-2 mot Danmark EM 2004 och till höger; En flagga med tydligt budskap. Bilden är från Italien senare samma sommar. Ni kan ju ana vad Italienarna tyckte om den, hehe

Idag är det ledigt vilket är gott ! Får se vad som händer under eftermiddagen/kvällen. Eventuellt kan det bli en tripp till Svängarns trakter och kanske lite korpfotboll efter det. Sen är det jobb imorgon natt igen innan det bär av till Malmö på fredag.


0-1 och 0-1

image109

Idag är jag riktigt sliten. Ont i benen, ont i halsen och lite småtrötter.

Två fotbollsmatcher igår med likadana men ändå blandade resultat. Först tog vi våran andra raka seger i korpen efter en stabil 0-1 seger "borta" mot KPMG. Det var riktigt roligt att lira men det känns i benen idag vill jag lova.

Efter det åkte DIF på en pinsam torsk hemma mot gais. Det ser inget vidare ut denna säsongen heller måste man väl säga =(

Annars är det bra (tackar som frågar). Bara två nätter kvar att jobba denna veckan då natten mellan onsdag/torsdag är ledig. På fredag bär det av till Malmö för att hälsa på en kompis. Ska bli roligt att komma iväg lite, en ljuspunkt i vardagen. Helgen efter det är det utgång med jobbet, samma dag som marknaden. Sen rullar det på; fotbollslandskamp, bröllop, midsommar mm.

Dags att ta tag i disken =(

På bilden ser ni jag som "gangster", haha. Brillorna är coola. Vet inte vems dom är dock.....hmm Erik eller Adrians tror jag. 11.04; Insåg just att man ialla fall ser Erik genom spegelbilden i glasögonen, hehe

070513

Ber om ursäkt för den dåliga fantasin i rubriken.

 

Igår var jag på fotboll på Stadsparksvallen. Gött väder när man satt där i solgasset på ståplatsläktaren. Tyvärr var inte spelet lika bländade. Man satt och längtade efter Palace eller Djurgådens skönspel ! Men det var ett fotbollssubstitut så gott som något ialla fall.

På kvällen var jag på Piren en sväng med Robban, Elin och Peter. Satt på åtta glas och käkade en Salsa burger med Criss cross potatis. Alltid lika gott men det var  inte så mycket folk som det brukar, märks att det är i början av säsongen. Istället för Feskarn gick vi upp en sväng till Karlssons. Där var det "kändis-tätt" kan man säga.

* En hemvändade målvakt som bosatt sig och sin familj på Klostergatan
* En fd Malmö Redhawks back som ofta sitter i utvisningsbåset uppe i Kinnarps Arena
* En lång mittback och en lite kortare ytterback från ett Superettan lag nära dig.
* En hårdförd innebandy spelare som gärna upprör motsåndare i såväl Elitserien som Smil cupen.

Eftersom jag själv var "på rätt sida planhalvan" var det roligt att sitta och studera dessa. Hur dom beter sig när dom är ute samt hur övriga gäster beter sig i deras närhet. Vissa är otroliga kan man lungt säga.

Nyss damp det ner maaaaasa reklam som som vanligt åkte rakt ner i papperssorteringen (borde sätta upp sån skylt att jag inte vill ha, men det kan ju komma nått kul någon gång). Det gjorde det idag ! En sån där sovmask som man har när man ska resa och vill sova. Jag köpte en sån i höstas när jag började sova dag. Tyvärr försvann den lika fort och inte har jag inskaffat någon ny heller.

Brukar inte ha några problem att sova så det har inte känts så viktigt. Nu ska dom dock komma och fixa fönstrerna i lägenheten i veckan så då kan den behövas. Var ju tvungen att plocka bort gardiner och då kommer det in lite mer ljus. Då kommer den väl tillpass !

Nu sitter jag och längtar sjukt mycket till imorgonkväll. Då ska jag spela min första match i korpen för denna säsongen. Ska bli väldigt skoj =)

Fredagslåten !

Vissa anser ju att bara man hör en låt på ett visst ställe blir det "x-låten".  Som tex att När vi två blir en med Gyllene Tider skulle vara en Cypern låt. Så är det ju naturligtvis inte.

Låten ska vara från samma år som minnerna är ifrån. Om sen låten handlar om stället man är på så är det ju jackpott. När jag var på Ibiza så hade Vengaboys precis gjort jättehiten We`r going to Ibiza. Snacka om att det var bra drag på dansgolvet när dom spelade den, ojojoj vilka minnen. Var väl kanske inte lika kul när den gick på cd spelaren på flygplatsen när vi suttit där 15 timmar pga av försenat flyg.



En annan låt som jag kom och tänka på när jag jobbade inatt var den gamla nattlåten från 2003. Den spelade vi alltid varje fredagmorgon och det betydde HELG från Mearsk. Låten är Alright med Lisa Miskovski och The Lost Patrol.


Kanske man skulle ta upp den gamla traditionen igen. Nu är det som sagt helg igen. Inget speciellt inplanerat faktiskt. Kanske fotboll ikväll men vädret inbjuder ju inte direkt till öldrickande och division 6 fotboll =( Imorgon kanske det blir fotboll på högre nivå. Funderade på om man för en gångsskull skulle masa sig upp till Vallen och kolla Södra. Har jag inte gjort en gång sen dom gick upp i Superettan faktiskt. Jaja vi får väl se vad som händer.

Trevlig helg på er !

Hovslättsbesök och Mc skandal

Vaknade upp med sega ben och tankar att gå och träna.

Men en "elak" vän lurade iväg mig på ett äventyr istället. Först åkte vi ner till Mekonomen och köpte lite prylar (ingen aning om vad ska jag tillägga) Därefter bar det av mot paradiset (aka Hovslätt)

Nyinköpta fäljar av ett värde av 3500 skulle sättas på däck av ungefär samma värde. Bilen isig kostade 4000, det gäller att spedera sina pengar på rätt saker.

Däckonline var en märklig liten firma i källaren ute hos en snubbe i Hovslätt. Lite lurigt ställe med en gigantisk häst på trädgården.

 

Efter fäljfixandet så var det bråttom. Hungring = Bråttom = McDonald`s. Ja det kan man ju tycka ialla fall. Då ska man inte åka till världens sämsta Mc som uppenbarligen ligger vid Jordbron. Det tog 20 (!) minuter att fixa tre hamburgare. Herregud ! Hur lyckas dom hela tiden vara sämst ? Dom har väl samlat bottenskrapet av alla arbetare just där så inte övriga ställen ska dras ner i skiten. Lite som IKEA:s Ekeskog, haha

 

Eftermiddagen ägnades åt att tillaga och äta Jimmes fisk. Blev mycket gott =) Tack igen ! Nu är det dags för ytterligare en jobbnatt. Snart vänder veckan !

Tjo !

Piren premiär

Maj Maj Maj ÄNTLIGEN MAJ !

Den månad jag gillar bäst. Våren är här på fullaste allvar och jag med den ibland (hoppsan). "Lovade" mig själv att inte besöka Piren innan Maj månad och det löftet höll jag. Dels för att i April är det ju kallt där på kvällarna sen tycker jag det hör sommar månaderna till. Dit räknar jag Maj, Juni, Juli och Augusti.

I lördags var det då dags. Först hade vi fotbollsavslutning hemma hos Robban. Inte för att vi spelar i något lag utan att vi tippar tillsammans. Kan väl lungt säga att vi hade tjänat på att inte tippa dom där 6-7 gångerna var som vi gjort sen i höstas med det är ju mest för skoj. Här följer Dannes segertal, märk väl att ingen skålar med honom, haha



Efter fotbollen som käkade vi mat från Palace (vilket namn) Athena. En mycket god grillbricka inhandlades, den rekomenderar jag starkt.



Efteråt spelade vi kort och fortsatte dricka. Ytterligare en seger för en alltmer berusad Daniel. Frågan är om det var så lyckat i långa loppet.....

Sen var det dags för Piren. Lite småkallt var det allt men det var kul att träffa på lite bekanta ansikten ialla fall.



Drog hem rätt tidigt och det var jag rätt glad för inatt kan jag säga. Dessutom fick vi gå hem en timme tidigare i natt ! Skönt då man ju var lite sliten.

Två år sedan



Idag är nästan på dagen två år sedan som detta klipp är ifrån. Datumet var 7:e Maj 2005 men det var ju på lördagen så det blir ju typ denna lördagen ialla fall. Palace mötte Southampton i kampen om överlevnad i Premier Leauge. Näst sista omgången och båda lagen var inblandade i striden.

Fest hemma hos mig och det finns få (inga?) saker som kan få mig så upprörd som idrott. När Nicola Ventola gjorde 1-0 för Palace blev jag skogstokigt glad. De sista 20 minuterna efter det kändes som flera månader. För engångs skull jag vilja påstå att tiden inte går lika fort. Det var verkligen en pina som jag knappt vågade kolla på.

Palace lyckas dock hålla undan.......till matchens absolut sista spark. Då tofflar Danny Higginbottom in kvitteringen som i slutändan spelade ner både Palace och Southampton. Jannes halvdruckna öl far rakt in i Kamprads bokhylla.

Märkena sitter fortfarande kvar där;

image100

Men spåren i själen sitter mycket djupare. Idrott berör !

Skofetish

image98image99

Folk i allmänhet och tjejer i synnerhet verkar vara väldigt förtjusta i att köpa skor. Känns som dom flesta man träffar på (tjejer alltså) har mellan 10-20 par. Själv har jag alltid varit av åsikten att ett par per aktivitet och årstid räcker. Dessutom tycker jag det är gott med ett par riktigt ingångna skor.

Mina förra Adidas härrör sig nog ungefär från början av seklet. Nu är dom dock bra slitna så när jag var i London passade jag på att köpa ett par nya. Hur sköna somhelst och enligt beräkningarna borde dom såldes hålla till år 2014. Då är 700 kr inte speciellt mycket om man slår ut det på antal år och timmar.

Ytterligare ett par nya skor har införskaffats. Dom har jag iofs inte betalat för men lik väl är dom ju nya. Dom ser du till höger här på bilden och är mina nya arbetsskor. Dom är sköna och passar foten perfekt. Känns aningen bättre än mina gamla IKEA-skor även fast dom var väldigt sköna också.

Hur många par skor har du ?