Nu åker klagomuren uppe igen

120835-43

Man mår ju lite bättre efteråt om inte annat, haha

Det började igår när vi skulle hem efter jobbet. Då startar inte bil-hel*etet ! Det var nära att den startade men nära skjuter ju ingen hare. Fick dra upp till Torsvik på eftermiddagen och boxera ner den till bilverkstaden. Tack för hjälpen pappa =)

Hatar verkligen det här med vintern ! Bara förstör och ställer till problem. Vad är det för fel med globaluppvärmning, det har jag aldrig förstått ;).  Ska nog ta och flytta till London, där är det regn jämt :D

Ont i halsen har jag fått också vilket hindrar mig från att träna. Tänkte köra spinning imorse, men är väl lika bra att vila för annars blir man ju inte av med den på ett bra tag. Tog en ordentlig sovmorgon idag (till 13) så antar att man är rätt sliten i kroppen. Måste ju bli frisk till helgen då vi har viktig innebandymatch också ! Har dock jobbat hela veckan och det kommer jag fortsätta med. En förkylning hindrar inte mig  (folk är för gnälliga) det går att jobba. Har inte varit borta från jobbet på två år snart så det är ju en positiv sak antar jag (man förlorar ju inga pengar mm)

Annars är det bra. Man ska inte klaga för mycket, det kunde varit värre. Som tex att nån som man känner blir överfallen och knivdödad av en idiot som inte borde få gå ute....

Fia med hutt !

120835-42

Igår spelade jag ett nytt spel som jag aldrig testat innan. Fia med hutt. Är precis som det låter; typ vanlig fia fast när man blir utknuffad får man ta en hutt. Hehe kan bli farligt om man har för mycket otur (vilket jag jämt har :/)

Efter förfesten gick vi en sväng till SS där det var After Work. Tyvärr inte så mycket folk men dom som var där var trevliga (dom flesta så behöver jag inte säga mer...) Drog hem rätt tidigt, redan vid 23 ungefär. Precis som planerat för jag var inte så sugen på att festa efter allt som hänt. Sen skulle jag spela innebandy match idag också.

Matchen var mot Frigoscandia (som innehåller ett par gamla Eldhusare) Roligt med två målvakter och lite matchträning. Vi vann med 14-11 =) Jag gjorde ett mål när jag smög upp från min backplats, hehe

Ikväll blir det väldigt lungt. Ska laga lite mat snart och efter det är det poker på nätet som gäller. Kanske slänger ett öga på boxningsgalan i Göteborg också.

Ha en trevlig helg !

Nej *uppdaterad*

120835-41


Här var det tänkt att det skulle dyka upp en rolig historia idag men den uteblir (ialla fall förtillfället)

Fick ett tråkigt besked innan och historien känns bara så fel att dra just idag. Varför kan inte livet vara rättvist och enkelt ??!!

Har precis pratat med Markus och det var en av de västa samtalen jag haft i mitt liv.  Vad ska man säga liksom ? Ingenting som jag säger kan ju inte ändra någonting. Jag kan ju inte på något sätt förstå den hemska situtationen. I eftermiddag ska dom döpa honom och ikväll stänger dom av maskinerna och drar ut slangarna.

Kommer bli en jobbig tid framöver med många känslor som man inte vet hur man ska hantera. Ska göra allt för att stödja Markus & Jessica så gott det går.

Tears falling down

R.I.P Vincent 061213 - 070125

Ge dom ett finger och värm min hand - i ett iskallt IKEA-land.

120835-40

Nu passar det, nu går det bra. Så kom då tillslut den vintern som jag hade hoppast slippa detta året. Snöade mest hela helgen och igår låg det ett lager med ca 20 cm på min bil när jag skulle åka till innebandyn. Kunde inte denna snön kommit vid jul istället ?!

Visst det är fint att titta på men annars ser jag inte några som helst fördelar med den. Ställer bara till problem i olika former. Det värsta är ju att våren kommer  ännu senare nu. Minns förra året då det var snö och kallt en bit in i April. Längtar verkligen efter våren men den lär nog dröja som det verkar.

Söndag igår och skönt nog var jag inte det minsta bakis. Tog det rätt lungt på lördagen för att orka med hela söndagen. Träffade Valle, Emma och Jimmie på Claras vid halv tolv och fikade. Sen drog jag hem och vilade några timmar innan kvällsmatchen i innebandy. Den vanns med 9-3 mot Fjällstugan =)

Jobbet inatt gick bra och den befarade tröttheten infann sig aldrig. Någon som dock infann sig var den långe dansken. Inte helt otippat kom han med dåliga besked. Från och med 1:a April är det skift som gäller. Förslaget (som visseligen bara är ett förslag ännu men det lär väl ingen kunna ändra på) säger att vi ska jobba 05.30-14 på morgonveckorna. Kvällsveckorna blir 14-23 måndag-torsdag. För att sedan avsluta med 14-20.20 på fredagar. Hej då med den lediga fredagen. Jätteroligt :/

Fram mot hösten snackades det lite löst om ett rullande åtta veckorsschema där man jobbar en helg. Då ingår också att man slutar 12.30 tidiga fredagen och vid 20 den sena fredagen. Dock ska väl tilläggas att jag inte är helt säkert på tiderna. Hade nog slagit av både öron och ögon lite när danskj*veln började rabbla alla sina tider. Hade varit lättare och säga när vi skulle vara lediga istället !

Får väl se vad som händer i framtiden. Som det känns nu är jag verkligen inte sugen på att jobba på skift med dessa skittider. Lämnade ju Coop för att slippa helger och sena fredagar men om man nu är där igen så känns ett butiksjobb betydligt mer lockade. Att vara ute bland folk ger betydligt mycket mer tillbaka än att jobba på ett lager. Hursomhelst ska jag ialla fall jobba kvar minst till 31:a mars för att verkligen suga ut dom sista pengarna på nattlönen.

Hoppsan Kerstin blev ett långt inlägg idag. Dags att laga lite pannkakor snart tror jag bestämt =)

So long

Fest................och sen ??

En person dök inte ens upp. Ett spel dök dfefinitivt inte upp !!

Men det var trevligt ialla  fall. Tråkigt att Seth lämnar stan men många roliga personer är ju kvar

Dagens fråga är om jag kom närmare eller längre ifrån ??

Hovslätts revyn

Idag (eller igår blir det ju nu) har jag varit på revy hemma i Hovslätt. Den höll på i nästan två timmar och roliga sketcher framkallade massa skratt. Kände igen alla åtta personerna som deltog och det är ju extra roligt. Dom var jätteduktiga på scen och det märktes verkligen inte att dom bara är "amatörer".

Bäst var nog Stopp, kom, hit som gav mig  fina minnen från förr. Kul att se lite folk hemifrån som man inte sett på väldigt länge. Kyrkan som föreställningen var i ger en massa gamla minnen från när man var i tonåren, fina minnen som man saknar ibland. Det var bättre förr är ju en sliten gammal klyscha som ibland är helt sann och ibland är helt fel.

Veckan som gått har varit väldigt bra. Mått mycket bättre än förra veckan och tränat tre gånger hittils. I tisdags var det spinning. Onsdagen bjöd på Body combat som var väldigt märkligt måste jag säga. På torsdagen var jag på Power box som vanligt. I helgen är det innebandy både lördag och söndag. Däremellan är det "avskedsfest" för Seth som ska flytta till Luleå.

Kan detta vara något ?

120835-39

Om man backar 3-5 år så var fullkorsbröd inte aktuellt på mitt matbord. Det var gammal hedlig sötlev för det mesta och ljust bröd till 100 %. På senare år har jag dock börjat testa diverse fullkornsbröd och insett att det finns en hel del som är goda. Dessutom mättar dom betydligt mer och man slipper äta en hel brödlev för att bli mätt (det du unnarydsbonden ;))

Mina två senaste test i ämnet är ris & pasta. Först ut var pastan och det var en positiv överraskning. Där har jag alltid varit väldigt skeptiskt då jag gillar pasta och det kändes som en skum kombination. Dock skiljde sig smaken ingenting och man kände sig mätt längre på mindre pasta än vanligt. I går testade jag så fullkornsriset men det var ingen höjdare. För det första så verkade det ha ca 5-10 minuter längre koktid och se kan jag säga att smaken skiljde sig ordentligt. Det var nån slags nötsmak på riset som inte var nått vidare gott. Sverker-Fredrik öppnar locket på soptunnan till riset medan han behåller pastan.

Nej det är inget slags nyårslöfte att börja äta massa nyttigt istället. Alltid tyckt att det är löjligt att det ska till en speciell dag eller år för att ändra något. Jobbar istället efter mål och ett av dessa är att äta lite nyttigare och framförallt lite mindre mat. Dessutom fortsätter jag min träning kontinuerligt så vi får väl se vad det leder till. Förhoppningvis blir man en piggare människa om inte annat.

Vart tog Per vägen ?

Jag var uppe med tuppen idag. Stack och tränade redan innan 11. Det blåste ordentligen på vägen ner (så mycket att jag ett tag funderade på att ta bilen men jag trotsade vädergudarna)

Tränade en timme och det var skönt att släppa allt annat och bara träna. Blev minst sagt förvånad när jag kom ut och ser solen titta fram. Vad tog du vägen Per ?? Jag läser om nedfallna träd i Forserum men tror att någon skämtar Aprilo med mig.

Hehe kanske dumt att inte ta det på så stort allvar. Blir väl straffad med ett stömavbrott senare under eftermiddagen säkert, haha.

Idag är en bättre dag, en omstart månne ?!

// Fredrik

Lördag i Januari (mest seg och tråkig)

120835-37

Hej !


Jag har inte så mycket att skriva här egentligen. Dom senaste dagarna har varit mycket upp och ner. Somnade inte till hockeymatchen i torsdags så åkte och jobbade med bara 5,5 timmars sömn. Gick dock förvårnadsvärt bra och jag var pigg hela natten.

Satte mig framför datorn igår när jag kom hem och gick och la mig runt 08. Sov sen ända till 14.30 vilket är nytt rekord för mig. Tog det mest lungt på kvällen samt spelade lite poker (det gick skitdåligt) La mig i soffan vid 21.45 och kollade fotboll, hmm slummrade visst till och vaknade vid 04. Gick in i sängen och sov vidare till kl nio nästan. Där tog man ut dom "komp-timmarna" i sömn, haha

Idag har det varit typ lika segt som igår. Tränade innebandy mellan 13-15 men det var riktigt segt idag. Behöver nog ett tag att komma in i det efter juluppehållet. Hemma vid fyra och lyssnade på Palace (dagens glädjeämne, vinst 4-2 !)

Ikväll har jag lagat lite mat  (se bild) Testade att göra nått nytt och det blev väldigt gott. Älgkalopps med kantareller, morötter och lök. Till det vart det potatis.

Poker turnering ikväll också men det gick ännu sämre än igår =( Usch känner mig inte i form på något sätt (verken pokern eller något annat) En seg vecka är snart tillända. Hoppas nästa blir bättre !

Because of you, I never stray too far from the sidewalk, because of
you, I learn to play on the safe side so I don't get hurt, because of
you, I find it hard to trust not only me, but everyone around me.
Because of you, I am afraid


Rånad

120835-35120835-36

Ja så känns det ialla fall när man klivit ut från tandläkaren.

Dom skäms inte när dom ska betalt. Idag var jag på en undersökning som tog 20 minuter och det kostade mig 444 SEK ! Det ger en timlön på 1332 kr (till och med så nattlönen på IKEA ligger i lä ;))

Hade som vanligt lite tandsten (inget nytt under solen) samt några småhål som eventuellt ska åtgärdas. Får väl se om man ska forsätta att sponsra dom ett tag framöver eller om man slipper.

Efter det årliga tandläkarbesöket gjorde jag det årliga besöket på Konsum Norrahammar. Hälsade på Mange Brewitz som är butikschef där ute. Det ligger precis i jämte tandläkaren så brukar alltid passa på att springa in där. Min nästa arbetsplats som jag brukar skämta med honom om ,hehe

Denna veckan är riktigt f*ucked up annars. Första veckan när man böjar jobba natt igen brukar vara lite svår med omställningen. Söndag till måndag gick bra men sen kom den här IWAY utbildningen och förstörde hela veckan. Svårt att sova igår eftermiddag/kväll och idag när jag skulle dyka vid 16 var det helt omöjligt att somna så jag gick upp efter en timme. Brukar somna på 10-15 minuter annars. Tänkte äta lite snart och sen lägga mig och kolla på Mora - DIF på Canal +. Hoppas jag somnar någon timma för annars blir denna natten lika jobbig som förra var. Det är inte ofta jag är trött när jag jobbar natt men det var jag igår. Det var skitjobbit.

Mjukstart

120835-33120835-34

Jag gör en Allie och skickar in två bilder som inte har ett skit med texten att göra. Alltid roligare med med något att kolla på. Sen blir Bruce glad också, han som mest kollar på bilderna ;)

Första natten gick väldigt bra och det var skönt att komma tillbaka med färre folk på lagret. 20 (22 är vi egentligen) personer som vi var inatt är alldeles lagom och man får mycket mer gjort. Tex hade vi ett snitt (helt ointressant för den icke insatta jag vet) på 34,5 ol/timme. Att jämföra med skiften som brukar snitta 20-23 så visst är det skillnad.

Möte direkt när vi kom igår och återigen håller ledningen på att skjuta sig själva i foten. Nu är vi bara lovade natt till 31:a Mars. Anledningen är förstås pengar. Pengar och avundsjuka kanske man ska tillägga. Det sticker enormt bland cheferna att vi tjänar mer än dom. Frågan är bara hur man har tänkt att klara den tuffa våren utan att jobba dygnet runt. Helt omöjligt som jag ser det, men men bara att vänta och se på nästa besked. Lär ju komma en hel del olika framöver det är man ju van vid.

Denna veckan är det verkligen mjukstart på jobbet. Imorgon är det IKEA utbildning vilket gör att jag är ledig 2:a och 3:e natten (smidigare att säga så) men "jobbar" 8-17 imorgon. Blir nog lite segt att ställa om dygnet sådär mitt i veckan men det är en gång så det är bara att bita ihop.

Igår kollade jag fotboll och måste bara nämna Henkes debut för Manchester Utd. Verkligen imponerande att vara så torngivande i första matchen efter bara några träningar med laget. Det är lätt att spela med bra spelare säger ju Larsson men det gäller att anpassa sig till deras spel också, vilket han är fantastiskt duktig på.

Ett tråkigt samtal

120835-32120835-31

Hej hej hallå.

Lördag igen då och helgen ska bli lugn och skön. Slappade rejält igår och åkte ut tidigt till Hovslätt imorse. Tvättade bilen, käkade och kollade på skidor.

Hann precis komma innanför dörren härhemma igen när telefonen ringde.  Det var skyddat nummer så egentligen brukar jag inte svara, men jag gjorde det denna gången ialla fall. Det var Markus (Lelle en av mina bästa och äldsta vänner) som ringde. Han fick barn för snart en månad sen. Lille Vincent är född ca en månad förtidigt så det har varit en tuff start på livet. I veckan fick dom flytta honom från Ryhov till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Läkarna säger att dom inte riktigt vet vad det är, men att han kan inte andas riktigt ordentligt med sina lungor.

Jobbigt för han och Jessica att gå där uppe (långt hemmifrån) utan att veta hur det kommer gå. Lider verkligen med dom. Hoppas allt går bra.

Ikväll blir det iväg till en jobbarkompis och spela poker. Ska köra så det blir en nykter tillställning för min del. Rätt skönt det också, och imorgon börjar nattskiftet igen. Ska bli gott att komma in  i gamla rutiner igen.

Kämpa Vincent !

Måndag hela veckan

120835-30120835-29

Har jag blivit Bill Murray i Groundhog Day ??

Följade saker är lika med gårdagen;

* Vaknar 04.35 och stapplar trött för att göra mackor och sen duscha.

* Hämtas av Camilla och Freddie 05.05

* Känner mig mer eller mindre välkommen till skiftet och dagen inleds med ett gäng truckbyten.

* Äter IKEA frukost vid 09.30 som smakar rikigt gott.

* Tänker käka tre stycken mackor vid 12.30 men återigen är det någon som har tagit dom så jag får äta Billys pan pizza.

* Middagen består av pasta och falukorv.

* 19.35 spelar Småkronorna match i JVM.

Välkommen till skiftet Fredrik (eller inte)

120835-28


NU kommer jag vara lite bitter ett tag (så slipper du påpeka det Allie ;))

Jobbar ju som sagt skift denna också. Det är verkligen ingen höjdare. Förra veckan var väl ok för då var det inte så mycket folk som jobbade men idag bröt helvetet löst......

Började med att jag hade tre truckar bara under de tio första minuterna. Första timmen gick väl sådär (plockade 9 lines) Trucken ni ser här över var den som det blev hela dagen ialla fall. Utan radio och knappt körbar. Trångt vid kontoret och folk överallt i gångarna gjorde mig mer eller mindre vansinnig.

Nåväl timmarna gick väl fram till min och Bruce sena frukost (sent såklart så man slipper att folk där med) Såg fram mot mina tre mackor (precis som vanligt m.a.o) Men nej och nej så fel man kunde han. Nån har helt enkelt tagit mina mackor !! Hur störd får man va ??! Jag skulle då aldrig vilja äta någonannas mackor. Dessutom känns hela saken väldigt tattar aktig. Fick köpa frukost (20 kr för en frukost buffe) Mycket god och prisvärd så inget ont som inte har nått gott med sig kanske =)

Vi middagen hade jag såklart inte heller nån mat så det fick en Billys Pan Pizza (vilka jag mer eller mindre avskyr) Men automaten fattade fel så den kostade bara 10 kr isället för 15 (det behövdes inte mycket för att göra en glad idag, haha) Känns som dagen vände där ialla fall.

När jag kom tillbaka från rasten kom Jenny och frågade om jag ville hänga med och träna efter jobbet. Tänkte (orkade egentligen inte) ta det lungt denna veckan också och sen börja att träna igen nästa vecka. Men aldrig fel med nån som ge en lite extra motivation och sällskap där på löpbandet.

Nu blir det att laga middag och kolla på Småkronorna ikväll.

Heja Sverige !