Cashen dom tas

Som Latin Kings och Adrian brukar säga

image239image240

Igår var det verkligen ett fullspäckat program;

10.45 var det dags för slutspel i korpen fotbollen. En härlig spelar comeback slutade precis som väntat och en straffläggning slutade återigen i förlust, riktigt tungt

12.15 kom Tarkan och köpte mitt X-box av mig. Precis som jag "förvarnade om"
här så blev det ett panik köp då jag knappt spelat på det alls. När sen Tarkan anmälde sitt intresse på msn så var det bara att sälja det, då kunde jag ialla fall få tillbaka en del av pengarna man slängt ut. Dessutom gjorde man han glad vilket också kändes bra och man vet att man säkert får pengarna (vilket kan vara lite osäkert om man säljer över blocket tex) Annars får jag väl skicka Olof på honom :P

För att "täcka upp" spelförlusten köpte jag The Sims 2 i fredags. Ett roligt spela som jag har tillbringat många timmar framför förr. Ingen action direkt men lite småroligt är det allt.

13-15 var det innebandy träning som vanligt, riktigt hård och bra träning.

16-18 lagade jag mat samtidigt som jag kollade på DIF på tv och lyssnade på Palace över webbradion. Snacka om fullt upp !

19-23 Kvällen avslutades med pokerkväll hos Danne. Dessvärre blev vi bara fyra stycken som spelade men det var roligt ialla fall. Jag lyckades gå 300 + på kvällen så då får man vara nöjd. Efteråt skjutsade jag ner Danne till stan och Robban & Elin hem. Dök i säng vid ett ungefär och då var jag verkligen slut.

Idag är det innebandymatch klockan 16.30 i Kolgården.
Kom och stöd oss !

Fredag morgon

image238

Det börjar så sakta ljusna över Jönköping igen och det börjar väl bli dags att krypa ner i sängen och sova lite.

Brukar alltid sitta uppe några timmar på fredagsmorgonen och njuta lite av att helgen börjar. Återigen blir det en helg i sportens tecken med innebandy lördag & söndag och fotboll på lördag. Dessutom kan det bli lite live poker på lördag kväll, vi få väl se =)

Visst är bilden fin?! Jag längtar bort, måste ta tag i det där snart.

God morgon !

Vakna TV 3

image237

Har noterat att TV 4 repriserar Skilda Världar på bästa sändingstid (mitt på dagen med andra ord) Kollade aldrig på denna serien när det gick i slutet på 90-talet, trots att snyggingen Tuva Novotny var med.

Dock följde jag slaviskt Vita Lögner som gick på TV 3. Snacka om lågbudget serie med mycket suspekt handling. Men är man fast så är man. Det var Göran som levde sitt dubbelliv, hans sönder Patrik Fridell och Jan Stipanek som naturligvis kärade ner sig i samma tjej (Cajsa Lisa Ejemyr som Tessan). Det var psykfallet Mårten som låste in sin flickvän Eva i en bur och det ännu större psykfallet Peter som tillråga på allt va psykolog.

Galningen Piru som satte skräck i Strömsvik och den ständiga kampen om Strandklubben mellan Sophia och Mikaela Malm. Även Alexander Skarsgård hade en roll som Marcus och en minnesvärd scen är när dom spelar sanning och konsekvens när Marcus får besöka Göran endast iklädd kalsonger hållades i ett mellanmjölk paket.



Dags för TV 3 att börjar visa repriser igen så man kan skratta lite. Vem vill inte se "the Göran show" igen ?





Jag saknar 90-talets såpor, dom var härliga. Klart bättre än Bonde söker fru, Ensam mamma söker, Du blir vad du äter, Våldtäktsman söker tjej eller allt vad dom heter nuförtiden.

Sport Sport Sport

Helgen har handlat mycket om sport och då framförallt innebandy.

I lördags var det träning och igår spelade vi första matchen för säsongen. Som ni ser gick det "ok" som Henke Larsson hade sagt;

image236

Om det blev 16 eller 17 mål framåt verkar ingen riktigt veta men en lysande start på säsongen blev det hur som helst. Ser ni min assist där (vid 12-0 målet) som stängde matchen ;)

Idag är det Elitseriepremiär i hockeyn och 55 galna omgångar ska spelas fram till början av Mars. Blir nog återigen riktigt jämt både i toppen och botten. För DIF ser det ut att bli ytterligare en strid i botten men det känns som att allt mellan plats 7-8 till 12 är ett möjligt senarie. Hoppas på det bästa och ska det bli slutspel denna säsongen bör nog några fler än Linkan och Hörnqvist stiga fram. Framförallt hoppas man på mer av sånt som finns i denna videon.



Tippa är ju alltid lika svårt men jag gör ett försök ialla fall;

1. Frölunda
2. Modo
3. hv 71
4. Färjestad
5. Linköping
6. Timrå
7. Brynäs
8. DIF
9. Luleå
10. Södertälje
11. Mora
12. Skellefteå

Guldet går tyvärr till Frölunda efter final mot hv. Av två onda ting så........

Som om det inte vore nog så är ju kvällens absoluta höjdpunkt Stockholmsderbyt mellan tvillingklubbarna DIF och aik. Tror det blir jämt och X känns sannorlikt men Thiago Quirino da Silva får gärna tysta hela norra stå när han sätter 1-2 i 88:e matchminuten.

Nu ska jag äta dillkött och potatis.

Hej hopp !

Ansiktslyft !

Ser ni min nyuppfräschade sida ?? Klart ni gör om ni hittat hit hehe

image235

För det tackar jag mannen på bilden, Jernhagensson ! Tack för hjälpen, gud vet hur det skulle blivit om jag skulle fixat det själv haha

Kladdkaka

image230

3 ägg
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
6 msk kakao
125 g smält margarin

Häll smord ungsäker form och i ugnen 45-60 min på 175 g.

Så såg mina lördagar ut förr i tiden. Var inte ovanligt att jag bakade en kladdkaka som jag nöjt med framfrör Tipsextra klockan 16 varje lördag. Sen kom syrran och åt upp den på kvällen.

Nuförtiden brukar det blir några goda öl till fotbollen istället men ibland är det gott att göra kladdkaka med.

Inte nyttigt alls men väldigt gott !

I väntans tider

image229

Beställde mitt favoritspel i slutet av förra veckan och då stod det till döm av min förvåning att releasedatum va satt till 29:e September.

Det känndes lite väl tidigt då det brukar komma första helgen i November. Nu har dom ialla fall ändrat datumet på CDON till 15:e Oktober. Men jag tror väl snarare på att det landar i brevlådan precis i början av November som det brukar.

Väldigt lång kvar dit just nu. Jag vill ha nuuuuuuu !!!! Det är så härligt att tillbringa hösten och bara försvinna in i detta spel i flera timmar.

Annars är det bra, har precis fått helg (medans ikea arbetaren har fredagskvällen kvar, kan inte låta bli att kommentera det :P) Som sagt blir det mycket lugnt i helgen. Tänkte jag skulle försöka städa lite (inte min bästa gren) men har ialla fall börjat med badrummet nu på morgonen.

Nu ska jag äta frukost och sen sova =)

Trevlig helg !

Hemleverans

image228

Men till vilken nytta kan man undra ?

Min nyktra och lugna period började ju bra när man idag fick sin hemleverans av diverse rusdrycker. Det var Pärsson som hade varit i Tyskland över helgen och då var man inte sen på att slänga in en order. Gäller ju att fylla upp lagret liksom. Dessutom var priset mycket bra. Tack Pär !

Annars trillar veckan på i sin jämna goa takt mot helgen. Blir mer och mer övertygad om att det är dags för en riktig slappar helg för varje dag som går, ska blir riktigt gott !

Nu ser jag mest framemot att innebandy drar igång till helgen med först träning på lördag och sen match på söndag (missa den inte nu allie :P)

Dags att sova lite, ha det bra gott folk =)

Stockholm 2.0

Ytterligare en helg på resande fot. Närmare bestämt den femte i rad så nu kommer jag gå in i en viloperiod. Det känns som det verkligen behövs !

Vid sjutton tiden i fredags började vi färden med jobbet med slutmål Bålstad. Upppresan var en rätt lugn historia och jag var rätt trött så satt mest och vilade. Efter ett pitt-stop i nkpg (på max) så blev det ialla fall några öl. Med facit i hand kanske man inte skulle tagit dom med tanke på en galen chaufför som vägrade stanna för piss-paus. Det vet vi ju alla hur skönt det är....not.

På kvällen satt vi lite fest på ett trångt gästgivarerum och efter många om och men lyckades jag öppna min vinflaska. Verktygen liksom försöken och antalet personer var många men till slut visade det sig att Kristel visst hade en öppnare, jaha så kan det gå. Gick och la sig i hyfsad tid för lördagen skulle vara fullspäckad.

Redan klockan 10.30 började föreläsningarna på Aronsberg. Det var personer från företagsledningen som berättade om året som varit och framtiden. Vissa ämnen var väl mer intressanta än andra. Efter en god lunch blev det dags för eftermiddagens aktiviteter. Vi delades upp i 15 olika lag och vi skulle lösa diverse uppgifter. Ett bra och roligt sätt att lära känna folk man inte träffat förr (vilket naturligtvis va syftet). Det var en salig blandning av folk från Sverige, Danmark, Norge och Finland så ibland blev det lite språkproblem men det löste sig bra. Tävlingen avslutades med att vi skulle bygga en slags färdmedel och sedan tävla mot varandra.

Bygget är i full gång
Här är det färdiga resultatet, snygg va, hehe
Sen tog racet vid. Det var sjukt jobbigt och gick inget vidare (vi körde fast i fotbollsmålen)

På kvällen var det först lite musikunderhållning och senare en god tre rätters middag med trevligt bordssällskap. Kvällen avslutades på undervåningen i hotellbaren.

Hemfärden igår var mest jobbig och man ville bara komma hem som vanligt. Allt som allt var det dock en mycket lyckad helg där man fick lära känna sina kollegor bättre.

Varför blir det alltid så ?

image224

Reflekterade över en sak när jag var på gymmet idag.

Varför blir det alltid så att dom som byter om samtidigt lyckas ha skåpen precis ijämte varandra? Ödet ? Tillfälligheter ? Lagen om all jävelskap ?

När jag kommer brukar jag som vana alltid ta ett skåp ijämte ett annat skåp som har hänglås på sig. Andledningen är ju att logiskt sett borde denna person vara färdig före mig och samtidigt så "hindrar" det nästa person att ta ett skåp precis ijämte två andra, vilket jag inte skulle göra.

Men när det blir fyra i rad då (se bild) ?? Hur stora är oddsen ? Känns som det jämt blir så att man lyckas hamna ijämte någon trots att det finns hyfsat många skåp att välja mellan och man tillbringar väldigt lite tid vid skåpen. Skumt !

11:e September

image223

http://www.youtube.com/watch?v=wbCcb6NV8Io&mode=related&search=

Just idag är det sex år sedan attacken mot usa. Den 11:e September 2001 är en dag mänskligheten aldrig kommer att glömma.

Minns du va du gjorde precis när du fick höra om attackerna ?

När första planet flög in var jag på Coop Forum och jobbade. Det var min chef Carina som kom fram och sa att ett plan hade flygit in i WTC, men det kändes väl bara som det var en olycka då.

När tornen föll låg man hemma i sängen med tjejen och hunden och kollade tvn. Då började man fatta omfattningen av det man först trodde vara va en olyckshändelse.

Vad gjode du 010911 14.45 ?

Glöm inte att klicka på länken.

Stockholm

image217

Dags att skriva några rader om Stockholmshelgen då. Här ovan ser ni den stora Sverige flaggan innan match. Mer om fotbollen sen, och jag vet att det kommer uppröra känslor ;)

Redan klockan 10 på fredags morgonen var det dags att bege sig mot Stockholm. Man va väl inte helt pigg när man satte sig i bilen efter fem timmars sömn. Resan upp gick utan större bekymmer och lunch intogs på Rasta i Nyköpingsbro. Pannbiffen smakade riktigt gott som frukost.

Efter lite strosande i Sundbyberg under eftermiddagen begav vi oss ut mot Årstaberg där Steff bor. I bilen insåg man återigen hur lyckligt lottad är som kommer hem från jobbet på under fem minuter (tackvare Jönköping och natt trafiken).

Vid 17.30 intogs första ölen (ja just det 2,5 h innan ikea arbetarna slutade, haha) och sista groggen slank ner nästan 12 timmar senare så det va en rikigt långkörare. Blev en riktig höjdare trots att vi inte gick ut. Roligt att sitta och snacka skit och gamla minnen med kompisar man inte träffar så ofta.

Kylen är laddad
Spriten är framställd
Groggkalaset är igång
Glada miner

Nu så över till lördagens match;

Efter mycket återhämting och vila begav vi oss till Sundbyberg för käk och ett besök hos en gammal tabergs bo. Med 45 minuter kvar till matchstart var vi framme vid råsunda. Det visade sig att vi hade fått kanonplatser. Vi satt en bit upp på norra läktaren (enda nackdelen) och såg perfekt ner mot planen då ingen satt framför oss. Stämmingen blev bättre och bättre och exploderade när lagen äntrade planen. Trycket går givetvis inte att jämföras med ett derby men det va det klart bästa jag varit med om under en landskamp.

Matchen behöver man väl inte orda så mycket om. Det flesta såg den och dom som inte gjorde det bryr väl sig inte heller. Bara att konstatera att Lasse Lagerskojare återigen står för en rad konstiga beslut;

* Tycker väl egentligen att han borde satsat på Rami istället för Isaksson med tanke på att Andreas varit borta en längre tid och är matchotränad. Dessutom kan knappast Shaaban anses som någon säkerhetsrisk heller. Nu gick det ju bra och Andreas gjorde en stabil insats.

* Mittfältsbeslutet att spela med tacco-anders och Niklas Alexandersson. Tycker han borde satsat på Kennedy Bakircioglü istället för Alex. Killen har ju blivit en helt okej spelare (föga förvånade EFTER bajen karriären ;)) som tagit honom ända till Ajax.

* Det mest självklara att Kim naturligtvis skulle startat istället för en tjock boråsare som inte tillför ett skit. När han spelar i allsvenskan och elsborg som blev utspelat av Valencia som ville köpa Kim så räcker det rätt bra som argument. Finns massa ytterligare men orkar naturligtvis inte rabbla alla här (blir lång blogg som det blir)

* Nu ska man inte klaga alltför mycket på Lasse. Han levererar trots allt resultat efter resultat som tar oss till mästerskap. Dock lär vi väl aldrig få veta hur ännu mycket bättre det kunde gått om han tog de självklara besluten.....

* Kul att se Zlatan i lördags, helt klart hans bästa landskamp sedan EM 2004. Tycker han ofta (i landslags sammanhang) sett oengagerad och lat ut men i lördags gjorde han en riktigt kanonmatch och var bästa spelaren på planen. Låg bakom mycket i anfallsväg och hade ett par farliga avslut också. Synd att han inte fick sätta dit en boll bara.

Lördagskvällen blev mycket lugn så vi kunde fara hemmåt mot Jönköping redan klockan 12 på söndagen. Det blev en riktigt kanonhelg och en rolig tradition som säker det blir mer av framöver. Detta va sjätte året i rad och varför sluta nu liksom ?!

Ikväll ska jag själv spela fotboll nere på Junebäcksvallen klockan 18.30. Välkommna att komma och kolla :D
Förvänta er ingen Kim liknade insats med en Freddeman som styr det offensiva spelet. Däremot kanske lite Tobbe Linderoth glimtar när man springer framför backlinjen och trampar motståndare på hälarna och gör livet allmänt surt för dom.

Fast det kanske mest kommer se ut som en anders insats. Man är ju trots allt lite lönnfet så förutsättingarna finns ju ;)

Foppa tofflor

image214

Alltså hur ruggit fula är inte dessa ?

Peter har gjort mycket bra med bland annat dubbla OS & VM Guld med Tre Kronor men att hans företag impoterade Crocs till Sverige var väl inte en av hans bästa dragningar.

Så här ska det se ut;



Snart är det dags att åka till Stockholm. Ikväll är det fest och imorgon är det fotbollsfest.

Förhoppningsvis slipper vi se skandalscener denna gången;

Det skulle väl vara Ralle då efter att Kim Källström satt 3-0 för Sverige 26 minuter

Samtididigt som Skumejo attackerar Lars Lagerbäck efter att tjockisen fått tillbringa ännu en match på bänken

Tack för mig, hej !

Om Du Lämnade Mig Nu

Mycket bättre än så blir det inte just nu, en helt underbar låt.
Kommer till Jönköping (Idrottshuset) den 6:e December.




Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon, i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny
Jag är rätt mycket med mig själv, precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv, som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan, om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa, om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre, som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu


Lars Winnerbäck - Om Du Lämnade Mig Nu (feat. Miss Li)

Liseberg

image212

Personerna på bilden har inget med texten att göra.

Igår var det dags för utflykt igen. Värst vad man gör mycket, det är ju så man blir chockad själv. Återigen fick jag kliva upp toktidigt på lördagen vilken verkligen inte är min stil men vad gör man inte.

Personerna på bilden har verkligen med texten att göra. Bilden är tagen ca 09.00.

Klockan 08.05 blev jag upphämtad för vidare färd mot Göteborg. Det var Robban, Elin, Emelie och Tobias så man blev ju lite som femte hjulet (inget ovanligt jag är van....) men dom var hyfsat civilicerade så det var ingen större fara.

När vi kom ner till Göteborg gick vi först och fikade och sen iväg på shoppning tur. Köpte en tröja men jag och Robban tröttnade rätt snart så vi gick och tog en öl på närmaste pub, hehe.

Efter en utsökt kött-buffe-lunch kom vi till Liseberg ungefär klockan 14. Tyvärr regnade det till och från hela dagen men vi åkte massa kul ialla fall. Höjdskräcken är min favorit (se bild), Kanonen var det första gången jag åkte och den var härlig. Lisebergsbanan, Tornado, Spinn Rock mfl är ju gamla klassiker som alltid funkar. Dock blev det verken Kållerado eller Flum Ride denna gången, blev blöt så det räckte ialla fall.

Till slut tröttnade vi på regnet och drog hem klockan 21. Det blev ingen Uppsvinget (ny attraktion) denna gången då det va så lång kö och vi va både trötta och blöta.

Idag har jag varit och tränat och därefter kollat friidrott. Tyvärr blev det inga mer svenska medaljer detta VM =(

Nu ska jag snart dyka ett tag innan en ny jobbvecka börjar. När den är slut är det dags för Stockholm, härligt !