Trött

För trött för att skriva, för trött för att vara uppe egentligen. Det känns att man varit på turnè i Stockholm under helgen.

Men jobba måste man ju alla fall....längtar till sängen om sex timmar

TRÖTT

Warwick Avenue



Bäst just nu, underbart skön röst

Tattarkravallerna



Foto; Andreas Söderlund

Igår var jag mycket oväntat på teater ! Jag hör själv hur märkligt det låter så ni behöver inte tro mig. Var och kollade på Resa utan slut, en berättelse om hur det var i Jönköping i mitten av förra seklet när tattarna jagades bort från stan.

Tycker det är intressant & roligt och se berättelser (och även bilder) på hur det såg ut i stan förr. Kul att jämföra var husen stod och på vilka platser saker ligger idag. Pjäsen var rolig och underhållande, den roterande scenen var idèrik och gjorde det hela mer levande. Dom som jag tycker gjorde sina roller bäst var Kenth Gullstrand (som Theodor) och Enja Fullsta (som Lisa).

Nog om kultur utbudet i stan för den här gången;

Bara några timmar kvar av semestern nu. Det känns dock inte alls så jobbigt som det brukar, vilket ju är skönt. Det beror väl på att jag trivs väldigt bra på jobbet och att jag har haft så kort semester. På två veckor hinner man inte komma in i någon "semesterlunk" som det blir jobbigt att ta sig ifrån. Det var ett lyckat drag att ta så kort sommar semester och dessutom har man ju ytterligare två veckor i vinter *längtar*

Helgens visdomsord



Var dig själv, det finns redan så många andra

Dagens historia



En anka går in på en bar och frågar bartendern; Har du bröd ?
Bartendern; Nej
Ankan; Har du bröd ?
Bartendern; Nej
Ankan; Har du bröd ?
Bartendern; Nej vi har inget bröd
Ankan; Har du bröd ?
Bartendern; Nej vi har inget jävla bröd här !
Ankan; Har du bröd ?

Bartendern; Nej för fan, är du döv eller din jävla idiot ? Vi har inget satans bröd här! Frågar du om vi har bröd en gång till så spikar jag fast din jävla näbb i bardisken din irriterande jävel !
Ankan; Har du spik ?
Bartendern; Nej
Ankan; Har du bröd ?

Japp då var det dags igen



Nu har ångesten och paniken börjat sprida sig i de svenska folkhemmen. Semestern är slut och många tittar tillbaka på sommaren som varit;


- Jag är fet, måste träna så man slipper skämmas
- Ölen och grillbiten i somras var god, men det klär mig inte att vara fet

Usch vad tröttsamt det är med alla "säsongstränare" som börjat dyka upp på gymmet de senaste två veckorna. Känns som om antalet på gymet ökat med 50 % de här senaste två dagarna. Inte roligt att stå och vänta på maskinerna.

Men men det är väl bara att vänta ut dom. Om någon månad har de flesta tröttnat eller skadat sig så då återgår allt till det normala.

Man undrar när ska folk lära sig att inte lönar sig att träna stenhårt bara ett par månader per år ?
Träning kräver kontinutet under längre tid än så.



Helgens visdomsord



Varför finns det flytväst under flygplansstolarna, när det hade varit bättre med fallskärm?

100 miljoner



Någon lämnade in en lottokupong i Bruce Gillards Pressbyråbutik på onsdagsmorgonen. På kvällen stod det klart att han eller hon har vunnit drömvinsten: 100 miljoner kronor.

FAKTA

100 miljoner kronor...

* Du måste jobba i 476 år för att nå samma summa (om du har en bruttolön på 25 000 kronor i månaden och betalar 30 procent i skatt).
* Med 100 miljoner kan du köpa cirka 11,7 miljoner liter mjölk.
* Du kan köpa 50 stycken normalvillor (för två miljoner styck).
* Eller 344 nya Volvo V70-bilar (290 000 kr)

För att spendera 100 miljoner kronor på 50 år kan du göra av med;

2 000 000 kronor om året
38 462 kronor i veckan
5 479 kronor per dag
228 kronor i timmen

Vad skulle du göra om du vann 100 miljoner kronor ?

För det första skulle man ju "go bananas" och inte fatta att det var sant, när man väl samlat sig och fått pengarna tror jag att jag skulle göra följade saker;

* Ge mamma, pappa och syrran ordentligt med pengar
* Betala av lån
* Spara
* Resa


Dags att sova igen



Var väldigt bra att jag tog semester dom här två veckorna känner jag nu. Dels så riskerar man ju inte att missa nått, men även sovtiderna blir minst sagt märkliga;

Funkar rätt bra att lägga sig vid midnatt och sova fyra timmar. Sen gå upp mellan 04-06 och kolla morgonpasset på simningen innan man sover ytterligare tre timmar.

På eftermiddagen blir det 1,5 timme efter sista kvällspasset (17 ungefär). Nu är det dock dags att försöka sova lite tidigare än innan i veckan. Ska upp redan vid 8 och kolla damhandboll, min nya favoritsport haha.

Michael Phelps



1.42,96 på 200 meter fritt nyss. Två sekunder före tvåan och en sekund under sitt förra världsrekord. Han är hyfsad.......

Förövrigt är det riktigt gott med semester just nu. Lite träning, mycket slappande framför tv. Snart är det dock dags att röja loss.

080808



Oh yes årets bästa dag är här;

- Mina sommarsemester börjar, två sköna veckor väntar
- Sommar OS i Peking börjar, bara att bosätta sig framför tvn
- Snart dags att åka över till underbara London. Imorgon ska jag kolla Crystal Palace - Watford

Pund



Var nere på stan tidigare idag och växlade pengar till resan på fredag. 205 £ senare lämnade jag Forex. Punden är nere i 12 kr nu så man får mycket valuta för pengarna.

Förövrigt tycket jag gott hela Europa kan införa £ eller åtmindstonde €.

Det måste vara tio år sen.....



Faktum att det är nästan på dagen tio år sedan jag ryckte in i lumpen. Måndag 1998-08-03 begav jag mig för första gången mot staden som Gud glömde, Eksjö. Minns att jag och Lelle tog bussen tidigt på morgonen och man hade ju såklart inte en aning om vad som väntade. Första veckan var riktigt hård och tuff, inte direkt som någon liten kanottur i Skillingaryd. Då fattade man inte hur man skulle stå ut i 10 månader, men det gick ju vägen.

Det var många gångar man svor och hade det jobbigt;

När man skulle ut i -30 grader på Ränneslätt och dra telefonledningar
När vi gjorde soldatprovet och var ute i skogen i 24 h utan speciellt mycket mat (läs bara guldburkar)
Agera eldvakt mitt i natten, lagom pigg
När det bjöds ärtsoppa i hällregn på Kvarns skjutfält
När Hornborg (?) lurade oss över kullen i träsket istället för bara runt som hade varit en både smidigare och snabbare väg.

Men som vanligt minns man mycket roligt också och det är inget som jag skulle vilja ha ogjort nu när man tittar tillbaka på det.

Dessutom fick jag en riktigt bra vän på köpet




Helgens visdomsord



Varför ska man tvätta handdukar, de kan ju inte bli smutsiga när man precis har tvättat sig

Partiell solförmörkelse



Under fredagen har du kunnat bevittna en partiell solförmörkelse. Strax efter klockan 10.30 startade den partiella solförmörkelsen, då månen passerar mellan solen och jorden. När klockan var 11.40 fram till klockan 12 var solförmörkelsen som tydligast.

Läckert naturfenomen, skulle vara häftigt och se en total solförmörkelse. Nästa gång det blir det i Sverige är 16:e Oktober 2126, och då har jag checkat ut för länge sen.