Vi går som tåget

120835-9



Fjärde raka innebandy segern igår. Verkar som träningen ger utdelning,
vilket är kul. Seger mot Lokomotiv Grek med 4-2 efter en skön kämpa insats. Stig va lite gnällig också och visade ut mig två minuter efter gruff med en motspelare...

Pokern i lördags gick över förväntan. Sju stycken spelare och jag kom 2:a första spelet och 3:a andra spelet. 46 000-kronors mannen kom även han 3:a resp 2:a. Söndagen ägnades som sagt först åt innebandy och sen började jag jobba vid 18. Gick bra som vanligt men var rätt seg när man kom hem i morse. Vi drog ner till Napoleon och käkade frukost, jag, Bruce, Kawe & Nas. Mycket märkligt folk uppe och fikar vid den tiden måste jag säga Kanske dom tycker om oss också förresten, haha

Hoppas veckan rullar på bra nu för jag längtar till fredag. Då är det fest =)

It`s time for some poker

120835-8



Poker ikväll. Ska till stan gud glömde (huskvarna) och lira live. Blir trevligt, men har inga större förhoppningar om seger. Två riktiga korthajar är ju med. En av dom vann tydligen 46 000 nyligen.

Igår var jag på after-work med jobbet. Dom hade hyrt sportbaren på Sir Simon, där dom bjöd på nån slags buffè och billigare dricka i baren. Var mycket trevligt =) Kul att se vissa efter ett par glas alltså. Hehe mycket och säga till en du är den roligaste på hela IKEA, synd att du jobbar natt nu var väl den mest märkliga och oväntade kommentaren.

Appropå jobbet så har jag blivt stf-förman nu. Eller nyckelperson som Janne kallar det. Är jag och ett par stycken till. Hoppas det funkar bra, är ju en del att lära sig. Mycket nu på jobbet förresten. Är planerat med öt lör-sön nu i 4 veckor framöver. Vi som jobbar natt får ju inte jobba då men förhoppningsvis får vi öt varje söndag 18-22.45 istället. Behöver ju några komptimmar till Thailand, och sen lite pengar med förhoppningsvis.

Slut i dataskärmen (heter det så ??!)

Telefon Fredde

120835-7



Mycket som måste fixas nu. Det ska ringas sjukhuset, hälsan, folksam och gud vet vad. Har suttit en del i telefon de senaste dagarna. Skulle ringt försäkringskassan med när jag märkte att dom hade en chatt-tjänst. Det var smidigt och man fick snabba svar. Bra jobbat Johanna. Hoppas dock det inte va hon på bilden, ingen skönhet direkt http://www.fk.se/kontakt/chatt/index.php Sorry Johanna, hehe

Kollade på hockey igår kväll. Djurgården mot Modo. Seger med 3-1. Det bästa med att vara ett bottenlag är väl att man blir destå gladare när väl segrarna kommer.... Ikväll blir det tv soffan igen. Då är det Örgryte - Djurgården (fotboll denna gången) Hoppas på en fin avslutning efter denna kaos säsong, som trots allt kan sluta på en tredje plats. Förväntningarna har minsann ändrats de tio senaste åren sedan man började gå på fotboll. Minns fortfarande Hjällbovallen 00. Det var naturligvis inte bättre spelmässigt då men nog var det ändå lite mer äkta på den tiden. Nu gnälls det för mycket, tyvärr.

Nog om det (mitt första stora sportinlägg, förvånad själv) Längtar till helgen. Blir innebandy och poker, kul kul. Nästa helg kommer Valle & Emma hem så då blir det fest igen.

PS. Tack Rickard för lånet av bilderna, snart åker vi. Nedräkningen har börjat. DS

Booking is confirmed

120835-6



Man brukar ju komma på de mest briljanta idèr när man tagit ett par öl. Vet inte hur många gånger man flyttat (Stockholm eller utomlands), startat ett nytt liv eller kommit på hur man ska förändra världen på lördagskvällar. Dock brukar de ideèr som ser så bra ut på lördagskvällar te sig lite mindre realistiska på söndagsmorgonen.

I lördags var det dags igen. Satt och snackade resor med en jobbarkompis. Han ska åka till Thailand och frågade om jag ville följa med. Vis av tidigare erfarenheter så sa jag Vi tar det imorgon Men faktum var att idèn verkade bra även på söndagsmorgonen. Har länge velat åka dit. Idag bokade jag resan, vi blir borta sammanlagt 16 dagar. Åker från Göteborg den 10:e december och åter hemma 26:e. Ska bli underbart att komma iväg. Har sett mycket bilder därifrån och det ser otroligt vackert ut.

Det tråkiga är att man blir borta från familjen över jul för första gången (missar Kalle för första gången bla) Men kommer ju hem på annandagen så får ta igen det då. Det ska bli skönt att slippa all julstress här hemma och fly kylan ett tag.

Snart mat och ikväll bowling.

En vanlig lördag

120835-3



Fest idag ! Ska tydligen ut till metropolen Barnarp snart. Kan bli farligt, man vet ju hur folket därifrån är ;) Innflyttningsfest hos en på jobbet. Ska bli trevligt. En hel del folk man inte brukar festa med och det är ju alltid kul.

Idag har jag förberett mig för vintern. Var ute i Hovslätt på förmiddagen och bytte däck på bilen. Börjar bli rätt vass på det nu. Har ju gjort det ett antal gånger. F1 serien nästa kanske ?! Hört att dom har bra lön där ;)

Eftermiddagen har ägnats åt innebandyträning på Rosenlundsskolan. Gick bra, roligt som vanligt. Sen drog jag hem och fixade lite käk. Nu sitter jag här vid datorn. Lyssnar på Palace över webbradion och dricker öl.

Imon mår jag dåligt. Hej hopp

En (halv) natt på strippen

120835-2



Mannen på bilden (vi kan kalla honom Göran) har väldigt lite med texten i övrigt att göra.

Strippen har inget att göra med verken att strippa eller bil-strippen. Det första kan jag ha förståelse för att folk gör medans det sista ter sig väldigt trisst i mina ögon. Det är helt enkelt en speciell arbetsplats på jobbet.

Flyter på bra för tillfället. Störs inte ens av hösten än så länge. Kan t.om vara skönt ute nu, så länge det inte blåser och regnar alltför mycket. Men det kommer väl snart. Orka vara en väderguru förresten. Fan där gick jag i fällan själv.

Dags att laga lasange snart.

Tid

120835-1



Tiden väntar inte på någon va det en svensk artist som sjöng en gång. Stämmer faktiskt. Lika mycket som att tiden alltid går lika fort. Oavsett om man är på kryssning i Karibien eller sitter instängd på Guantanamo basen. Tick tick tick, ingen skillnad.

Dock kan tid uppfattas väldigt annorlunda. Är ju ingen skräll att det känns som tiden går fortare när man gör nått kul. Sen spelar ju inställningen till det man gör stor roll också.

Som igår t ex. Jobbade 11 timmar och 45 minuter. Med andra ord en kvart längre än de berömda långfredagarna. Det gick väldigt smidigt och tiden "gick fort". Kan det vara lönen som gjorde skillnaden, eller tröttheten, eller inställningen ? Tåls att tänka på !

Jobb boost

Japp då var tre veckor gångna av nattarbetet. Hade feedback samtal med gruppchefen (Janne) igår.

Är typ ett litet samtal där man får säga vad man tycker och känner om arbetet. Likadant att chefen säger sitt om en själv. Sa som det var, att dom tre senaste veckorna varit de tre bästa inom Maersk/IKEA för min del. Gruppen funkar perfekt, bra rotation, bra chefer mm.

Janne är bra, är rak och ärlig. Han sa bla att om han hade fått välja så hade han tagit en förman från "gamla" nattgruppen från i våras. Nu blev det inte så men Erik funkar ju bra med så. Han sa att han hade 4-5 personer som han skulle viljat ha som förman/stf, däribland jag ! =)

Har många gånger sagt att jag inte skulle vilja vara "chef" men när man får en sån feedback från gruppchefen att han skulle vilja ha en så ställs det ju i en annan dager. Jaja det ligger väl inte nära till hands just nu men vem vet vad framtiden har att utvisa ?!

Fredagskvällen har varit kanon. Varit hemma hos Bruce. Fixade käk (ris med renskav,kantareller och fläskfile) Blev väldigt gott. Sen kollade vi på film, Don't Say a Word. Bra thriller.

Snart blir det sängen för min del. Fullt upp i helgen trots att det inte blir någon fest. Får vänta tills nästa helg.

Vad vill dom egentligen ?

Telefonförsäljarna alltså. Fyra ständigt återkommande nummer som bara mal på och ringer dag efter dag.

Förut gjorde jag en rolig grej av det och svarade; väntade till dom pratat klart (kan ju ta sin tid) sen slängde jag bara på luren. Då har dom tjatat ett bra tag i onödan om inte annat. Men nu orkar jag inte ens med dom längre. Svarar helt enkelt inte. Det dumma är dom som ringer från skyddat nummer ibland. Det kan ju vara från tex sjukhuset (morsan jobbar där mm). Men om det är så viktigt så ringer väl folk förhoppningsvis på mobilen.

Låter som ett lyxproblem när jag tänker efter, haha.
Kanske dags att ta tag i det snart. http://www.nix.nu/ nån ?

Har precis varit och tränat boxning. Hur jobbit som helst, hur kul som helst. Snart dags för sista natten denna veckan. Har varit lite gnäll på att det görs för lite på jobbet. Det gäller dock inte vi på natten. Dom är väldigt nöjda med oss efter dessa tre veckor. Känns bra !

Dags att ta en pirog.

En bra rytm

Men inte musik i detta fallet utan sömn. Det bästa med att jobba natt är ju att man inte behöver ställa den där förbannade klockan på ringning. En sanning med modifikation iofs.

Alltid när jag jobbat natt har jag sovit i två omgångar bara för jag brukar vakna pigg i regel mellan 11.30 och 12.30. Under hela våren vaknade jag tidigare och tidigare och det slutade innan 11 till slut. Känns som det beror på sommaren ironiskt nog. Bättre för sömnen med höst som nattjobbare. Sen jag startade igång igen nu i September har jag allt fler gånger vaknat framåt 12.30. Skönt det. Då krävs det bara 2 timmar sen på kvällen. Då får man ställa klockan men då är man ju ändå utvilad när man vaknar. Tillskillnad mot när man går upp 04.30

Nu ska jag surfa vidare i cyberrymden, laga mat (fläskkotklett potatis & champinjonsås), baka mig en kladdkaka (nej inte nyttigt men gott) samt ladda inför kvällens landskamp.

Jag har tippat 2:a. Känns dumt vi närmare eftertanke, kan man ångra sig ??

Blogg premiär

Jaha nu sitter man här som alla andra nötter och bloggar. Vet inte riktigt varför, gillar ju att skriva så antar att det är anledningen. Kan även säga att jag fick inspiration av en vän att starta.

Ska försöka vara lite mer uppdaterande av mitt liv och mina företagande här än på föregående sida.

Det ligger ett starkt sken över gården för tillfället. Nästan lite scary, lite "alien-kommer" känsla var min första tanke. Tyvärr var det inte så spännande utan bara strålkastarna från Stadsparksvallen (tror jag)

På tvn spelar Brasilien träningsmatch. Känns sådär. För det första är det ingen tvälingsmatch och brassarna har aldrig varit några jättefavoriter för mig personligen.

Nu ska jag fixa ostmackorna inför natten.