Den här dagen i historien



Diego Armando Maradona är född 30 oktober 1960 i Villa Fiorito, en förstad till Buenos Aires, Argentina. Han är en argentinsk före detta fotbollsspelare (mittfältare/anfallare). Maradona är mest ihågkommen för Argentinas guld i Världsmästerskapet i fotboll 1986.

"Innan jag betalar och säger adjö till taxichauffören får han chansen att dra sin favorit berättelse om Maradona

- Mitt favortiminne är när han jonglerar 105 gånger med en citron utanför sin favoritbar

- Det andra var när han på en träning tre gånger i rad från mittpunkten träffade i en keps som målvakten höll framför sig, 60 meter bort." (Lars Nylin Sportbladet)

För mig kommer alltid Diego vara den störste fotbollsspelaren som världen kommer få uppleva. Minns när jag var 7 år gammal och följde mitt första fotbolls VM, det i Mexico 1986. Samlaralbumet var helt fyllt (förutom en brasilianare som retligt nog fattades) men bilden på Maradona var naturligtvis den bästa. Det finns ju en andledning till att man har nummer 10 när man själv spelar ;)

Kommer aldrig glömma 22:a Juni 1986 då Diego blev fuskaren och geniet inom loppet av fem minuter. Först målet med "guds hand" och sen dribblingsnummret som ledde fram till 2-0, det snyggaste målet någonsin.

Grattis på 47 års dagen Diego Armando Maradona. Inte världens bästa människa men omännsklig som fotbollsspelare.

Kolla på klippet, det finns så mycket fotbollskänsla i det så man ryser.

Puma Acceelerate 2 (Lime Punch)

image262

Vad tycker ni om mina nya träningsskor ?

Jag var uppe på Intersport i fredags och köpte dom. Dom stod där på hyllan och bara ropade mitt namn och var dessutom pris nedsatta med 420 SEK och det är ju aldrig fel.

Kändes som jag behövde ett par nya ty de gamla hade tio år på nacken. Minns att jag skaffade dom i slutet av min innebandykarriär i Månsarp. Så dom vart bra slitna vill jag lova.

Åsikter ?

Vintertid

image261

Kära vänner glöm nu inte att det är inatt som ni ska ställa om klockan. När klockan slår 03.00 inatt så vrids klockan således tillbaka en timme och blir återigen 02. Gott att få sova en extra timme inatt, det är ju aldrig fel.

Detta betyder ju mörkret kommer lite snabbare på eftermiddagarna. För mig som jobbar natt är dock bara vintertiden (eller normaltid som det egentligen är) en fördel.

I guds namn



Nu är den sista Beck filmen avklarad. Kollade på I guds namn för en stund sedan och därmed sluts Beck-cirkeln då det var sista filmen i serien. Det har blivit sammanlagt 24 härliga filmer med många roliga kommentarer från framförallt Gunvald.

Alla sagor har ju ett slut och som vanligt känns det sorgligt när man kommit till änden av en väg. Kan låta rätt patetiskt när det bara handlar om ett par filmer men man känner faktiskt en viss tomhet.

Nu är det dags att krama kudden ett tag, har en hel del att ordna med imorgon.

God natt !

En typisk göteborgare

image260

http://www.aftonbladet.se/goteborg/article1064551.ab

Backen Mattias Bjärsmyrs ritual består i att ta på sig höger sko och höger benskydd först.
- Och så pissar jag alltid i duschen. Jag blir alltid så jäkla pissnödig precis före match, förklarar han.

Ett praktexempel på en efterbliven göteborgare, eller huskvarnabo kalla det vad ni vill ;)

Halvtid

Nu är halva hösten avklarad i mitt sätt att se det

Jag kom tillbaka från semestern den 20:e Augusti och 21:a December går man på (förhoppningsvis) lite längre jul ledighet. Två månader down two to go !

Jag vet inte om man börjat bli lite gammal och blödig på äldre dar men tycker faktiskt om hösten nuförtiden. Förr verkligen hatade jag den och den var mest en lång plåga. Nu tycker jag det kan vara rätt skön (när det inte tok regnar förstås) Blir fint ute och luften är väldigt skön. Här följer några fina bilder när hösten visar sig från sin bästa sida ;

Utanför idrottshuset

Del av Kungsgatan

Bild från Hovslätt med Stures hus i bakgrunden

Norrahammarsvägen går precis utanför tomten



Ibland

känns det inte som det va länge sen man lirade fotboll på Åsavallen. Det var härliga tider och trots att det bara blev tre säsonger har man många roliga minnen därifrån.



Visste ju att han är med i Idol men ändå rätt roligt när jag såg detta i fredags;



Det kan vara väldigt långt mellan en snabb ytter och en glamrock sjungade idol. Bra låt han framför för övrigt och kul med hälsningen till Björn (som syns i röd tröja i slutet av klippet)

Nu är det dags att åka och jobba, en ny jobb vecka startar här.

Men det heter ju Negerbollar

image254

Man har ju alltid fått veta att det heter Chockladbollar istället men det har jag aldrig riktigt förstått mig på.

Som om ordet Neger av ren självklarhet skulle vara nerdvärderande. Det är ju det som blir innebörden om man "förbjuds" att använda det.

De smala tror de är perfekta

Läste en intressant artikel i Aftonbladet som jag reagerade över;

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article1021887.ab

"Det sorgliga är ju att en del inte vill ge oss chansen att visa vilka vi är. Det är ju ingen skillnad på en tjock och en smal egentligen, det är ju människor, den ene med för mycket fett i kroppen och den andre med mindre. Det vore bra om folk kunde acceptera en mer för den man är ..."

Så långt förstår man han och får medlidande med honon. Naturligtvis ska ingen behöva mobbas för sitt utseende.

"I familjen Mellberg är mat glädje och tröst. Mycket, god och ofta för söt eller för fet mat. Sockerflingor, O?boy och husmanskost. I Jimmys fall nedsköljt med läsk. ? Jag tjatar om den förbaskade Coca-Colan, säger Eva-Lotta. Ett tag tog vi bort den på helgerna och det hände saker direkt. Han mådde bättre och blev piggare."

Men hallå här ! Är ju knappast någon hemlighet att ovanstående mat gör en fetare. Om fettman ligger i familjen kanske det är dags att tänka till lite. Både som person själv men framförallt som förälder. Det finns faktiskt en uppsjö av nyttiga och goda alternativ.

"Övervikten har följt honom sedan han fem år gammal opererades för ett höftfel som fortfarande spökar och som hindrat honom från att delta i skolgymnastiken."


Må så vara men det finns många andra möjligheter till att motionera. Gå ut och gå en promenade (säg en 1 h/dag) klarar alla som inte har problem med just sina ben, vilket inte inte verkar vara fallet här. Enkel, smidig och nyttig motion.

"Jimmy sitter tyst medan mamma föreläser om läsken. Sedan nickar han. ? Det bara ska vara kolsyra om man är med kompisar och kollar film. Minst två stora flaskor per helg blir det. 15-åringen hävdar att maten har makten över honom. Att han äter automatiskt. Med kompisarna, med mamma eller ensam. ? Jag äter när jag är ledsen. Det känns bra, men bara för stunden."

Är väl inte svårare att försöka ta kontroll över sig själv. Kan vara svårt i början men med rätt vilja klarar människor de mest oväntade saker.

"Han nämner anlag och svårigheten att som överviktig få vara med i en lagsport. Och datorn, som han sitter framför från 16 till 22. Varje dag."

Ja jo som jag skrev innan, finns mycket idrott som man kan ägna sig åt själv om man tycker det är svårt att platsa in i lagsport. Sitta framför datorn sex timmar om dagen är inte en av dom.....

Vore kanon om det infördes mer skolidrott på schemat. Det skulle alla tjäna på. Jag vet inte hur många timmar dom har nuförtiden men när jag var ung var det 2-3 gånger i veckan. Detta utöver de idrotter man utövade själv, något som barn säkert gör i mindre utsträckning nuförtiden.

Tråkigt om jag trampade nån på tåna angående överviktiga men det finns faktiskt saker man kan göra åt det själv. Bara man har den rätta viljan vill säga. Dessutom ska man komma ihåg att det inte är nån garanti att man blir lyckligare bara för att man är smalare.

Höstmusik

Fick ett tips i helgen om en artist som jag inte hört något av innan. Mina damer och herrar Damien Rice;



Väldigt lugn och skön musik med en behaglig röst som jag tycker pasar rätt bra att lyssna på under hösten samtidigt som löven utanför fönstret blir gulare och gulare.

Tack för tipset P !

Freakey Friday

Fredagen ägnades verkligen åt att softa loss riktigt ordentligt. Kändes som det behövdes efter en veckan med en del övertid. Samma visa blir det nog nästa vecka men jag klagar inte, snarare tvärtom ;)

Dök upp lagom till 10 kaffet skulle man kunna säga, nu blev det dock inget kaffe utan en Brun tablett och en banan vilket funkar betydligt bättre i min värld.



Lagom till eftermiddagen redde jag ihop en smarrig lasange som middag. Den satt verkligen där den skulle, efter det gjorde jag ett jättedyk framför tv:n och kollade på en gammal fotbollsmatch. Lika härligt som vanligt !

Två timmar senare vaknade man yr som få och undrade vilken dag det egentligen va. Fick helt enkelt ta tag i livet och började göra bullar. Blev till slut 40 st smarriga kanel/kaddemumma bullar. Till det ska det naturligtvis serveras kall mjölk. En riktig höjdare !





Efter dessa pockade återigen tv soffan på uppmärksamheten. Inhandlade nyss den 23:e Beckfilmen (Det tysta skriket) så jag la mig och kollade på den. Bra som alla dom andra Beck filmerna men med ett lite oväntat slut. Nu är det bara en film kvar sen är det slut med Beck (ja jag vet att den redan kommit ut) Usch känns lite tråkigt men som tur är så har man ju alla filmer så dom får man väl kolla på återigen. Man tröttnar aldrig.

Ska bli spännande att se hur Gunvald/Inger historien slutar.

Nu är det tänkt att det ska bli några timmars sömn för att orka med innebandyn på lördag & söndag.

Trevlig helg på er !

Ett år med bloggen

image250

Idag är det ett år sedan jag började blogga. Tiden går fort (lika fort red anmärkning) när man har roligt. Visst är det en pigg 1-åring ni har att göra med ? Rätt dumt statement kan man tycka då de flesta ett åringar är rätt pigga av sig.

Blogg premiär 2006-okt-10 @ 20:23:33

Jaha nu sitter man här som alla andra nötter och bloggar. Vet inte riktigt varför, gillar ju att skriva så antar att det är anledningen. Kan även säga att jag fick inspiration av en vän att starta. Ska försöka vara lite mer uppdaterande av mitt liv och mina företagande här än på föregående sida. Det ligger ett starkt sken över gården för tillfället. Nästan lite scary, lite "alien-kommer" känsla var min första tanke. Tyvärr var det inte så spännande utan bara strålkastarna från Stadsparksvallen (tror jag) På tvn spelar Brasilien träningsmatch. Känns sådär. För det första är det ingen tvälingsmatch och brassarna har aldrig varit några jättefavoriter för mig personligen. Nu ska jag fixa ostmackorna inför natten.

Kul att sitta och titta tillbaka på vad man gjort och tänkt på det senaste året. Det hinner hända en hel del under 365 dagar. Några ämnen som tagits upp;

* Thailandsresan
* Försökt att börja ett nyttigare liv med att äta mer rätt och träna mer
* Nattjobb på IKEA som sedan slutade och jag med det under våren
* Nytt jobb
* Två London resor
* Skandal matchen på Parken
* Bröllop på Visingsö med tillhörande svensexa
* Ny bil
* En galen resa till Grebbestad
* Diverse listor

Om inte någon har nått att invända så kör vi väl ett år till. Jag kommer fortsätta irritera (och förhoppningsvis även glädja) ett bra tag till. Mig blir ni inte av med så lätt.

Och så kom vintern....

image249

Jaha dags att gå i ide för nu verkar vintern vara i antågande.

Kan väl inte säga att jag fick en smärre chock när jag kom ut till bilen i morse men lite överraskad blev jag allt. Det vara bara att plocka fram ett cd-fodral (i brist på skrapa som jag inte fixat till nya bilen än) och börja skrapa.

Behöver jag påminna er att jag hatar vintern.

Nu är det bara sex månader kvar till våren är här (förhoppningsvis.....)

Hund eller katt ?

Om du skulle tvingas välja mellan dessa två djur, vilket skulle du välja då?

Cerox som liten

Cerox som valp i sovrummet

Tjötkvist hund Rex, 12 veckor gammal

Mamma och pappas hund, Simba

En förvisso rätt söt katt men ack så opersonlig och tråkig i jämförelse

Rätt lätt val va ?

Saknar verkligen att ha hund, det är väldigt roligt. Bra sällskap, man får motion och dom är alltid glada och uppskattar en. Absolut sötast är dom ju som valpar och då kan man ju köra hundtricket, hehe.

Så någongång i framtiden får det bli en hund igen, men aldrig någon katt.

Arg

image243

Ska jag svälja förtretet eller bryta ihop och gå vidare ?? Vad tycker du ?

Här kommer bakgrundsfakta;


På torsdags förmiddagen gick jag in på Betsson för att lägga ett litet bet på hockeyn senare på kvällen. Spelar lite då och då för några hundralappar i veckan, mest för spänningen och skojs skull. Inte direkt så att man blir miljonär på det och insatserna är inte speciellt stora heller.

Djurgården - Frölunda (1), Färjestad - Brynäs (1), Modo - Luleå (1) - dubbelsystem 200 SEK.

Så såg min kupong ut från torsdagen. Den som är lite insatt i hockeyn känner då förmodligen till att vadet satt klockrent och jag skulle bli 500 SEK rikare (egentligen 700 om man ska räkna med insatsen). Härligt tänkte jag och loggade in på mitt konto.

Döm till min förvåning märker jag då att mitt konto fortfarande kvarstår på utgångssumman (alltså den summan som fanns innan vadet) Skumt tänker jag och kollar spelhistoriken. Vadet finns inte med trots att jag är helt säker på att det gick igenom igår. Dubbelkollade både spelhistoriken och reserverade pengar på kontot så det vet jag helt säkert. Vet att det har strulat lite innan så det tar jag som för vana nuförtiden.

Slänger mig på telefonen och ringer Betssons kundtjänst. Dom nekar naturligtvis till allt och dessvärre har jag inte heller något kupongnummer att hänvisa till (om det nu skulle hjälpt det vet jag inte). Slänger även iväg ett mail och svaret blir "att de inte kan hitta spelet jag hänvisar till"

Lätt vunnet lätt försvunnet antar jag. Surt att man inte kan lita till 100 % på dom, men det kanske inte man ska räkna med heller iofs.

Nu sitter jag i valet och kvalet. Ska jag låta udda vara jämt och spela vidare på Betsson ? Det handlade ju egentligen om "bara 500 SEK" och förövrigt tycker jag faktiskt att det är en bra sida.

Eller ska jag byta bolag helt ? Tänk om det rör sig om större summor nästa gång ?
Någon som har nått förslag vilket bolag skulle det vara isåna fall ?


Vill poängtera att det inte rör sig om pengarna i huvudsak. 500 SEK klara jag mig utan men rätt ska ju vara rätt.

Kanelbullens dag

Återanvänder helt sonika en gammal bild dagen till ära

image242

Idag är det tydligen kanelbullens dag Inte för att jag riktigt förstår varför det skulle behövas en speciell dag för denna godsak, jag tycker man gott kan äta dom ofta.

Nu när jag ser bilden av ett gammalt bak blir jag väldigt sugen men idag hinner jag inte =(

Vad händer i helgen ? Vem vet :D

Bara i usa.....

image241

Det här är väl en rätt mycket "icke-nyhet" ala aftonbladet men ändå rätt rolig och som säger en hel del om amerikanarna. Har helt enkelt både snott bild och text från aftonbladet / Dagens PS.

Man tror knappt att det är sant när man ser bilderna från Google Earth. USA-militärens mest pinsamma byggnad ska nu byggas om, rapporterar Aftonbladet. Militärbarackerna utanför San Diego i Kalifornien är mycket lika - för att inte säga identiska - med en swastika. Det är från luften som de fyra L-formade byggnaderna antar formen av Nazisternas ökända symbol.

Kostnaden för att få bukt med problemet uppgår enligt LA Times till 600.000 dollar. Bland annat ska man plantera träd och buskar för att maskera fastighetens form av ett hakkors. "Vi vill inte associeras med något så symboliskt och hatfullt som en swastika", säger Scott Sutherland vid Navy Region Southwest till den amerikanska tidningen. Byggnaderna på amfibiebasen på ön Coronado uppfördes på 1960-talet.