Kanske inte ny

men fortfarande rolig;

image316

Sen vet man ju inte om den är sann eller bara en skröna, en råttan i pizzan historia.

Capsicum annuum

image315

Världens största paprika månne ?
Genmanipulerad ?
Tallrikens diameter är 30 centimeter !


Men god var den ialla fall :D

Fredde och utbytesstudenterna

Igår var jag på en ovanlig fest



Vid halv åtta tog jag bussen ut till Råslätt. En buss som jag åkt väldigt många gånger och har mycket roliga minnen från (eller tja..haha) L bodde ju därute förr och då var det ju skiva mer eller mindre varje helg.

Igår skulle jag dock till en jobbarkompis som hade fest. Jobbar rätt många neger från framförallt Nigeria på PNL och jag vart bjuden till fest hos Victor. På festen var det ett gäng utbytesstudenter från Kamerun, Ryssland, Finland och allt var det va. Talade nog bara en mening svenska på hela kvällen (men insåg att engelska var bättre även med finnen). Roligt att testa sin engelska en hel kväll !!

Fick god kyckling och testade även att röka (sychaa tror jag det hette, så uttalade dom det iaf). Det var typ som vattenpipa (se bild ovan)

image312image313

                          Jag och Victor                                            Julia och Natasha

Idag är det mest lugnt, har varit och tränat innebandy. Ikväll är det TV soffan som gäller.

Helgens visdomsord

image301

Ta inte livet så jävla allvarligt, du kommer ändå inte ur det levande

Twin Peaks & BBM

Jaha då var över halva jobbveckan avklarad redan. Dessvärre vill inte mitt halsont ge med sig så kanske det blir en hel vecka utan Atlantis. Ska ialla fall försöka med innebandyträningen på lördag om det inte blir värre :/

I brist på träning så finns det inte så mycket att göra så jag har börjat kolla Twin Peaks. Har alla tre boxar med samtliga avsnitt. Kul att kolla på igen och uppleva massa minnen från barndomen. Boxar är så härligt, man slipper vänta en vecka på nästa avsnitt :D





Om ni inte sett den tycker jag ni absolut ska göra den. Det är ett mästerverk av Marc Frost och David Lynch med en stålande insats av Kyle MacLachlan i rollen som Agent Dale Cooper. Härligt svart och mystiskt serie.



Heath Ledger gick ur tiden igår. Tycker han gör en strålande insats i filmen Brokeback Mountain, riktigt bra film som är värd att kolla på.

Under inspelningen blev han tillsammans med Michelle Williams (Jen från Dawsons Creek) och dom fick ett barn ihop. Igår dog Heath, bara 28 år ung. Sorligt

Nu Twin Peaks ! Det blir som en drog, har man väl börjat kolla kan man inte sluta

Halsont

image307

Nej denna veckan började inte bra

Lika bra som förra veckan slutade, lika dåligt började denna. Helgen har som sagt varit mycket upptagen av innebandy. En rolig träning i lördags följdes upp av match igår mot Cool Webb.

Brukar bli rätt hårda matcher och alltid några heta duster med F-son men det blev inget av det igår. Vi var för överlägsna och vann med hela 8-2. Jag gjorde ett mål

Men så idag när jag vaknade så sved det rejält i halsen. Började känna av det redan i helgen och antar att två dagars springande efter en innebandy boll inte gjorde saken bättre. Så nu blir det till att vila från träningen (ialla fall i början av veckan). Har ingen som helst lust att komma ur takt med min träning, men måste väl ta det lite lugnt så det inte bli värre :/ Orka bli sjuk.... Får ta och dricka lite varm chocklad för att lidra smärtan.

Inatt; Viktigt möte på jobbet, får se vart det leder !

Helgens visdomsord

image301

Gräset är inte alltid grönare på den andra sidan

Dansken Mads

Rätt svar på frågan i förra bloggen; Det ord som danskarna verkar ha svårast och förstå i det svenska språket är vänta, hehe



Nu är arbetsveckan snart slut och det ska bli gott med lite helg. Har varit en riktigt rolig vecka (den bästa som jag jobbat på PNL tror jag....)

Helgen blir återigen lugn. Innebandy är inplanerad både lördag och söndag. Däremellan gott slappande och mycket fotboll förstås.

Vill återigen påminna om matchen på söndag mellan Eldhus och Cool Webb. Matchen utspelas i Kålgårdsarenan klockan 13.10 och det vore roligt om vi fick lite pubilk som kom och kollade. (nej jag har inte glömt er som kommer varje match, tack så mycket för stödet)

Citat inför matchen;

"Jag ser denna matchen som en av de viktigaste i Eldhus historia"
"Ja det kommer bli en het match. Bara vi inte bli övertända....måste hålla oss kalla och hålla vårt spel. Rent splemässigt är vi bättre än dom"
"Det känns som all press är på dom. Dom behöver vinna och har haft krismöte har jag läst"
"Dagen då vi en gång för alla ska visa coolwebb att vi är bättre än dom"


Dags att gå i klinch med danskarna

image306

Kanske borde gått en lektion hos min danske vän (saknas på fotot) innan.....

Idag ska jag köra portarna på jobbet (säger er inte ett skit). Hursom helst, man ska hålla ordning på chafförerna som lastar och lossar. Roligt att testa på något nytt.

Ska nog inte vara några problem då jag varit rätt mycket där framme och känner till ankomst & avgång- tiderna bra. Det mest kluriga kommer bli att ha telefonen då min danska är klart bristfällig. Man hajar ju typ 25 % av vad dom bräker ur sig. Blir intressant och se hur det kommer gå.

Om dom inte hajar får man väl slänga in ett ; "Håll nu din kaft Mads och drick din Turborg"


Dagens fråga lyder;
Vet ni vilket ord i svenskan som danskarna har svårats att förstå ? Gissa nu ! Svaret kommer i nästa blogg.

Helgens visdomsord

image301

You don`t know what you got until it`s gone

The Rose

image304image305

En trött fredag i januari har inte heller några större krav på att hitta på några spektakulära saker. Då verken vädret eller plånboken ger några större förhoppningar så ligger tv soffan och en bra film nära till hands.

Har precis kollat på filmen The Rose med Bette Midler i huvudrollen. Filmen är baserad på sångerskan Janis Joplins liv. Som en del av er säkert känner till är hon en av mina favoriter.

Kanske inte den bästa film jag sett och man måste nog gilla Janis för att uppskatta den. Den var dock intressant och sorlig i slutet precis som det ska vara. Hatar lyckliga slut i filmer. Kul också med en äldre film (1979) där inte special effekterna "förstör" upplevelsen alltför mycket.



Nu är det dags för hamburgare och Marcus Birro i Karlavagnen. Kontrasterna kunde inte varit strörre.

Vardagen

Åter tillbaka i vardagen efter diverse helger. Skönt att komma in i gamla rutiner igen. Trivs faktiskt rätt bra med vardagen och det är ju den som gör ledigheten extra härlig.

Som de flesta andra som jag klickar mig runt hos längar jag till våren. Den ser dock ut att dröja ett bra tag ännu. Ge mig Maj nu !!!

Nu börjar det bli dags att inspisa min välförtjäna pastalåda,. ska bli gott då jag börjar bli rejält hungrig efter spinning passet tidigare idag.

Ingen speciell bild kopplad till texten finns heller, så jag slänger upp en från Thailand. Det är upplevlser som denna som får att gilla vardagen. Jobba jobba jobba, spara pengar spara pengar spara pengar, resa resa resa ! Det är livet det =)

image303

Charlotte Kalla

image302

Sverige har en ny skiddrottning och hon heter Charlotte Kalla

Fick ställa klockan idag för att gå upp redan klockan 09. Ingen höjdare en söndag men måste man så måste man. Skulle nämnligen ner på Atlantis och träna ett pass innan klockan tolv.

Andledningen var att jag skulle hinna hem till 12 för att kolla avslutningen av Tour De Ski. Charlotte Kalla mot Virpi Kuitunen i en kamp upp för en galen störtloppsbacke. Man såg verkligen på sändningen hur jäkla brant det var, en annan hade ju haft svårt att ta sig nedför denna backen.....

Men Charlotte klarade det galant och gjorde dessutom ett ryck som finskan inte var i närheten av att kunna svara på. Jag har fått en ny idol !

Bragdguldet 2008 redan klart ? Detta blir tufft att slå iaf.

Helgens visdomsord

image301

Glöm inte var du kommer ifrån. En dag kanske du måste återvända.

Nu har den kommit !

image300

Min julklapp från PNL / Nobelcard

Fick ju såklart våran julklapp redan innan jul men den kom först idag eftersom det var en beställnings pryl från Nobelcard. En helt okej julklapp då det fanns en rad olika saker att välja mellan; MP 3 spelare, glassmaskin, kockkniv, kikare (som jag visseligen behöver till sommaren :P) mm.

Jag valde dock den digitala badrumsvågen, kände jag skulle ha mest nytta av en sådan. Den är riktigt fin och man kan (förutom vikt förstås) även mästa mängd kropps- fett & vätska.

Så nu får man hoppas att den funkar bra och inte visar fel (för mycket hehe)