Shoppoholic

Idag vaknade jag upp med ett strålande humör. Veckan på jobbet har gått väldigt bra men när helgen väl dyker upp så är det förstås otroligt gott. Solen sken, jag skulle ut på shoppingtur och efter det lunch med R.

image339

Först begav jag mig till Överskottsbolaget för att kolla om det fanns några roliga fyndgrejer. Lite skäms man ju för att erkänna att man handlar där, är ju rätt mycket White Trash över det. Dock finns det väldigt mycket saker som faktiskt är vettiga och inte bara skit. Hittade ialla fall en hel del roligt och träffade även på S, som tydligen sökt jobb på PNL. Hade varit en riktig högoddsare om vi blev arbetskompisar.

Efteråt åkte jag till A6 för att i första hand inhandla nya hörlurar till min mobil. Men istället kom jag ut från Telenor butiken med en helt ny mobil ! Har ju funderat på det ett tag men tyckte att 960 var lite för stor. Så nu fick det bli en 890 istället och den kan man verkligen inte anklaga för att vara stor, hehe. Sony Ericsson förstås.

Sen blev det lunch på Dragon. Som vanligt blev det buritos och sen ytterligare lite handlande på Coop.

Taccopaj



Taccos har man ju ätit några tusen gånger nu, känns det som ialla fall. Inte för man tröttnat på det (kan man det ??!) men aldrig fel med lite variation.

Testade att göra taccopaj idag och den blev riktigt god. Det kanske inte utseende mässigt blev nått mästerverk ala onani kocken;



Har kommit på att jag ganska ofta gör "fula" maträtter. Inte direkt något man kan ställa upp i Kock SM eller Nobelmiddagen med. Dom säger ju att utseendet gör halva matupplevelsen (snacka om ytligt, i det fallet går det bra minsann) men jag anser som vanligt att insidan och personligheten/aka smaken är avgörande. Gott blir det alltid ialla fall och det är det viktigaste i min värld.

Prison Break

image335

Nu har jag lämnat Snoqualmie & North Bend, Washington (Twin Peaks) och nu handlar det istället om Chicago, Illinois "The Windy City" (Fox River State Penitentiary)

Efter att plöjt igenom 30 avsnitt av Twin Peaks på ungefär en månad har jag nu kastat mig över Prison Break istället. Kan säga att jag blev fängslad (haha) av den direkt, verkar både spännande och välgjord. Dessutom inte (än ialla fall) överdrivet mycket våld, något som jag inte gillar i serier/filmer.

Så nu har man nått att kombinera träning, jobb och sovande med ett bra tag framöver. Så fint med boxar, som jag nämt tidgare.

080224

image334

Ännu en nykter helg

Med tanke på att även nästa helg kommer bli alkoholfri kommer jag ha börjat det här året med sju nyktra helger av nio.

Jag har tröttnat helt enkelt. Tycker det finns bättre ställen att lägga sina pengar än i en bar, där man inte får nått tillbaka för dom. När festandet ger mig både psykiska och fysiska men så känns det inte som att det riktigt är värt det.

Det fanns en tid (för inte allt för många år sedan) då en nykter helg var en misslyckad helg. Att man missat något stort & speciellt om man inte var på krogen fredag och/eller lördag. Nu har jag kommit till insikten att man missar väldigt lite, eller åtmindstonde inget som inte kan inträffa helgen efter. Det är samma senarie varje gång; fulla grabbar och tjejer som söker bekräftelse. Efter ett par öl blir de mest okända personerna ens bekantar, efter ett par groggar blir ens bekantar bästa vänner.

Jag nekar inte till att jag är precis likadan själv. Tror att det handlar mycket om den svenska kulturen och den är vi alla onekligen en del av. Ja jag kommer festa även i fortsättningen och gå på krogen ibland, men kanske inte lika ofta. För det är fortfarande underbart att umgås med vänner, det är mer krogmiljön jag vänder mig emot.

Kalla mig tråkig, om det känns bättre för er. Jag föredrar att kalla det realistisk och klok. Förmodligen har det även med åldern att göra, men om det är "priset" för insikt så hugger jag det direkt. Ålder har aldrig skrämt mig ty det är en sak man inte kan påverka och därför inte bör lägga för stor vikt vid.

Helgens visdomsord

image301

Om du frågar en fråga som du inte är säker på om du vill ha svar på, var då beredd på ett svar som du kanske inte heller vill höra

Motivationsbild


image333

Phi Phi Island 20061224

Bilden här ovan är från julafton 2006, och är med andra ord nästan 14 månader gammal. Den ger mig bra motivation för att fortsätta träna.

Har ändrat mina levnadsvanor rätt mycket (succesivt) sedan den dagen. Börjat träna regelbundet 3-4 gånger i veckan, äta mindre & mer nyttigt och alkohol vid färre tillfällen.

Det är ju ingen bantar-Björn nedgång och det finns mycket kvar att jobba på men jag är definitivt mer "nöjd med mig själv" nu är vad jag var då. Dessutom känner man sig allmänt piggare och gladare. Man orkar göra mer saker och det känns inte dumt att ligga i soffan när man väl tränat hårt. Nu kan man också kombinera träning med att unna sig något gott ibland utan dåligt samvete, vilket också är viktigt.

Aldrig mer

Sport Sport Sport

Ni kanske trodde att helgen bara handlade om film, men där har ni fel

image332

Naturligtvis var det sport som gällde också. I lördags så var jag och A i göteborg och kollade frölunda - Djurgården. Var väl inte den bästa matchen jag sett men spännade var den ialla fall. Djurgården gjorde en bra match och var ytterst nära att ta alla tre poäng. Sen höll frölunda på få två pinnar, så man fick hjärtat i halsgropen. 1-1 slutade det dock.

På söndagen var det sista seriematchen i innebandy och vi vann med 16-1 mot HSK. 1+1 igår gör att det sammanlagt blivit 5+4 (på 9 matcher) vilket är nytt personlig korprekord med marginal, kul. Skoj var det också att nummer 9 var tillbaka i Eldhus tröjan, hoppas på fler framträdande framöver av den gamle JFK 2 stjärnan ;)

Filmtips

Vill tipsa om en speciell slags filmer

image330 image331

Kollade på När mörkret faller på fredagen och till viss del del påminner den om 21 gram. Två stycken tredelade filmer som skildrar tre olika människoöden, som senare vävs ihop.

21 gram var ett par år sedan jag såg så den minns jag inte så mycket av (förutom att jag tyckte den var bra). När mörkret faller var också mycket bra och handlade om viktiga och gripande saker.

Igår kikade jag på Vingar av glas och Se upp för dårarna. Så sammanlagt blev det tre filmer som alla handlar om hedersmentaliteten på något sätt.

Snacka om att man är lite snurrig och blandar ihop dom, men helt klart tre sevärda filmer som får en att tänka till lite.

Helgens visdomsord

image301

Varför heter det grönsaker, när inte alla är gröna?

Brott & straff

image325

För ett år sedan högg han ihjäl Tobias Enroth, 8, med ett fyrtiotal knivhugg. Nu får den morddömde 28-åringen vistas utanför murarna.

- Jag har ångest för brottet och förstår vad jag har gjort, säger han i möte med länsrätten.

När han gav sig ut i Norrahammar den 25 januari förra året var han beväpnad med flera knivar. Vid rättegången sa han att det var inre röster som beordrat honom att mörda. I mars förra året dömdes han till rättspsykiatrisk vård, då han led han av allvarlig schizofreni.

- Han får lämna sjukhuset ibland och är ganska ofta ute och går med vårdare och fikar. Bland annat har han varit i Motala och Omberg, säger morbrodern.

image327

En 22-årig klottrare har dömts till sex månaders fängelse för grov skadegörelse och förberedelse till grov skadegörelse. Straffet är ett av de längsta som dömts ut för klotter i Sverige.

22-åringen döms för att ha klottrat ned tåg- och tunnelbanestationer på över trettio platser i bland annat Stockholm, Solna, Nyköping, Linköping och Norrköping. Förutom fängelsestraffet döms mannen till att betala skadestånd på sammanlagt 133 000 kronor till SJ, SL, Merresor AB, Veolia transport och X-trafik AB.

I rest my case.

Jag säger inte att det är rätt att klottra för det är det ju naturligvis inte. Jag är fullt medveten om att Kr**t**n S*ll*ri** är psykiskt sjuk.

Men visst fan är det skillnad på brott och brott. Dessa ytterligheter sänder väldigt konstiga signaler tycker jag.

Jobb

image329

I natt hände något mycket ovanligt

Tror faktiskt att det är första gånngen som jag skippade rasten för att jobba istället. Så kan det gå när det vissa chaufförer tror att fri parkering råder. Fick bli tre snabba mackor på trucken senare istället.

Hmm börjar man bli för seriös ? Eller är det bara "medaljens baksida" ? Eller priset man får betala för att ligga på topp ?

I vilket fall, inget ont som inte har nått gott med sig. Det blev hela sju timmars sömn nu på morgonen/förmiddagen så nu är man rejält utvilad !

Idag händer det inte mycket, onsdag är min träningslediga dag. Blir att gå här hemma och slöa vilket är skönt ibland. Tänkte också avnjuta Eldhus dvd:n (matchen mot Papa November finns nu till försäljning, hehe). Ska bli kul att se och att man dessutom gjorde ett mål gör det förstås lite extra skoj.

Ha en bra dag !

Drömmar

image328

När jag sov på soffan igår eftermiddag hade jag en äcklig dröm. På soffan sover jag aldrig så hårt som om man ligger i sängen, vilket gör att man då och då vaknar i stadiet mellan dröm och verklighet. Då kan det ett kort ögonblick vara svårt att avgöra på vilken sidan man befinner sig;

Drömde att min (bästa om man nu ska rangordna) jobbarkompis hade gått bort i en trafikolycka på vägen hem från jobbet. Man kände sig lite illa till mords innan man fattade att det bara var en dröm. Men gissa om jag fick kalla kårar när hon inte dök upp på jobbet senare på kvällen. Som tur var så var hon bara hemma för vård av barn, men lite kusligt kändes det en kort stund.

Varför drömmer man såna hemska drömmar ibland ? Jag vill drömma vackra och fina drömmar som man bli glad av när man vaknar. Ibland skulle det vara skönt att kunna bestämma vad man skulle drömma, men kanske lite trisst också antar jag.

Helgens visdomsord

image301

Det gäller inte att hitta en flicka som man har lust att gå till sängs med
- det gäller att hitta en flicka som man har lust att stiga upp med

Snart helg !

Bara en natt kvar att jobba denna veckan nu så helgen är närstående. Efter att tagit det lugnt nästa hela året ska jag för en gångsskull hitta på lite saker denna helgen. Behöver lite softa perioder ibland så man får tillbaka motivationen, för den har i takt med vädret varit mycket skral.

fredag blir det hemmakväll med Twin Peaks och Palace över webbradion, match mot charlton
Lördag är det innebandyträning och på kvällen fest.






Sist men inte minst (utan störst) en bild på vad jag ska dricka under lördagen;

image324

Vad ska ni göra under helgen då ?

Hovslätt

image318

Vaknade denna tisdag upp i Hovslätt, i och för sig inget märkligt med detta då jag faktiskt gick och la mig här. Är någonslags hund/sotarvakt så blir här några timmar. Visst kan det vara gott att sova på soffan ibland men inte när man behöver sova och ljuset kommer in utan pardon. Tacka vet jag mitt egna ljusskyddade rum på kungsgatan.

Åkte hit direkt efter jobbet som sagt, vilket gjorde att jag fick åka Bårarpsvägen för första gången på ett bra tag. Skuggade N hela vägen från jobbet så hon var nog lite nervös, haha. Att något som ligger ganska nära stan känns så långt ute på landet, märkligt. Många lite halvmystiska hus på den korta vägen mellan Tokarp och Hovslätt tycker jag, dock en smidig väg som använts många gånger för att slippa den värsta trafiken.

Appropå sotare; Det måste ju vara ett av dom bästa jobbet, svart jobb hela tiden ju !
Nej nu måste jag sluta, Arne Hegerfors ringde och sa att han ville ha tillbaka sitt skämt.

Helgens visdomsord

image301

Love changes everything

Fotboll

image317

VM-fotboll kan öka hjärtbesvär.

Spänningen under fotbollsmatcher kan bli så stor att den utlöser hjärtbesvär. Det visar studier som tyska forskare gjorde under fotbolls-VM i Tyskland sommaren 2006. De fann att det var betydligt fler hjärtpatienter, som las in på sjukhus under de dagar som det tyska landslaget spelade match än under andra dagar.

Studien publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine. Samtidigt konstaterar forskarna att fler faktorer än stress kan ha bidragit till ökningen av akuta hjärtproblem under VM, som brist på sömn, konsumtion av skräpmat, högt alkoholintag och rökning.

Tur att det finns forskare alltså, riktiga experter som kan ta reda på sådana saker som vanliga odödliga aldrig skulle klara av att fatta själva.

Det har jag vetat i åratal, det är alltid väldigt nervöst och kolla matcher med lag man gillar.

Inget nytt under solen med andra ord, idrott berör.