Sjuk

120835-63

Så har man gått och blivit sjuk med. Hör inte till vanligheterna och det är riktigt surt!

Igår spinnade jag efter jobbet och allt kändes precis som vanligt. Gick hem och la mig men vaknade vid 11 och var täppt i näsan och ont i halsen.

Senare på kvällen började jag frysa ordentligt och det kändes som jag fått feber. Hursom helst åkte jag och jobbade ialla fall. Är verkligen mot mina pinciper att stanna hemma pga av nån löjlig förkylning så jobb fick det bli.

Timmarna mellan 22.45 och 02.30 var bland dom jobbigaste på ett bra tag och det var verkligen segt att jobba. På rasten orkade jag inte ens äta upp mina obligatoriska tre mackor så det fick bli att stämpla ut sjuk efter rasten. Somnade runt 04 och har legat i sängen ändra fram till 14 ungefär. Helt orkelselös vilket inte är nån höjdare.

Inte ofta man är sjuk som sagt. Tror detta är typ 6:e dagen jag är hemma från jobbet sedan jag började jobba 99. En dag i snitt per år är väl okej. Finns ju dom som snittar en gång i veckan......

London

120835-62

Dags att åka till den underbara staden London snart igen. Åker över 27:e April och hem två dagar senare. En snabbvisit där bara det viktigaste hinns med. Dricka öl och besöka Croydon för att kolla på fotboll, hehe.  Blir över ett år sedan jag var där senast (illa illa).

Det är Jag, Freddie och Hjorten som åker. Från Göteborg kommer Micke och hans bror Richard. Ska bli roligt att äntligen få se Palace spela igen och förhoppningvis är det lika bra väder som förra året. 25 grader + och stålande sol.

Igår var det innebandymatch som vi vann med 8-4 efter mycket bra spel. Jag fick en assist vilket gjorde att jag vann poängligan för backar, hehe alltid roligt att reta folk men egentligen bryr jag mig inte så mycket. Nu väntar slutspel den 11:e Mars. Ska bli roligt och se vad vi kan göra mot seriesegraren i division 2. Senare i Mars är det även tre-manna cup så det blir mycket innebandy framöver vilket är skoj !

Det stora beskedet närmar sig med stormsteg på jobbet. Är riktigt trött på det nu, att dom inte bara kan bestämma sig.

Dagens Alice Springs; 40 grader Celsius

Fredagsnatten

120835-60120835-61

Hej hej på er ! Så var det då fredag igen.

Veckorna går verkligen snabbt måste man säga. Lite segt att gå och jobba söndag men sen springer veckan på i en rasande takt. Blandade känslor till att veckorna går så snabbt just nu. Visst är det skönt att våren kommer närmare och närmare. Något som dock också kan komma närmare är skiftjobbet. Inget beslut/besked denna veckan heller och nu har tydligen ärendet gått från kontoret ner till K & L. Får se om det är till våran fördel ?! Hoppas det

I natt var det en trevlig och smidig natt (som det är i dom flesta fallen). Vaken redaktionen (se bilden till höger) håller en sällskap med tävlingar, musik och roliga ämnen. Inatt snackade man om händelser man råkat ut för när man står i kö. Speciellt ett samtal var otroligt roligt.

Det var en mamma som var ute och handlade med sina två döttrar, tre och sex år gamla. Den yngsta tappade nappen och mamma plockade upp den. Stoppade den i munnen (för att få bort smuts och dyligt) och gav den sedan till sin dotter. Då sa den äldre;

- Mamma ! Den kan du inte ge till henne efter att du har haft den i munnen. Där hade ju pappa sin k*k imorse !


Barn är så härligt ärliga ! Efter 04 kom sedan den obligatoriska väderprognosen och Alice Springs i Australien (se bilden till vänster) måttade upp galna 39 grader och stålande sol. Ibland längtar man bort otroligt mycket.

Efter jobbet blev det fredagspinning i vanlig ordning och nu är hela dagen fullspäckad. Tänkte hålla mig uppe ett bra tag till då jag ska vara nere på Akademibokhandeln när dom öppnar (klockan 10). Ikväll ska vi ut och käka på Trottoaren.

Med våran landsfader mot slutspel

120835-59

Nu är det bara fyra omgångar kvar av Elitserien som varit jämnare än någonsin. Ett slitet gammalt uttryck som bajenbladet gärna använder sig av men denna gången är det faktiskt sant.

Djurgården tog igår emot Mora hemma på Hovet och första perioden var en katastrof. Efter den drog jag och bowlade och när jag kom tillbaka ledde DIF med 4-2 ! Som ett under. På läktaren fanns våran stadsminister som fick se Fredrik Linkan Bremberg återigen komma till DIF:s räddning med 2 mål och 1 assist. Segern med 5-3 var väldigt viktig inför fortsättningen.

Djugården på 6:e plats har just nu 70 poäng medans frölunda på 11 plats har 66. DIF har dessutom en match mer spelad än samtliga jagande lag. Blir en jätterysare som säkerligen inte avgörs förren 2:e Mars. Då är man på plats i Linköping och ska stödja DIF till slutspel samtidigt som lhc (eller varför inte förlunda) får kvalspela.

Hade utecklingssamtal inatt med GC-Janne. Kändes lite märkligt då man inte vet vad som händer med natten ännu. Lite roliga samtal om diverse hockeyspelare (elitspelare) dock. Om dom kunde få tummen ur nån gång och bestämma sig. Man känner väl lite oro inför beslutet men jag försöker se det som en win win situation istället. Antingen får man fortsätta jobba natt (med bra lön, sköna tider och ett kul gäng) eller så får man kliva vidare i livet mot nya utmaningar. Sånt gillar vi !

Det börjar bli dags att laga lite mat. Stinas kyckling står på menyn idag och det är som bekant en klar favorite på Kungsgatan.

Bilden är från Aftonbladets nätupplaga.

I love you ich liebe dich Zlatan Ibrahimovic

120835-58

Sommaren 2006. Zlatan hade precis blivit italiensk mästare med Juventus och livet lekte. Hyllningslåt från Frans & Elias och prat om VM-Guld i Tyskland.

Sen gick något snett, väldigt snett. En blek Zlatan producerade inte ett skit under hela VM och delvis var han också skadad. 3:e September bryter Zlatan, tillsammans med Olof Mellberg & Christian Willhemsson mot landslagets regler och lämnar hotellrummet på kvällen. De tre kastas ut från EM-kval truppen och därefter börjar Zlatans bojkott av landslaget som fortfarande håller på.

För medans Mellberg & Willhelmsson tagit förnuftet tillfånga och svalt förtretet tjurar Zlatan fortfarande som en barnunge. Han tycks se sig själv större än laget och förmodligen är han inte helt missnöjd med nuvarade situation då alla ska dansa efter hans pipa och han får den respekt som tydligen verkar vara så oerhört viktig. Däremot visar han dålig respekt tillbaka mot landslagsledningen då han inte ens svarar på sms. Det är väl det minsta man kan begära ?!

Zlatan är en duktig fotbollsspelare som verkligen behövs i landslaget men hans ego och självdistans måste ändras. Något som bara kan göras av honom själv. Sverige har alltid varit laget som presterat bäst som en kollektiv enhet och så lär det vara framöver också. Då måste Zlatan kunna rätta in sig i det ledet och därutifrån sticka ut på fotbollsplanen.

Bilden är från Zlatans tid i Malmö då han brukade springa och fjanta sig (bland annat framför oss) när han gjort mål. Men det är en helt annan historia.

Alex / Alexander

120835-57

Alex eller Alexander är av grekiskt ursprung och betyder försvarare och man. Vilken Alex/Alexander gillar du mest ?

Sir Alex Ferguson;
Legendarisk Manchester United tränare som styrt laget under dryga 20 år. Detta har inneburit bland annat åtta ligaguld.

Alexander den store; Kung i Makedonien som levde 300 f.Kr. Han anses som en av de bästa krigsherrarna genom historien coh erövrade bland annat Egypten och Persien.

Alex Schulman; Skandalomsusad redaktör för tidningen Stureplan som avslöjar det mesta om Stockholms nattliv.

Alexander Ovetjkin; Magisk rysk hockespelare som under sin debutsäsong för Washington Capitals gjorde 106 poäng. Bär alltid ett visir som liknar spelglas för att motsåndarna inte ska kunna se honom i ögonen.

Alex Möller; Dansk IKEA höjdare som nu lämnar bageriet på Torsvik för jobb på andra sidan sundet. Återstår och se om winerbröd är lika gott som bullar.

Alexander Skarsgård; Stellans son har gått i pappas fotspår med filmer som Järngänget, Hundtricket och Vingar av glas.

Valentin



120835-55

Åkte länge och funderade inatt på hur jag skulle få denna blogg att inte verka bitter. För bitter är jag absolut inte idag, bara trött på ytterligare en dag av kommersiellt jippo som ska utarma dom stackas människorna på ännu mer pengar. Uppfunnet av den stora satan i väster.

Ska det verkligen behövas en speciell dag för att man ska kunna visa varandra kärlek ??! Alla dom andra dagarna glömmer folk bort och allt ska löjligt koncententreras till just denna dag; 14 Februari. Om människorna visade varandra samma kärlek och respekt varje dag tror jag vi skulle ha en väsentligt bättre värld.

Sen ska man komma ihåg att kärlek inte nödvändigtvis behöver vara mellan två människor. Man ska visa sin kärlek till familjen, vännerna, husdjur, idrottslag mm. Det väljer jag att försöka göra varje dag istället.

När jag vaknade blev jag rocked by the news att Johanna Sällström avlidit endast 32 år ung. Ytterligare en människa som går bort alltför tidigt. Johanna slog igenom som Victoria i Tre Kronor på 90-talet. Därefter blev det en rad filmer, bland annat Wallander och Hans&Hennes som bilden nedanför är hämtad ifrån. Har alltid tyckt att hon haft någotslags sorgset och samtidigt vackert ansiktsuttryck. Johanna lämnar en fyraårig dotter efter sig.

R.I.P

120835-56

01.53 GO !

120835-52120835-53

Vad är krogen mot en sväng på Munksjön ?

Full rulle hela dagen igår. Innebandyträning som var förstäkt av en jätte i målet och två bröder som man lär sig väldigt mycket att spela emot. Aldrig fel med lite varierande motstånd. Tottis fint kan man ju nu om man säger så ;)

Efter det drog vi hem till mig och kollade Leeds - Palace vilket var en smärre katastrof. Stryktipset gick inte något vidare denna gången heller.

Fest på kvällen hos farsan med öl och någon grogg samt (håll i hatten) vin ! Satt och tjötade från 19 till sent in på natten. Så skönt att slippa gå ut, mycket roligare hemma på förfest när man kan snacka med folk. Det var riktigt kallt och farsan fick den briljanta idèn att om det blir under -15 grader så skulle han ner till Munksjön och testa sin isborr. Runt ett snåret var det nere på - 14.9 men det blev NO GO och efter ett antal rökpauser började man ge upp hoppet. Men så 01.53 fick vi GO ! när termometen prickade - 15. Fem grabbar in i taxin medhavandes en isborr samt en regnbågslax !

Lite efter 02 betredde vi isen och hål borrades. Knakade lite när man gick på isen men den höll utan problem. Efteråt blev det besök på MAX. Folk måste varit fulla för knappt ingen regerade över att det låg en isborr och lax på bordet, haha.

Tack för en trevlig kväll alla och tack för laxen J =)

Nu är det snart innebandyuppladdning här hos mig. Vet inte riktigt vad den ska innebära (dessutom är juggen som kom på iden inte ens närvarande). Men det viktigaste är ialla fall att ikväll går vi för seger och för att säkra slutspelsplatsen.

GO ELDHUS GO !!

120835-54

You are Nobody, until Somebody kills you

120835-50120835-51

Natten är även tid för eftertanke

Har inte så mycket att göra förtillfället så sitter och googlar runt lite. Anledningen till att jag började var Anna Nicole Smiths tragiska bortgång för drygt ett dygn sen.

Var inte på någotsätt ett "fan" av henne men livsödet isig är både tragiskt och intressant. Nått för alla ungdomar vars högsta dröm är att bli känd att tänka på. Kan tyckas som ett glamoröst liv sett utifrån med ständig uppmärksamhet och mycket festande. Tror (vet skulle jag nästan kunna skriva) att det förstör människors liv mer än vad det gör gott i längden. Att ständigt vara påpassad och aldrig får någon riktigt privat tid. Måste vara fruktansvärt jobbigt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida är en bra sidan om man vill leta fakta kring personer, saker och mycket annat. Idag blev jag lite lätt insnöad på avlidna personer och läsa om deras livsöden. Vet inte varför men det blir lätt så, att man inte uppskattar och intresserar sig för personer förren dom är borta.

* Bob Marley har fem barn, däribland Ziggy & Damian
* Elvis hade en tvillingbror vid namn Jesse som dog vid födslen
* Marilyn Monroe påstods haft en affär med John F Kennedy och att detta kan ha kostat henne livet
* Tupac Shakur är den rappartist som sålt mest skivor
* Notorious BIG släppte albumet Life After Death 15 dagar efter sin död i mars 1997. Sista låten på skivan heter "You're Nobody (Til Somebody Kills You)". Medverkade är Notorious, hans ex fru Fatih Evens och Puff Daddy.

Semla

120835-49

Helg !! Då får man festa till det lite tycker jag. Slutade 05.45 som vanligt i morse och efter jobbet åkte jag direkt till Atlantis. Käkade en banan innan jag slängde mig upp på "min" spinningcyckel. Härligt att köra ut sin sista energi och vips 45 minuter senare är man piggare än någonsin. Perfekt !

Efteråt blev det ett besök på Napoleon där jag köpte en brödlev samt den smarriga semlan som du ser här ovan. Semlor är så underbart gott (tyvärr inte så nyttigt men ibland får man lyxa till det) Ska vara en riktig semla med bröd, grädde, mandelmassa och lite florsocker på toppen.  

Så snart är det dags för frukost, det ska bli mumsigt. Kanske man skulle ta och sova en sväng sen också men man vill ju inte det nu . Nu är det ju helg !

The return of the dentist

120835-48

Återbesök på Folktandvården igår när ett uppkommet hål skulle lagas. Var ju där förra månaden och då förvarnades jag om att detta kunde ske och igår besannades besöket. Känns lite lurigt då jag inte har haft ont i munnen och det lika väl känns som dom kan lura skiten ur en för att tjäna sig en hacka. Jaja man får väl lita på dom....

När jag var där i januari så gick ju kalaset på 444 kr bara för att öppna käften. Igår landade summan på nätta 920 riksdaler. Ack så dyrt även om jag kan tycka att gårdagen var lite mer "prisvärd" då dom trots allt grejade i munnen ett bra tag och lagade hålet. Enligt vissa obekräftade källor så kostade bedövningssprutan extra pengar (ingen visade mig någon prislista...) men det var det nog värt. Sprutan och personalen var ialla fall bra så det gjorde inget ont. Så nu kanske man kan kolla på filmen ovan, hehe.

Nog om detta tveksamma nöje it`s time to move on. Fackmöte i tisdags som jag uppfattade som rätt bra. Han verkade engagerad och påläst trots att bara handels varit däruppe i ca en månad. Får väl se vad förhandlingarna ger för deras schemaförslag blir det inget med för min del ialla fall.

Dags att kolla på skidskytte, idag är det mixedstaffett. Heja Sverige !!

Första helgen i februari

120835-47120835-46120835-45


Här kommer helg sammanfattningen och det har faktiskt hänt en hel del.

Fredag; Tränade spinning direkt efter jobbet vilket va gott. Hade ju nästa hållt upp en vecka efter att haft ont i halsen. Upp till A6 på eftermiddagen med Freddie där det först blev frukost/brunch/middag på Soya Express. Mycket gott med Mongolisk buffè.  Efer det gick vi och spanade i diverse elektronikaffärer och märkte snabbt att det kan skilja en hel del i pris på ställen som ligger så gott som vägg i vägg.

Hos Anita på PC-City blev det ett inköp tillslut ialla fall. Köpte X-Box 360 till ett pris som var 700 kr billigare än på ett annat ställe ! "Sålde" ju mitt PS 2 förra veckan så det kanske kan betraktas som ett litet "panik köp" men är man sugen får man väl slå till. Köpte FIFA 07 till så har spelat en del i helgen. Palace fanns ju tyvärr inte med så fått lira med Arsenal.....

På kvällen stack jag en sväng till Jossan & Svängan och drack några öl och snackade skit. Var  trevligt och jag ser framemot bröloppet. Blev både glad och överraskad när jag vart bjuden.

Lördag; Innebandy träning i vanlig ordning och efter det en timme framför webbradio (Palace vann 2-0 !). Bruce tittade förbi en sväng med och vi kollade i gamla skolfotoalbum. Skoj att snacka lite gamla minnen.

På kvällen tog jag bilen ut till det näst sista huset på vägen som leder till världens ände. Hästarna sprang ju lika illa som vanligt. Tur att det blev kyckling till middag sedan, ett djur man alltid kan lita på ;)

Kollade på Melodifestivalen men tycker inte det var nått speciellt direkt. Var väl rätt att Anna Book gick vidare men mest mumma var Elin Lanto :D Vilket framträdande !

Söndag; Upp tidigt som aldrig förr då innebandymatch skulle spelas redan klockan 09.00. En poäng hade räckt för att säkra slutspelsplatsen men tyvärr föll vi precis i slutet så det är bara att ta nya tag nästa vecka. Kan dock säga att jag var nöjd med min prestation ialla fall. Täckte många skott, gick en hel del offensivt samt satte in några sköna tacklingar. Precis som innebandyn ska vara ! Tyvärr var marginalerna inte riktigt på vår sida (bland annat 4-5 ramträffar) Men sån är idrotten ibland.

Här kommer ett klipp från matchen;
http://www.youtube.com/watch?v=_6mPI86pSpE

Drog hem och käkade frukost bestående av den smarriga äggmackan som du kan beskåda ovan. Sen softade jag mest hela dagen med fotboll och god mat (kyckling förstås, vad annars hehe) innan en ny arbetsvecka tog fart på kvällen.

Värsta schlagern

120835-44

Och det är kärlek och det är vindar De är ögon och de tindrar
Och massa andra trötta gamla klyschor Som säger allt och ingenting
Och det är stjärnor och de brinner Det är världen och den försvinner
Och titeln ska sitta som ett slag i magen
Det är ju värsta schlagern

Dags för årets upplaga av schlagerspektaklet och första deltvävlingen är här i Jönköping. Förra året kollade jag inte alls på det (carola var ju med och förpestade skiten) men iår ska jag nog se den om jag har tid över.

Vet ju ingenting om låtarna (pallar inte gå in på diverse siter och lyssna, förstör ju lite av saken också) än så det är ju svårt att säga något om startfälet. Ska dock bli intressant och höra Elin Lanto och Uno & Irma. Lägre fram är ju artister som Svante Thuresson, Jessica Andersson, Caroline of Ugglas, Sanna Nielsen och Magnus Uggla med också.

Den bästa låten (och givna vinnaren) har dock redan kommit innan tävlingen börjar. Markoolio och Linda Bengtzing har gjort en skön låt på ämnet som säkert skulle vunnit om den varit med. Markoolio är en kul snubbe med sköna texter. Linda Bengtzing är min personliga favorit, synd att hon inte är med i huvudtävlingen iår !

Så allihopa håll i hatten nu!
Här kommer höjningen till slut.

Bilden är från Markoolios hemsida