Glöm inte var du kommer ifrån. En dag kanske du måste återvända.

120835-18



Hemma på Kungsgatan igen efter två dagar i Hovslätt. Dom håller på med stambyte (light) så vattnet har varit avstängt två dagar + att dom är här inne och fixar till och från under dagen. Passar inte mina sovtider något vidare så jag flydde till Hovslätt.

Huset till vänster (som ni knappt ser) är mitt barndomshem och i det till höger bodde farmor & farfar. Mycket minnen om man bara ger sig tid att stå och funderar ett tag. Bolldatten, hålet i häcken vid vägen som skiljer husen, platsen där vi fikade farmors winerbröd mm. Var väldigt länge sen men när man svävar iväg i tankarna kan det ibland kännas som det var precis nyss. Lite läskig känsla om en svunnen tid som aldrig återkommer. Passa på att lev i nuet ! Man uppskattar det oftast inte förren det blir till minnen.

Gick bra att överdaga där och så hade man ju sällsakp av hunden vilket är roligt. Nu är det bara två dagar kvar att arbeta denna veckan och fem nästa innan det är dags för semester =) Blir nog utgång med jobbet båda fredagarna, det lutar åt det ialla fall.

Stressig lördag

120835-17



Igår var det mycket vill jag lova. Innebandyträning som vanligt kl 13, den blev dock bara en timme igår för jag hade bråttom iväg.

Stack förbi McDonalds A6 på vägen hem. Ett sällan återkommande besök för min del. Tycker det mest smakar blää där, men men vad gör man inte när man har bråttom ??!

Norra Unnaryds två invånare hämtade mig kl 15 för vidare färd mot Bankeryd. Där var det snabb förfest hos Erik innan vi skulle upp och bowla på Bowling Arena. Där träffade man på inte mindre än två Eldhusare, hehe. Bowlingen gick sådär (får väl skylla på några öl i kroppen) men det var ett roligt lag med Psyko-Mike & Bärs.

Efter bowlingen åkte vi discobil ner till Twin där vi käkade och drack vidare. Var väldigt roligt måste jag säga. Folk öppnar som bekant sin käft efter några öl. Kul att höra på, haha

Efter en snabb sväng på Harrys (där jag bla träffade på en gammal snygg bekant) drog jag hem och kollade hockeyn och snackade i telefon med en god vän.

Idag tog jag en go sovmorgon till 11. Ska fixa lite käk (stuvade makaroner & falukorv) innan jag ska dyka ett par timmar. Ikväll är det jobb 18 igen. Dags att plocka in komptimmarna så man slipper jobba lååååångfredagen 5:e Januari Orka jobba långfredagar liksom (hmm kan man ju säga nu)

Ciao

Den 24:e smäller det (steget före)

120835-16



Imorgon trillar det ner X antal tusen på kontot igen så man får roligt ialla fall några dagar. Igår kväll satt jag och pöjsade in mina räkningar (vilka för ovanlighetensskull inte var allt för många). Igår undrar du ?? Japp det gäller att ligga steget före.

Veckan 50 & 51 befinner jag mig som bekant i Thailand (kanske nämnt det ;)) Landar återigen på Landvetter den 26:e vid 05. Egentligen skulle jag jobbat redan 22.45 den kvällen men det är ändrat nu. Vecka 52 och 1 "stängs" nattskiftet och vi som ska jobba gör det på skiftet istället. Anledningen är att så många ville ta ledigt att det skulle bli en för liten grupp. Detta var alternativet eller att inte ge någon ledigt. Tycker det var ett bra beslut.

Dessutom tjänar jag på det :D Dels slipper jag ju att åka och jobba samma dag som jag kommer hem (börjar nu 27:e kl 14.00 istället) och det blir bra även veckan efter. Då skulle vi jobbat 22.45 på nyårsdagen. Det slipper vi nu och börjar 05.30 dagen efter istället. Inte det roligaste att gå på skift igen (och en långfredag) men förhoppningsvis handlar det bara om två veckor. Dessutom behåller vi nattlönen. Hehe hur gött kommer inte det kännas när man ser dom andra slita för mindre pengar ?!

Det andra beskedet som jobbmötet gav igår var dock inte lika kul. Förmodligen kommer dom dra ner nattgruppen efter jul. Ingen vet med hur många i dagsläget och ingen sitter säkert. Vad jag dock inte förstår är hur förvånade/panikslagna vissa verkade. Såhär har det alltid varit på IKEA/Maresk. Dom håller på att trixa fram och tillbaka, allt handlar om pengar. Rätt roligt när vi precis hade haft möte om resultat och siffror. Det var så många miljarder och miljoner att jag blev helt yr. Sen hänger nattskiftet på några tusen i slutändan ialla fall....

Hursomhelst verkar inte permanent nattskift finnas nu ialla fall. Varför är man inte förvånad ?! Det enda som är permanent på det stället är Bettans hår.

Hej hopp, nu ska jag snart fixa maten och ikväll är det boxning.

Att skiljas är att dö en smula

120835-15



Idag har det minsann inte hänt mycket. Har sovit bort nio timmar vilket var välbehövligt. Igår så spelade vi match 15.40 och efter det drog jag direkt och jobbade tolv timmar så man var duktigt sliten imorse när man kom hem.

Har mest gått här hemma och ordnat & donat. Diskat, tvättat, lagat mat och även städat. Håller på att försöker göra mig av med gamla tidningar så som Slitz, Vi Tippa och diverse hockeytidningar. Samlare som man är ligger det kvar tidningar från flera år som man bara inte kan skiljas ifrån. Märkligt för man läser dom bara en gång sen ligger dom där och växer på hög. Men idag gjorde jag slag i saken och slängde en hel del. Sparar bara dom allra viktigaste ;)

Annars känns det mest rätt slätskruket förtillfället (som om man går och väntar på något) Blir väl lite träningar i veckan och på onsdag tänkte jag åka och storhandla på Coop. Till helgen blir det roligt ialla fall. Ska ut med jobbet, först ska vi spela bowling sen äta på GG (fd Humor). Ska bli trevligt.

Adiós

En himmelsk drog

120835-14


Jag såg en bild från mitt 80-tal mitt hårdrocksjag och jag undrar vem det var. Jag såg en film, en framtidsvision en kommentar, var att slutet blir så sorgligt i regissörens version. Och då kommer känslan den smygande känslan.

Texten har inget med bilden att göra men är från en bra låt. Min himmelska drog förtillfället verkar vara att träna. Vad är det man brukar säga man måste smida medan järnet är varmt. Gäller att passa på för snart bli man väl lat och ligger i soffan igen. Har hittils tränat tre gånger denna veckan. Spinning i tisdags, boxning på torsdagen och sen spinning igen på fredagen. Helgen blir det innebandy både lördag och söndag. Känner mig stark och motiverad förtillfället.

Idag har det varit lungt värre. Drog hem efter tränigen och fixade käk sen sov jag 2,5 timmar. Var riktigt gott och man tappar inte nattrytmen på helgen heller. Man är ju bara ledig en dag sen ska man jobba igen som en gammal vis man sa till mig. På kvällen har jag och Erik jammat omrking med bilen like in the old days. Var på stan samt i Huskvarna och Barnarp.

Imorgon är det träning och på söndag innebandymatch. Ska bli skoj att få lira match igen, hoppas vi kan fortsätta våran fina trend. På söndag är det återigen jobb tidigt som gäller. Ingen rast ingen ro som en snygg spinninginstruktör brukar säga.

God natt (snart ialla fall)

Morgon spinning

120835-13



Idag testade jag för första gången att träna efter jobbbet. Slutar 05.45 och idag började ett spinningpass vid halv sju. Kände mig inte speciellt trött när jag åkte hem med Bruce så det var bara att hämta min färdigpackade bag och dra till Atlantis. Känndes lite märkligt måste jag säga, trodde jag typ skulle vara ensam på passet. Förvånande nog var det hela 13 personer (+ instruktören) på passet. Vad gör dom ?? Tränar på morgonen innan jobbet eller ?

I alla händelser gick träningen bra och när jag steg ut från Atlantis närmare halv åtta var det ljust ute. Drog hem och käkade lite frukost och gick och la mig för att sova. Det var lite svårare att somna än det brukar med det gick till slut ialla fall.

Fotbollsgalan blev precis så fjantig som jag förväntat mig. Tomten och Dogge var lika fåniga i sin buss som vanligt. Kurre Harmrin blev naturligtvis utan pris men Back for good slog nog rekordet......

Vem fan är Siggi Jonsson ??

Dags för pajasgalan 2006

Ikväll går den mer och mer skrattretande fotbollsgalan av stapeln på Hovet i Stockholm i en rikstäckande kanal som gör allt för att agera pajas.

Som vanligt är det en gala som helt saknar tidsperspektiv när det gäller att utse exempelvis historiens mål. Ingen blir väl överraskad om zlatans mål borta mot Ungen i fjol blir tidernas mål. Att det sedan är ytterligare är tre mål från 2000-talet gör ju det hela bara ännu löjligare. De två målen som inte är från detta årtusenden är dessutom klart snyggare och betydligt viktigare mål. Men man vet ju hur det kommer sluta när folket (läs ungjäv*ar) får bestämma. Som tex i fjol när Henrik Larsson blev tidernas bästa spelare.

Som grädde på moset är Dogge och bajen-tomten med som vanligt. Så fruktansvärt patetiskt. Dogge har tappat all sin heder tydligen. Efter Jag komma till Sverige, jag söka asylen Jag hamnar rätt i Botkyrkabyggen Jag går till Chabba träffar massor me hagga
Jag gör min showen, jag sjunga ragga Men mitt namn e inte Shabba
har det gått mest utför. Tomten är ju bajen persifionerad, det räcker väl så....

Helgen har varit bra. Tog det lugnt och käkade taccos med mamma och pappa i fredags. Tacco-Fredrik, hehe Festen hos Danne på lördagen var rätt bra så man var hyfsat sliten i natt när man jobbade. Men nu så är den värsta natten gjord så nu är det nedförsbacke. På söndagen var jag på stan och fikade med Blaske och Anton. Börjar bli riktigt stor nu (två år i februari) Igår var han lite trött och grinig men efter han fått sova nån timme va han go och glad igen. Supersöt unge, roligt nu när han börjat prata lite också. Eller rättare sagt härma efter en del saker man säger. Gulligt !

Börjar verkligen räkna ner dagarna till Thailand nu (se msn). Mycket roligt att se framemot redan innan resan så tror tiden dit kommer gå fort.

Ciao

Sprutnarkomanen från söder (finn två fel)

120835-12



Nu har jag varit på Hälsan 1 och tagit mina sprutor inför resan. Två stycken blev det, en mot Hepatit A och en mot Polio. Var lite orolig innan då sprutor inte är nått man handskas med varje dag. Minns i skolan då det var ett himla ståhej när klassen skulle ta sprutor. Fast därifrån ska man väl vara glad att man heter Andersson och inte Wennerstrand. De senaste sprutorna jag stött på har varit hos tandläkaren i form av bedövningssprutor. Dom är verkligen hemska och det känns som om dom går genom hela huvudet. Särskilt festligt var det ju när det var nån rookie/amatör/praktikant som siktade fel två gånger så jag fick ta tre stycken när jag var där för ett par år sen......

Det gick ialla fall väldigt smidigt, kändes typ som ett myggbett. Så nu ser man ut som en bajare på båda överarmarna.

Nu är det snart helg igen. Imorgon blir det spinning och på kvällen fira farsdag. På lördag är det som vanligt innebandy och på kvällen ska jag på 30-års fest. Kan vara världens yngsta 30-åring jag ska fira :P

PS. Har kommit på vad för straff Saddam, våldtäcktsmän och annat löst pack ska ha. Hängning är ju enligt mitt sätt ett för "lindrit" sätt att komma undan. Plåga dom precis som dom har plågat sina offer genom åren..... DS

PS2. Haha jag hörde nyss ett skämt. Magnus Hedman provtränar med Chelsea. Haha mad-world DS.

Hundpassning och hängning

120835-11



Så var det måndag igen då. Veckorna går onekligen fort när man jobbar natt. Idag gick jag upp rätt tidigt för jag skulle ut till Hovslätt för att passa Simba som är farsan och morsans hund. Det är roligt att hälsa på han för han blir alltid lika glad över att se en.

Igår fick Iraks exdiktator Saddam Hussein sitt straff för brott mot mänskligheten. Hängning blev straffet för honom och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. En del av mig tycker att dödstraff faktisk är att "komma lite billigt undan" med tanke på hur många han bragt om livet genom åren.

Men man kan också tycka som Dylan McKay sa till Tony Marchette när denne erbjöd att skjuta honom. No we had seen enough of killing Man rättfärdigar egentligen inte mord genom mord. Men hur ska man annars kunna skipa rättvisa ?! Fängelse verkar vara ett för milt straff (ialla fall här i Sverige) Låter som värsta dödstraff förespråkaren nu men när vissa människor förstör andra människors liv så dom förtjärnar inte bättre.

Vad tycker du?

PS. Jag kanske ska tillägga att man naturligvis bör behandla fall till fall och att återgångsförbrytare bör får högre straff. Om nu någon missuppfattade det. DS.

Guldjakt

Fast idag är det inte oss det gäller. Antigen Elfsborg eller aik kommer lyfta Lennart Johanssons pokal några minuter innan 17.

Lite som att välja mellan pest eller kolera. Tacco-anders eller råttpacket. Man får hoppas att Malmö vinner sin match så blir det inget snack om att DIF la sig i sista matchen (som aik själva gjorde för ett par år sedan nere i Malmö).

Snart dags för monsterpass på jobbet med. 18 - 05.45 som vanligt. Har efter den här söndagen jobbat ihop mina komptimmar inför Thailand (sånär som på 4 timmar). I veckan ska jag till Hälsan 1 och ta tre st sprutor inför resan. Det var väldigt länge sen jag gjorde det så minns inte om jag känner obehag inför det. Får hoppas att det går bra.

Dags att dyka ner i tv soffan och kolla fotbollen. Kom igen Malmö !

Trött

Nu sitter man här framför datorn trots att ögonen snudd går i kors på en. Svårt att släppa taget om den här skärmen (och omvärlden) måste jag säga, som en drog.

Börjar bli riktigt trött nu. Sov bara sex timmar inatt så det känns. Var inte hemma från Lelle förrens vid fyra snåret. Var en rejäl fest måste jag säga. Till slut var det bara jag och Valle som orkade hålla ut, och när vi halade flaggan var festen över. Var på Ekhagen hela kvällen. Rätt skönt att inte gå ut faktiskt. Ingen höjdare att dra ner på stan i den här kylan. Dessutom brukar utekvällarna vara rätt lika så man kan det där. Drömmer mig tillbaka till Piren, underbart där nere.

Två roliga fester med jobbet finns det ialla fall att se framemot. Först ska vi ut med natten i slutet av denna månaden. Två dagar innan Thailandsresan är det sen julbord med IKEA. Trodde först jag skulle missa det detta året men det gör jag inte ! Brukar alltid hända massa kul.

Idag har jag tagit det lugnt. Tränade innebandy på eftermiddagen och ikväll har vi kollat film och varit ute vid Falks grav. Filmen var helt ok (minns inte vad den hette, hjälp mig ni som kan!) Mest läskigt var dock efter filmen då det ringde på dörren, haha.

Falks grav var inte alls äcklig. Tror man börjar bli imun på att åka dit. Vi får försöka hitta nått nytt ställe nästa gång =)

Godnatt !

Bull mannen

120835-10



Blev sugen som fan på bullar när jag jobbade inatt, hehe. Smidigaste var ju att dra ner till konsum och köpa frysta men jag valde det godaste alternativet. Jag har bakat dom själv. Precis klara så nu luktar det gott i lägenheten. Ska snart äta ett par tänkte jag, så gott med mjölk till (kall inte ljummen)

Plötsligt var vintern här. När man stod vid Freddies bil vid tio i sex imorse och skrapade rutorna med armbågen minns man varför man hatar vintern. Inga handskar hade man med sig heller. Nu kommer det vara sånt här väder i fem månader framöver. Usch vad deprimerande, tur att man ska till Thailand snart ;)

Dags att käka bullarna och snart jobba. Helgen närmar sig med stormsteg. Jag är öl sugen :D