Chokladmjölk

image191

Nej det kanske man inte riktigt kan jämföra smaken med fast det luktar onekligen precis som O`Boy. Det var bara leverpastejmackorna som fattades så gick man nästan på mulle igen.

Testade en ny sak idag som jag beställde på nätet förra veckan. Ett slags viktminskningspulver som heter Active Weight Loss (vilken orginellt namn liksom). Får väl se om det hjälper någonting eller om det bara är en bluff, hehe.

Tror mycket kring sådana här saker handlar om att man vilja, tro och psykologi. Vill och tror man att det ska funka och känner att det hjälper en kan det inte vara till ondo. Men jag vidhåller att motion och motivation slår vilka jävla piller & pulver som helst.

Nog om det.

Bara fyra dagar kvar till semester nu, ska bli riktigt gott med lite ledigt. Känns att man jobbat hela sommaren och behöver vila upp sig lite.

Carpe Diem !

Nej inget Uddevalla

Planerade först att åka bort till Uddevalla och kolla Palace andra match, den mot Oddevold ikväll. Men dåligt med anmälningar (främst från chaufförer ;)) gör att jag skippar den resan.

Dock ska jag snart få se Palace igen =) Bokade semetern igår och inte helt otippat blir det London i Augusti. Det blir min längsta vistelse som jag varit på där. Åker den 14:e Augusti och kommer hem den 20:e. Sex härliga dagar av härliga London med massor av fotboll. Ska först kolla Tottenham - Everton och sen Crystal Palace - Leicester för att på söndagen förhoppningsvis avsluta med ytterligare en match.

image190

Drömsemster ???! OH YES

Grebbestad

Igår var en helt fantastisk dag. Ni vet en sån där dag som man minns hela livet. Finns ju några speciella sådana; När man har sex för första gången, när man tar studenten, när man fixar körkortet, när man gifter sig, när man får barn mm

image188image189

Till vänster; Jag och Ben Watson Till höger; Jag och Peter Taylor

Att få träffa sina idoler på nära håll är ju helt underbart. Man kan liksom inte riktigt behärska sina känslor utan är bara hysteriskt glad.

Matchen mellan ifk göteborg och Palace vanns självklart av gästerna från South London med 1-2. Det regnade och man va helt genomblöt efteråt men det var det utan tvekan värt.

Före och efter matchen festade vi med de engelska supportrarna vilket va väldigt skoj. Jag börjar bli riktigt duktig på engelska nu, hehe ialla fall så länge man pratar om fotboll. Efteråt "gick vi till kojs" under ett partytält och sov på asfalten. Inte den mest bekväma säng man kan tänka sig men vad gör man inte när man är på roadtrip.

Nu ska jag ner till Olearys, ska käka och kolla på fotboll. Sa ju att det skulle bli mycket fotboll denna semestern ;)




Semester

image186

Äntligen har man fått lite semester i miniformat. Är ledig måndag, tisdag och onsdag denna veckan. Det är en semester som skulle präglas av fotboll men vi får väl se hur det går med det nu.

Ikväll hade jag tänkt att gå upp till Vallen och kolla Södra mot Öis men just nu känns det inte speciellt lockande. Sverige är ett härligt land (ironi) vädermässigt måste man ändå säga. 11 månader om året är det November väder och så är det lite fint i Maj typ. Vinter eller sommar verkar existera längre.

Imorgon bär det ialla fall av till Grebbestad (via gbg) för att kolla PALACE mot dom äckliga göteborgarna. Ska bli fantastiskt kul att träffa likasinnade. Vi är ju ett gäng svenskafans nu och så kommer en hel del engelsmän och norrmän.

Nu ska jag till A6 och käka taccobuffè. Kanske står tjockisen bakom kassan, då ska jag mobba han för i lördags :P

image187

Game Set Match

Igår gjorde jag nått jag inte gjort på väldigt länge. Och nej jag pratar inte om att dricka red-bull-vodka ;)



Ja som ni ser spelade jag tennis ute i Habo. Senaste matchen gick av stapeln 1998 och de va på asfalten vid Grästorpsskolan. En match som vissa inte glömmer i första taget. Det var då jag och Mange Z vann en mycket tät och klassisk drabbning mot bröderna Fasth.

Igår återupptog jag då min "tennis karriär" och mycket vatten hade runnit under broarna mellan 98 och 07 för att säga det milt. Grundslagen var antigen för långa eller för korta, fotarbetet så dåligt så Agda hade sett snabb ut och serven ska vi inte ens tala om.......

Jag och Greus fick duktigt med pisk av Habo bönderna men men, kul va det ialla fall =)

På kvällen va det fest med ölspel i engelsk anda. Mycket rolig regel jag kom på där =) Sen åkte vi på tokfest i Taberg. Varför varför kan man undra i efterhand ???!!

Fredrik

image176

Fredrik, mansnamn av germanskt ursprung. Av fred och rik (se Erik). Betydelsen är ungefär 'fredsfurste'. Smekformer av Fredrik är Fred, Fredde, Freddie, Feffe, Frippe, Fidde, Freddy, Fegge, Tedde, Froppe och Freddan.

Fredrik var ett av 1970- och 1980-talens starkaste modenamn. Namnsdag: 18 juli



Maniskt spelande

image175

Jag har blivit drabbad av speldjävulen under helgen.

Dock är det inte den allra ondaste arten som lurar en på pengar via diverse spel. Det är data-spels-djävulen som visat sin nuna i form av Football Manager 2007.

Min dvd-spelare rasade ju under hösten och min datasupport 1.0 har ju flytt till Gotland så jag har inte kunna spela det förrens nu i sommar. Då fixade datasupportmannen 2.0 dvd spelaren så nu funkar det utmärkt att lira igen.

I lördags var jag nere hos Peter och spelade från 14 - 22.30 och igår blev det ett par timmar också. Man blir lätt sådär galet besatt, så man tappar både tid och rumsuppfattning.

Jag vill ha semester nu ! GE MIG !
Vecka 30 har jag ialla fall semester men jag har kortat ner den med 1(kanske 2) dagar. Tänkte jobba söndag natten och eventullet torsdags natten också. Kan vara bra att spara sina dagar till mörkare tider, vem vet vad som händer ;)

Fredag den 13:e

image174image174image174

Värsta otursdagen är tydligen här men jag har aldrig märkt att det skulle vara något speciellt med den jämfört med andra dagar ?! Har du det eller ?

Tror personligen det mest handlar om inbillning och att folk tror att det ska hända mer hemska saker denna dagen än övriga 364/365 dagar. Det gör folk nåjiga och dom skyller eventuella misstag/otur på Fredag den 13:e istället för sina egna misstag. Men visst, folk tror på så mycket lustigt nuförtiden så om det får personer att må bättre genom att vara "försiktigare" idag så låt dom vara det.

Undra vad man ska göra på denna otursdag för att verkligen utmana ödet. Spotta på en svart katt ? Slänga hela sin nyckeknippa på bordet ? Trippa under stegarna vid arbetsplatsen nere vid Filmstaden ?

Planen för dagen är ialla fall enligt följande. Bort till Robban och ta några öl vid sjutton tiden. Sen ska vi ut och käka och efter det ska tydligen Kusken bjuda på ett par drinkar. Vi får väl se hur den här kvällen slutar, hehe.

Trevlig helg !
Muuuuhahhahah (hmm jag måste kolla på nån skräckfilm snart, det var länge sen nu ju =( )

Familjedagar

image172image173


Sommardagar i Juli är mest sega dagar tycker jag. Det händer absolut inte mycket, man bara jobbar på och väntar på semestern som fortfarande är ett par veckor borta.

I dagarna har det dock hänt lite trevliga saker. Min syster och hennes p.v Tobbe är hemma och hälsar på. Dom bor i Tyskland så det är ju inte så ofta man träffar dom. Igår var vi över hos "våra grannar" ute i Hovslätt. Vi brukade hänga mycket med dom när vi va yngre. Dessutom åkte till Sälen en gång om året och åkte skidor. Roligt att komma ut och snacka gamla minnen. Var riktigt härligt däruppe under vintrarna och man saknar att åka skidor. Har inte åkt sedan 98 (då vi senast va uppe). Lite tråkigt tycker jag men det handlar väl om prioritering och tid. Nuförtiden uppskattar jag nog sol & bad-semester mer men en riktig skidresa igen skulle jag inte tacka nej till heller.

Idag var familjen nere på Piren och käkade dagens. Det blev ryggbiff och kantarellsås med stekt potatis, gott som vanligt. Det roligaste (mest märkliga ?!) va när syrran gick och bad personalen om en "doggy-bag-låda" Så gör man tydligen i Tyskland....

Minns tilbaka

Varför blir alltid resor man gjort bättre när man minns tillbaka på dom än just när man är mitt upp-i dom ?

Började fundera på det (igen) när jag satt och snackade Amsterdam med ett par jobbar kompisar. De var där förra sommaren och det var ju som bekant jag också. Nu ska dom snart åka dit och då börjar man tänka på hur fantastikst roligt det va. När man var där uppskattade man inte det på samma sätt. Märkligt



När man kollar igenom bilderna längtar man verkligen tillbaka

Kanske hänger det samman med talesättet "det var bättre förr". En fras som ofta används av äldre människor som minns tillbaka på svunna tider. Förmodligen är det väl så att minnen sakta tynar bort och hjärna väljer selektivit att bara minnas det som varit roligt, vilket man kan tacka sin lyckliga stjärna för. Vore jobbigare om man bara kom ihåg det tråkiga i livet.

Yeh yeh här sitter jag och svamlar. Vart vill jag komma ? Ingen som vet.... Ut och resa igen ialla fall. Får väl se vilka möjligheter som dyker upp framöver. Vecka 30 ska jag ialla fall till Grebbestad.

Nu ska jag till Karlssons på After Work och imorgon blir det Stockholms Olympia Stadion


Tre bilder

som säger mer än tusen ord. Har ju glömt att skriva om vem jag såg på film i helgen. Ryktet säger ju att engelskor inte direkt är några skönheter. Så detta är väl undantaget som bekräftar regeln.

En typisk engelska;



En engelska gudinna;

image167image168

Samband ?

Titta på de tre bilderna nedanför. Ser ni någon samband ? Om någon sitter inne med information som binder dom samman skulle det uppsakttas om ni skulle förklara det för mig.



Jag sitter och funderar och funderar men får inte riktigt ihop det. Jag vet att jag är något på spåret. Det måste finnas något samband det är jag helt övertygad om.