Sömn



I snart tre veckor har Thomas Jönsson, 23, bara sovit 2,5 timmar per dygn. I ett vågat försök att skaffa sig mer vakentid sover han numer 25 minuter var fjärde timme istället för flera timmar vanlig nattsömn.

– Det kan vara ett helvete att gå upp klockan tre på natten efter 25 minuters sömn. Det gäller att hålla igång så att man inte somnar, säger han

Vilken tok ! Visst jag gillar hans filosofi (att dela upp sömnen) och hans ändamål (att hinna med mer), men det känns ändå som det skulle vara fruktansvärt jobbigt att klara sig på så lite sömn.

Allt under sju timmar per dygn och jag blir ganska seg, ibland kan det till och med bli upp mot 8-9 timmar.

Hur många timmar per dygn brukar du sova ?

Det är för varmt



ialla fall för att blogga

Termometern utanför köksfönstret visar 27,6 grader och det är i skuggan. Så man är mer eller mindre tvungen att sitta halvnaken framför datorn.

Gott att det äntligen blivit sånt här underbart väder, hoppas det håller i sig fyra veckor till över min semester. Inte långt kvar nu till 080808 då allt händer, längtar mycket till den dagen

Bara måndag och jag är redan öl sugen......hmm

Helgens visdomsord



Det behövs 72 muskler för att se sur ut men endast 14 för att le

Städdag



Idag har jag varit riktigt duktig och städat hela lägenheten, inklusive svabbning. Att städa ligger långt ner på min lista över roliga saker att göra så det blir inte så ofta, tyvärr. Då blir det destå mer att göra när man väl är igång.

När jag hjälpte R att flytta för ett tag sen så sa han att dom som flyttstädade i den gamla lägenheten även utförde "vanliga" städjobb. Tror dom tog 90 kr/timme & person, och en liten lägenhet borde väl inte ta så lång tid kan man tycka. Funderar starkt på att testa nått sånt nästa gång !

Nu är det hursomhelst rent och fint här hemma så snart kan man bjuda in till skiva igen........not, jag ska till Nyköping till helgen.

Nu belöning, ett Lost avsnitt


Scones och chiilisås



Oj oj vilken fredag, Steve blev sjukt sliten efter den

Var uppe på Österängen hos en jobbarkompis på inflyttningsfest. Den började vid 19 och tiden går ju som bekant snabbt när man har kul, för helt plötsligt var klockan halv fem på morgonen !

Efter det bar det av mot Torpa och efterfest. Har alltid tyckt att efterfester är överskattade. Det måste ju betyda att vanliga festen varit för dålig om man har kraft kvar till sånt. Men hur ska man kunna tacka nej när det vankas Scones & chillisås (??) haha.




Helgens visdomsord



There's only one thing worse than people talking about you, and that's people not talking about you.

Lost



Har börjar kolla på Lost nu, ännu en serie

Jag har aldrig varit någon stor filmälskare, något som jag ofta fått höra. Va, har du inte sett den ?? Många så kallade " sevärda filmer" som jag inte sett. Gillar inte riktigt att kolla på film. Dels är dom ju så korta (1,5-2 h) så alla handling måste pressas ihop på så kort tid. Sen när man väl sett filmen glömmer man den lika fort.

Tacka vet jag serier, det är mycket roligare. Många fler avsnitt och det är lagom att titta ca 45 minuter åt gången.

14 Juli



Dagens datum är lika med kronprinsessan Victorias födelsedag. Inget som på något sätt firas utav mig. Tvärtom tycker jag att hon verkar vara en rätt trisst och grå person. Dessutom känns hela idèn med kungahuset rätt onödigt. Tycker vi har bra mycket bättre representanter för Sverige än kungafamiljen. Att dom inte heller få har åsikter om någonting känns ju märkligt.

Nej för mig får dom gärna avskaffa monarkin

Men visst finns det bra saker med kungafamiljen också;



Falkenberg

Bilder från Falkenberg;



Huset som dom hade hyrt, fint !



Det var fint väder på kvällen



Vingrabbarna i soffan



Då kan det gå såhär, ingen ovanlig syn



Kalle lika lurig som vanligt



Kockjäveln kom förbi



Efteråt bar det av till Glommen för dans och dricka



Det är jobbigt att vara på turne, man blir trött !

Dagens historia



Bilden har inget med historien att göra; Den är tagen på båten mellan Phi-Phi Island och Aonang 20071128

Vet ni hur man ser att en bil är från Tyskland ?

Regn



Veckan har börjat med ett riktigt monsunregn. Tur att man jobbar inomhus och att man inte har semester just nu.

Annars inget nytt under himlen att rapportera då helgen varit riktigt lugn och skön. I fredags var jag ute i Hovslätt och grillade innan jag for hem och kollade på 8-mile, en helt okej film.

Lördagen var jag borta nästan hela dagen, från 11-19. Kollade på Rumskullapokalen och hade det allmänt gott i det fina vädret. När jag kom hem var jag ganska trött och det fick bli ytterligare en filmkväll. Först blev det Om jag vänder mig om och efter det Aspiranterna (serie). Har varit en hel del på senaste så det var riktigt skönt att ta en lugn helg och ladda om batterierna. Nästa helg väntar Falkenberg och om två helger bär det av till Nyköping.

Nu ska jag laga lite gröt och sen lägga mig och sova !

God natt eller godmorgon =)

Helgens visdomsord



Varför ta livet av sig när man ändå inte får höra snacket efteråt?

Igår....



....tankade för första gången på två månader.

Känns rätt lagom då det inte är någon aktivitet man har råd att göra för ofta. Priset för min 98 oktania ligger nu över 14 kr, galet! Läste att bensinen i Egypten kostar 1,50/liter och i Turkmenistan är det gratis. Hehe där skulle man bott......eller inte

Kom och tänka på vad något ljushuvud sa;

"Bensinpriset spelar ingen roll för mig, jag tankar ändå aldrig för mer än en hundring."