Årskrönika

120835-27

Här kommer min högst personliga reflektion på året som varit.

Årets;

Bragdguld; Ishockeylandslaget OS Guld Turin 2006
Film; Borat
Mest omtalade site;
http://thepiratebay.org/
Mål; Fredrik Ljungberg mot Paraguay 15:e Juni
Konsert; Lars Winnerbäck, Huskvarna folketspark 4:e Augusti
Resa; Thailand i December
Saknad; Andy Johnson
Träning; Power box
Citat; " Zinedine ångrade sig nog Zidane"
Mest osymptomatiska; Anna Sjödin
Kaka; Inte den på Bernards ialla fall
Försäljning; Chad Hurley och Steve Chen sålde YouTube till Google för 12 miljarder SEK 18 månader efter att siten öppnades.
Fotbollsspelare; Fabio Cannavaro
Låt; Boten Anna - Basshunter
Resa 2; Amsterdam i Augusti
Grogg; Bucket
Matställe; Crystal
Radioprogram; Vaken i P3 & P4
Arbete; Nattskift
Vändning; Kinnarpsarena 6:e April. 3-3 FBK (19.00) Jonas Höglund 3-4 (19.53) Richard Wallin. Jag hatar färjestad men detta var helt underbart.
Segersiffror; Alliansen 48,2 - Kartellen 46,1
Spel; Poker
Svensk; Christer Fulgelsang
Citat 2; "Helvete här sitter man med 20 finska kukar i nacken!"
Chockvärvning; Magnus Hedman till Chelsea
Matställe 2; Jungel Thai
Text; "28/8 idag dog myten"
Hängning; Saddam Hussein, frågan är vad det betyder för framtiden ? Martyr ?
Mest osymptomatiska 2; Carola Häggkvist
Ödes ironi; Steve Irwin. Har härjat runt med krokodiler hela sitt liv men dör efter ha blivit stungen av en stingrocka (taggen ca 15 cm)
TV Program; Kvarteret Skatan
Odrägligaste; Jessica Lindgren
Resa 3; Croydon, London i April
Mest häpnandsväckande; Natascha Kampusch återfunnen efter 8 års kidnappning.
Gripande; Hagamannen inom lås och bom. Släck, lås och släng bort nyckeln
Modeord; Trängselavgift
Mest omtalade bilder; Mohammed karekatyrerna
Hands; Andreas Augustsson i 89:e minuten. Ibland vill man inte ha straff.
Uteställe; Piren
Låt 2; Everytime we touch - Cascada
Radio program 2; Christer i P3
Idioter; Bobbys förlädrar. Vissa ska inte få skaffa barn

Gott nytt år till alla !

Nyårsmat

120835-26

Hmm eftersom det inte blir nån "fin & lyxig" mat imorgon så lagade jag en av mina favoriter idag istället. Renskav, fläskfile och kantareller i chillisås. Till detta blev det makaroner (är fortfarande inte speciellt sugen på ris, hehe)

Idag har varit en riktigt slappar dag. Först kollade jag på fotboll sen lyssnade jag på fotboll. På kvällen kollade jag på Småkronorna innan jag somnade till 2-3 timmar (gott va det)

Så nu är jag pigg igen.....undra vad jag ska göra ?! Blir nog att  lyssna på Vaken som börjar om ca en halvtimme.

Hej då.

Igår Julafton Imorgon Nyårsafton

120835-24

Dom går fort dom här mellandagarna måste jag säga, haha. Eller mellandagen kanske man ska kalla det ty det blir bara en iår. Var hemma med familjen igår och firade julafton på traditionellt vis. Blev ju av kända skäl framflyttat från 24:e. Syrran och Tobias var inte heller i Jönköping då så vi firade igår kväll istället.

Stack upp till A6 med Erik igår förmiddag för att inhandla julklapparna. Snabbt och smidigt gick det, allt var avklarat på ca 2 timmar. Kom dit rätt tidigt så då var det inte så mycket folk men det började fyllas på när vi drog hem vid 14 tiden. Folk som av egen fri vilja(och utan direkt andledning) utsätter sig för denna trängsel "går och kollar lite" måste ju vara efterblivna eller nått. Orka med allt folk !

På kvällen blev det julfirande hemma i Hovslätt. Med god julmat och lite julklappar. Kändes som en precis lagom jul. En överskattad period på året där pengar byts mellan människor och prylar snabbt glöms bort. Var en helt annan sak när man var barn, julen är till för barnen. Det klart bästa med julen är god mat, umgås med familjen och lite ledigt.

Nu går vi vidare mot nyår imorgon. Ska vara hemma hos Erik och festa till det lite. Våran nyårsmiddag blir på Crystal =) Hehe perfekt (orka lägga ner hela sin nyårsafton på att äta 3-5 eller sjurätters middag, haha)

På återseende imorgon, då kommer min nyårskrönika (jag vet att ni ser framemot den,hehe)

120835-25

Thailands bloggen

120835-23

Här kommer jag försöka uppdatera under min Thailandsresa. Det kommer att vara detta datumet (10:e December) på alla inlägg så gå gärna in då och då och kolla om det har blivit någon uppdatering. Glöm inte att kommentera !

10:e December
Sitter på Kungsgatan fortfarande. Känns inget nervöst konstigt nog. Har nog inte riktigt forstått att jag ska åka så långt. Kommer nog inte fatta det förren jag landar imorgon heller. Alla är packat och klart så nu är det bara vänta på att klockan ska bli 18.00. Då sticker vi till Göteborg. Planet går 23.20

Ha det bra Sverige !

12:e December Nu ar jag framme !! Sitter pa internetcafe har i Patong. Resan ner gick faktiskt over forvantan. Endast jobbigt skrikade ungar var val problemet........

Drog ut precis efter vi kom igar. Utelivet har ar verkligen helt sjukt. Mycket party och mycket billigt ! Idag har jag badat bade i pool och i havet. Skulle tippa pa att havet var mellan 25-27 grader typ. Allt har nere ar fantastiskt vackert, speciellt nar man kollar ut over havet.

Sankta Lucia men jag har inte sett sparet av nagon lussekatt.......kunde bry mig mindre faktistkt. Kanns valdigt markligt nar man ser Merry Christmas skyltarna. Det kanns sa fel med jul har nere pa natt sett. Det ska ju alltid vara sommar har.

Jag har brant mig !! Hur kan jag har gjort det (trodde jag hade inbyggt solskydd men men) Visseligen ar det bara ytterst lite pa huvet sa man ska val inte klaga. Richard ser ut som en nykokt krafta, haha.

Maten har nere ar helt underbar. Starka grejor precis som jag gillar. Vad jag dock inte riktigt forstor ar varfor dom snalar med riset? En annan sak ar hur otroligt trevligt bemotade man far hela tiden. Har varit i Grekland, Spanien, Bulgarien och Portugal innan men dar kanns man nastan hatad som turist. Har daremot far man alltid ett leende som bemotade aven nar man tackar nej.

15 December (tidigt) Sista dagen i Patong nu och jag maste saga att det varit helt underbart. Vi var inne i Phuket tidigare ikvall och det verkade helt dott. Skont att vi drog hit istallet for dit maste jag saga. Onsdagen och torsdagen har agnats at havsbad (35 i luften och knappa 30 i vattet) Legat och solat en hel ocksa vilket gjort att jag blivt solbrand. Hehe mer an vanligt kanske jag ska tillagga.

Igar hade vi besok av Anders och Pia sa kvallen blev ratt sen. Forfest pa rummet med Yatzy, hanga gubbe och oldrickade (jag ar bast pa buffalo :P) Sen gick vi ut pa Tiger som ar ett stort dansstalle. Valdigt kul, valdigt varmt. Var inte hemma forren 0430 sa idag var det lang sovmorgon.

Idag blev det mest slappande och som sagt Phuket pa kvallen. Imorgon drar vi vidare till Phi Phi Island. Ska vara annu battre an har har man hort av alla man snackat med. Ingen trafik bland annat vilket ska bli skont, slippa allt tjat om tuk-tuk.

Nu ska jag dricka upp min ol och sen blir det att sova en svang. Maste upp ratt tidigt for att checka ut och sen ta baten till Phi Phi. Fortsatt kommentera !!

15 December (sent)
Framme pa Phi Phi, vilken underbar plats. Har bara varit har tva timmar men alskar det redan. Underbara sma mysiga gator och helt utan trafik vilket ar jatteskont.

Batresan hit tog ca tva timmar och var stundom ett mindre kaos. Dock var det skont att ligga pa soldack och ta igen sig =) Checkade in och drog och kakade direkt. Annu bliigare an i Patong !! 20 kr for en middag med vatten Vatten ?! Ja dom hade inte ol dar, alltsa sista gangen vi at dar....

Dagens Thailands problem; Varfor har dom knappt nagra papperskorgar i detta landet ??!!

16 December Revbenslistan uppdaterad ! 1a London (det ar anda det som ar London) 2a Amsterdam 3a Phi Phi. Kakade det nyss, himla gott som vanligt.

Bara for att Allie vill kommer har djuruppdateringen;  Har sett odlor pa vaggar och fiskar i havet men farligare an sa har det inte varit an. Pappa du hade ratt jag vet........Nu har jag fatt varmeblasor pa armarna. Ser inte snyggt ut precis men gor inte ont ialla fall.

Igar var det ordentligt med fest vill jag lova. Specialliten Buckets (thai-whiskey, cola & red bull) blandad i en hink. Japp man blir full det vill jag lova......

Idag har det varit mest slappande men ikvall ar det fotboll !! Underbart. 1945 borjar forsta Premier Leauge matchen. Vad mer kan man onska sig an fotboll & ol. Tycker ni jag sitter ofta vid natet ??! Forvanade....inte det nej :P Jag sa ju att har finns allt man kan onska sig.

17 December Jaha vi borjar val med djurnyheterna sa froken Forsberg blir glad ;) Igar sag jag en kackerlacka, usch !! Dessbattre inga djur i bungalon.

Idag har vi varit pa en helt fantastisk battur. Akte vid 15 och hemma runt 19. Forst till Monkey Beach och traffade aporna. Sen vidare till Maya Beach dar filmen The Beach spelades in. Helt orolig natur darute. Snorklade ocksa och sag fiskar du inte hittar i Axamo (sen kan du rakna ut resten sjalv). Pa hemresan at vi lunch och kollade solnedgangen. Allt detta for 100 kr. Man skamms nasta.......

Freddie; Japp bara att sta och vanta ikvall vid 2210 ;). Lite mer krydda pa maten har an pa JT kan jag saga,hehe.  Mamma Det ska jag gora. Dom har gatt ner nu lite ialla fall jamfort med igar =) Jernhagen Det kan du skriva upp ! Blir samma aktiviteter idag. Kawe Hur gar det med husritandet? Ska jag komma hem och hjalpa dig pa msn som jag brukar ;)

20 December Det ar varmt och jag ar bakis, hehe. Fick dock ett trevligt besok nyss som piggade upp. Jimme med familj halsade pa. Kul att se dom.

Mandagen gick at till att slappa pa dagen. Pa kvallen var vi pa buffe middag (typ Soya) och det var riktigt gott och efter det kollade vi pa Borat, rolig film ! Efter filmen spelade vi yayzy, at pepparkakor & drack glogg. I bakgrunden julmusik, hehe

Igar var det forst Long Beach som ligger 15 minuters battur fran hamnen. Hur skont som helst =) Efterat gick vi pa Thai massage. Hehe det var en spannande upplevelse men det gick bra. Man ar ju inte kand som nan gymnast precis,haha. Men man kannde sig som en helt ny manniska efterat !!

Janne Yes det visste jag redan. Svagern har skvallrat ;) Men dom verkar valja fel namn,haha Traffade boxarn idag, han sag ut att ma bra. Jernhagen Du pillar val alltid navelludd ;) Jenny one more week here will kill me...... Kawe Sallskap har du val redan (snusk) men jag kommer garna och hjalper dig feststada den 30:e =) Allie Skit dras till skit

22 December Longtail-boat day yesterday Igar var vi ute pa ett riktigt aventyr. Akte ut med en sakallad longtail boat (typ en storre eka) och kollade pa platser runt om har. 10 personer i denna bat sa det gungade ratt ordentligt ibland. Allt gick ganska bra i borjan, vi besokte Monkey Beach igen (det riktiga Monkey Beach denna gangen, trodde fel forra gangen) Matade aporna med notter och bananer, kul kul. Akte vidare  och far syn pa tva japanskor som forvirrat sig ifran sin bat sittandes i en kajak. Hehe raddade upp dom pa varan bat och hjalpte dom till lugnare vatten. Foga forvanade har dom med sig kameran i sin lilla kajak, helt utan skydd.....

Efter det aker vi in i en liten vik och dar ser vi en mycket arg Thailandare. Han hade tappat ena propellen till baten sa det gick inte att kora med. Han fick boxeras av en annan bat, sag ratt kul ut. Nar vi skulle ut ur namda vik sa hade vattnet skjukigt sa vi korde fast, bara ut och putta baten !!

Efter detta styrde vi farden hemmat i kraftig blast. Knappt man trodde man skulle komma hem dar mittibland vagorna. Japp man fros som en hund efter allt vatten man fick pa sig.

Pa kvallen gick vi upp till Viewpoint (utsikt over hela Phi-Phi). Fruktansvart brant uppfor men kul med utsikten efter det =)

Idag blir det lugnare....

Julafton 2006 Idag ar det julafton.......kanns det som julafton ??! Hehe njaa det kan jag val inte pasta. Men lite svenska traditioner blir det har ialla fall. Ska kolla Kalle vid 15 och efter det svenskt julbord med allt vad det innebar.

Senaste dagarna har vi mest slappat, stranden hela dagen igar under en klarbla himmel. Imorgon borjar den langa hemfarden mot Kungsgatan. God Jul till alla som laser detta. Hoppas ni far en underbar julafton.

Mycket tjat om apor, ni far halla till godo med djurgards apan ;). Stina du far vl komma hem lite oftare och kolla skrackisar da =) Puss Allie Jag far skicka mer bilder pa msn nar jag kommer hem istallet, billigare =) Maklarn haha det var lite vackrare an att sta och titta ut over en soptipp maste jag saga :P

Annandag Jul Dags att stänga ner Thailandsbloggen. Kom hem för snart två timmar sen och resan gick bra. Fick vänta en halvtimme mellan Phuket och Bangkok (men det spelade mindre roll) Sedan blev vi försenade ca 30 minuter från Bangkok till Göteborg pga av "försvunna passagerare" (hmmm)

Sov rätt mycket på vägen hem (om än inte speciellt djupt eller bra). Idag blir det riktig slappardag med mat (ej ris & kycklig) och fotboll på tv & radio.

Summan av resan får bli att det varit en fantastisk upplevelse att få komma iväg och se en helt annan värld på många sätt. Alla saker är inte positiva men sånt är livet. Om ni någonsin funderar på att åka dit säger jag bara; ÅK !! Trevligt folk, billig mat, mycket fest (om man vill det), varmt & skönt mm.  Dessutom var det skönt att åka såhär mitt i vintern och komma ifrån den tunga perioden också.

Om jag själv skulle kunna tänka mig att åka dit igen.....hmm svår fråga. Säkert nån gång mer men åker hellre till andra platser före som jag verkligen skulle vilja besöka (utan att nämna några)

Tack till alla som kommenterat. Har varit kul att se att folk uppskattar det man berättat om sin semester.

Julbord

120835-22



Nu är det julbord. Förfesten började redan vid 15 men det är ont om folk än så länge =(

Kan bli en riktigt rolig kväll så kameran ska med. Precis som den var förra året då dessa två bilder togs.

Inatt jobbade jag sista natten på en månad. Nu är det semester fram till den 27:e och sen blir det 5 dagars skiftjobb.

SKÅL !

120835-21


Vit städhjälp

120835-20



Nu så är det rent och fint härhemma igen. Nästan som en ny lägenhet (nästan). Jag och Erik gjode en riktig storstädning igår. Dammsugning, rengjorde spisen, dammade, toan mm. Skönt och fräsch när man är klar. Efteråt gick vi till Crystal och käkade snitzel och stektpotatis underbart gott (rekomenderas). Jag bjöd som tack för hjälpen.

Känndes som en stor sten föll från hjärtat inatt klockan 00.55. Vi fick beskedet vilka 22 (av 37) som får fortsätta natten den 7:e januari. Jag är en av dom och det känns väldigt gott ! Framförallt för att jag trivs väldigt bra med att jobba på nätterna. Är mycket piggare som människa och har mer fritid. Dessutom kommer ju en löneökning (procentuellt rätt stor) efter jul också. Är ju aldrig fel att få mer pengar.

På Janne verkade det som det var ganska självklart att jag skulle få fortsätta, men man har ändå varit väldigt orolig de sista veckorna. Samtidigt ville man inte visa sin glädje helt ut heller med tanke på dom som inte fick fortsätta. Tråkigt att har blivit såhär och man såg verkligen hur ledsna vissa blev. Lider med dom och det finns vissa som man verkligen skulle velat ha kvar på natten. Förhoppningsvis kommer dom tillbaka framåt våren.

Imorgon är det julbord !

Monday morning

Måndag igen och Hovslätt igen. Samma andledning som senast så den behöver jag inte gå in på. Är ganska trött i dag konstigt nog. Började ju inte förren 22.45 igår kväll, men men så är det ibland.

Sista veckan innan semestern nu. Finns dock en hel del att göra under veckan. Imorgon ska jag åka till A6 och köpa lite saker som jag ska ha med mig på resan. På onsdag är det stora städdagen. Inte min bästa gren direkt, hehe. Tur att man har hjälp då :D Torsdagen blir en helt vanlig torsdag med boxning på kvällen. På fredag är det julbord med jobbet. Som vanligt är det på VIP Melody (dom enda som tar emot oss kan man tänka) Förmodligen ska jag dit ska jag väl säga. Finns omständigheter som gör att man kanske är mindre sugen på att gå ut på jobbet, men men det är bara att vänta och se.

Helgen som varit var bra. I fredags var jag på Sir Simon på after work. Innan Sir Simon var det förfest vid vätterstranden som bjöd både på en gnällig dyr katt och öronont. Sir Simon var trevligt men inte lika mycket folk som förra gången. Lördagen var det innebandy och mest slappande, var även hundvakt lördag&söndag. Igår spelade vi sista innebandymatchen för hösten. Det blev seger med hela 6-0 ! När vi håller nolla får man vara extra nöjd som försvarare.

Nu ska jag lyssna vidare på Christer och se vad dom har och säga om Skellefteå.

Money man

120835-19



Idag har jag varit och växlat pengar inför Thailandsresan. I runda slängar blev det 36 k THB. Allt är ju billigt där nere men jag har med mig en hel del pengar ialla fall. Är riktigt tråkigt att åka iväg på semester och behöva tänka på varje utgift. Här hemma är jag gärna ekonomisk (Jag är ekonomisk Emelie är snål) men när man iväg får man unna sig saker tycker jag.

Var nere på Forex innan och fixade reskassan. Håll i hatten, man träffade på Mr Thommason på stan med. Han jobbar visst, haha. Sen drog jag och Rickard till True Thai och käkade lunch. Måste ju ladda upp. Gott käk med en Singha till.

Nu ska jag snart iväg på fest hos Allie. Verkar som jag får ta bussen bort, jag som älskar kommunalt jippi (ironi). Efter förfesten blir det after work på Sir Simons. Hoppas det blir lika kul som förra gången =)

Vi hörs !