Valborg

image369

Nu står vi på randen till årets bästa månad; MAJ. Någon snäll själ har gett en ledigt denna kvällen vilket förstås är extra skönt.. Hade det var varit för 15 år sedan hade man tagit sin rygga och mina Norrlands Guld och traskat upp till Stadsparken. Ikväll nöjer jag mig med att gå ner till Olearys och dricka öl, ska kolla Chelsea - Liverpool med V.

Imorgon blir det dock Stadsparken (eller snarare Stadsparksvallen) Ska kolla på på Råslätt - Djurgården som möts i Svenska cupen, och till helgen är det ännu mer fotbolls fest. Mycket skoj på gång med andra ord ! Men så är maj den skönaste av alla månader också.

Hoppas ni får en trevlig kväll och lek inte med elden !

Amstetten

image368

Elisabeth är 18 år när den tjocka ståldörren stängs om henne en augustidag 1984.

Pappans upprepade våldtäkter gör henne gravid sex gånger. Tre av barnen har aldrig lämnat källaren förrän nu. Källaren till det stora huset på Ybbsstrasse 40 i Amstetten har flera rum som nås via den trånga hallen. En ståldörr med kodlås, dold bakom en bokhylla, skiljer de hemliga rummen från bottenvåningen.

Det finns en tv, kokvrå och toalett. På väggarna sitter gamla affischer och tavlor. Takhöjden är högst 170 centimeter. Dagsljuset har ingen möjlighet att stråla in genom de fönsterlösa väggarna. De hemliga källarrummen var Elisabeth Fritzls fängelsecell från den 28 augusti 1984.

Vilket remarkabelt människo öde, det hinner ju hända en hel del under 24 år;

- För det första måste det ju vara hemskt att vara frihetsberövad så länge. Att inte kunna röra sig fritt och dessutom vara inständ på mycket liten yta.

- Att dessutom tvingas ha sex med sina pappa är ju så vidrigt och äckligt att det inte går att förstå.

- Inte få möjligheten att se dagsljus under väldigt lång tid, det finns ju inget underbarare än när tex vårsolen börjar visa sig.

- Tvingas se sina egna barn växa upp under hemska förhållanden.

- Inte få veta något om vad som händer i omvärlden under så lång tid måste känns mycket märkligt. Jag klarar mig knappt utan internet i 24 timmar, tänk då 24 år......

- Att inte vara mer saknad under så lång tid. Visseligen fejkade farsan ett brev, men mamman då ? Släktingar ? Någon måste ju misstänkt något ?!

Helgens visdomsord

image357
Alla ljuger när dom varnar folk för spriten, därför det är verkligen underbart att vara full

M.Birro/ F.Andersson



Från norra stå inget nytt....

- Jag vill inte kritisera någon. Men från den distansen borde man ta bollen, även om bollen rör sig lite

Bojan Djordjic

Vad är felet? ? Inga kommentarer. Om jag kommenterar det får jag problem.

Kari Stephenson

Liberianen ser inga problem med att ta tillbaka sin plats i laget:

- Det är inte tufft. Jag är som Steven Gerrard och visst de kan sätta mig på bänken, men jag är en bra spelare och det ska mycket till för att sätta mig på bänken.

Dulee Johnson

Men jag skulle inte kritisera dem ändå. Jag är ett fan själv. Jag vet hur man blir ibland om saker inte går ens väg.

- Jag tillhörde själv en grupp av AIK:s fans och stod på Norra. Jag vet själv hur jag hade reagerat.

Har du kastat in grejer? - Det ska jag inte säga, men det är klart man har gjort saker.

Bojan Djordjic

Skandalstjärnan går så långt som att tacka dem för skandalen.

- Fansen förtjänar att hyllas. De satte press på domaren.


Dulee Johnson


image367

Krossa packet ikväll !!

21:a April

image366

Ett år

image365

Idag är det på dagen ett år sedan jag bytte jobb. Det har ju hänt en hel del men man kan ändå minnas känslan när man första gången klev in på Hagaterminalen. För det första var det ju bara en person som man kände igen sen innan, sen helt nya grejer att lära sig så nog kände man sig lite vilsen i början.

Men ju fler veckor som gick, ju fler månader man jobbade blev det såklart bättre och bättre. Jag måste säga att jag trivs väldigt bra och har aldrig ångrat bytet från IKEA (även fast jag saknar att jobba med vissa personer). Bra och roligt folk man jobbar med, bra tider (förutom den sport man missar) vilket gör att jag aldrig är trött. Chefer som tror på en och gett mig ett visst ansvar, vilket är roligt.

Ska bli spännande och se vad framtiden har i sin kikare. Post Danmark kommer med all säkerhet att lämna oss men planerna om en ny terminal (Torsvik) kommer fortsätta, vi flytta upp där i början av nästa år.

Helgens visdomsord

image357

Dom tår du trampar på idag kanske har förbindelse med den röv du måste slicka imorgon

Rajalakso

image363

Det var återigen en 19-åring från Enköping som inte visste hur han kunde undvika att göra mål i allsvenskan. Den här gången rullade Markus Johannesson ut bollen ur straffområdet efter en hörna. Där stod förstås Sebastian Rajalakso. Självklart sköt han. Höger yttersidan borrade sig in i Peter Westmans vänstra hörn. Därmed är Djurgården obesegrade efter fem matcher och tillbaka i serieledning.

Kanske nått för EM truppen Lars-Roland ? Känns som det vore uppiggande med en riktig sensation a'la Brolin men inser att chansen är minimal. Däremot hoppas jag innerligt att dom är så kloka så dom ger Sebastian Larsson chansen i startelvan istället för Alexandersson.

image364

Bara knappt två månader kvar nu till EM börjar, I can´t wait. Har tagit ledigt åtta dagar i juni så man ska kunna följa dom viktigaste matcherna framför tvn. Finns knappast nått mer underbart än sommar, fotbollsmästerskap och öl när man samlas ett gäng för att kolla.

Sanningserrum

image361


Sanningserrum är ett gemensamt namn för en rad olika ämnen, bland annat växtgifterna atropin och skopolamin samt en rad sömnframkallande psykofarmaka.

Det används både i samband med förhör och som läkemedel vid undersökning och behandling av psykiatriska patienter. Ämnena verkar förslöande och minskar patientens hämningar, vilket sägs få dem att lättare kunna berätta saker som de medvetet eller omedvetet försöker dölja

Idèn att försöka "lura" brottslingar att berätta mer än dom skulle göra under "normalt tillstånd" kanske inte är så dum. Men det känns också lite riskabelt då det tydligen även kan stimulera fantasin och helt enkelt hitta på osanna historier.

Haha skulle vara väldigt roligt att komma över lite sånt, skulle man kunna har mycket kul med. Att ha för privat bruk då alltså, på fester om man ska spela Sanning eller Konsekvens.

Fast i vissa fall räcker det ju bara med alkohol :P

Hat

image362

Namn: Per Anders Eklund
Personnummer: 19650806-7532
Adress: Kyrkv 2a, 813 40 Torsåker.
Tel: 070-6219155


Lastbilschauffören erkände att han dödade Engla, 10, och Pernilla, 31.

Det finns inte ord nog som kan beskriva det hat jag känner mot den kallsinniga mördaren från Torsåker. Hat är ett väldigt starkt ord och kanske missbrukas det ibland. Hat mot fotbollslag, hat mot att jobba, hat mot vädret osv. Visst är det också en slags hat men dom känns ändå harmlösa mot det hat man känner mot en person som förstör andras liv.

Hur tänker man när man vill förstöra andra människors liv så mycket, det är så lång bortom mitt förstånd att jag inte ens kan fatta det. Vad fick han ut av att döda Engla & Pernilla ? På vilket sätt gav det han tillfredställelse ? Hur kan man se sig själv i ögonen efter man dödat en annan person?

Det disskuteras ju ofta om dödstraffets vara eller icke vara och för mig är det solklart. Dödstraff är ett för lindrigt straff och motsvarar inte det lidande och den sorg som de närstående får leva med hela livet. För mig finns det bara ett rimligt straff och det är inlåsning resten av livet. Aldrig någonsin bli utsläppt, inga permissioner. Helst av allt skulle jag vila se han plågas i fängelset (tex få extremt lite mat och bli nekad sjukvård) Då kanske han inser hur det känns att dö inifrån som människa. Precis som dom drabbade familjerna fast på ett annat sätt.

Men jag vet ju att med det underbara svenska systemet så bedöms han som psykiskt sjuk och inom några år finns han ute i samhället igen. Det är så jävla sjukt att det finns inte.

Det mest skrämmande är att nu har vi lyckats stoppa en förbrytare men det finns många fler därute. Nästa gång kanske det är din syster, din pappa eller din kusin som drabbas. Och face it, vi kan inte göra nått åt det. För det känns ju nästa omöjligt att stoppa första brottet. Man kan ju liksom inte spärra in någon man misstänkter kan göra nått i framtiden. Därför är det än viktigare att dom som en gång gjort något inte ska få chansen att göra om det. Om dessutom skulle hindra någon från att göra det första gången är det ju en bonus.

Nu ska jag låta detta ämnet vara ett tag, har skrivit mycket om det men det berör mig verkligen. Kanske man skulle sluta kasta paket och börja jaga brottslingar istället, för lyckas man stoppa så lite som en har man gjort nått som VERKLIGEN betyder något.

Helgens visdomsord

image357

Man kan inte både äta kakan och ha den kvar

Burger King

image360

Det blir ingen etablering för Burger King på A6. Ägarna tycker det finns nog med hamburgare i centret.

Ägaren till Burger King vid E4:an i Värnamo har länge varit intresserad av att etablera en restaurang på A6 Center. Men nu stoppas planerna. Jnytt.se har pratat med Lars Bröms, centrumchef på A6 Center i Jönköping och han meddelar att det inte blir någon mer etablering av någon hamburgerrestaurang. - Vi har ett utbud av hamburgare som är tillräckligt på A6, säger Bröms som tycker det räcker med McDonald´s, Majoren och Dragon som alla serverar hamburgare.

Grr vad sur jag blir. Kom igen Lasse, skärpning för f-n ! Ända sedan dom tog bort restaurangen nere vid Juneporten har man saknat sitt Whopper Meal. Detta har gjort att man fått tokäta BK när man varit i Malmö/Thailand/London för det är ju dom godaste hamburgarna. MAX är visseligen god tvåa tillsammans med Sibylla medans Mc aldrig varit någon riktigt favorti.

Hoppas dom hittar något annat ställe, hörde rykten om filmstaden men jag vet inte hur det går ?

Veckans produkt

image359

Mycket sånt här har det blivit i veckan. Vaknade ju som bekant upp i måndags med galet halsont och det vill inte riktigt ge med sig (även om är lite bättre nu) Det känns ungefär som någon dra med ett rivjärn i halsen varje gång man sväljer, sådär skönt om man ska uttrycka det milt.

Så jag har druckit mycket honungsvatten i veckan, inte speciellt gott med det hjälper för stunden ialla fall. Annars inga speciella sensationer under veckan då jag mest hållt mig inomhus. Har blivit en hel del dator hängande, läst mycket om Engla och fått reda på en hel del intressant.

Hoppas man blir friskt till helgen, kanske ska man utsätta halsen för en riktig chock dryck så det blir ordning på den haha.

Måndagssvammel

image358

Djurgårdssupportrar som vill följa med till bortamatchen i Svenska Cupens andra omgång kan redan nu börja planera in sin resa till Jönköping. Det är nämligen där som Djurgården är lottat att möta Råslätts SK.

Djurgården fick ett på papperet lätt motstånd i Svenska Cupens andra omgång. Råslätts SK krigar i femtedivisionen i svensk klubblagsfotboll. Seriens exakta namn är Division 3 Nordöstra Götaland och första omgången startar 12:e april. Råslätts SK slog ut Slottskogen/Godhem från samma divisionsnivå med 3-2 under helgen. Nu väntar alltså ett betydligt mer meriterat motstånd den första maj och troligtvis får klubben skriva in ett nytt publikrekord i sin historiebok.

Sådär ja nu snackar vi hatmatch på riktigt

För övrigt så;

- är jag sur för att jag har ont i halsen, lätt vår-förkylning
- inte kan träna pga ovanstående anledning
- är det inte så kul att åka till tandläkaren idag. Hoppas man kommer undan med en undersökning.
- måste dom hitta Engla snart, det är så hemskt


Helgens visdomsord

image357

Allting som förtjänas att göras, förtjänas också att göras väl

Brott & straff 2.0

image355

Den 22-åriga man som stått åtalad för att ha mördat 20-åriga Madelen Mild i sin studentlägenhet på Gräshagen, döms till tio års fängelse. Han är inte allvarligt psykiskt störd, resonerar tingsrätten.

Man kan ju inte annat än förbulffas, förundras och skratta åt det svenska sättet att se på brottslingar. Jag tycker faktiskt man är allvarligt psykiskt störd när man dödar en annan människa. När ska man annars vara det ?

Det paradoxa (och helt sjuka egentligen) är ju att om man får lidrigare straff om man bedöms som psykiskt strörd. Nej hårdare straff för brottslingar ska det vara.

Eller som denna före detta snygging en gång sa;



"Jag är för dödsstraff. Den som har begått ett fruktansvärt brott måste få ett passande straff. Så han lär sig till nästa gång."

Ja kanske inte så smart sagt, och jag vet inte om jag håller med henne heller.....svårt ämne.

The Football Factory

image354

Nu är jag tillbaka efter ett gäng dagar, erkänn att ni saknat mig ;) Först var jag ju på kryssning i helgen (utan internet i 2 dygn !) och sen strulade blogg.se när dom skulle byta plattform. Detta om detta.

Idag är det slappar onsdag och träningsledigt. Har städat lite och även kollat på ovanstående film. Den är gjord av Nick Love som även skrivit boken. Insåg en bit in i filmen att jag nog sett den innan, men minns inte så mycket så det var roligt ialla fall. Dessutom blandade jag ihop en del med Green Street Hooligans som är samma slags film.

Det handlar ju helt enkelt om fotboll och våld, meningslöst våld sånt som jag annars inte gillar på något sätt. Men ändå rätt intressat att se och så handlar det ju om England (och London i synnerhet) också vilket är härligt.

What else you gonna do on a Saturday?