Ao Nang

image281

20071203

Snart dags att lamna Ao Nang bakom sig till forman for Patong Beach. Har varit ganska lungt pa fest fronten har (vilket jag misstanker det blir annorlunda i Patong) Har istallet varit ganska nyttig och varit ute och gatt varje dag. Maste ju gora det med for pa sondag ar det dags for utvagnig i Hovslatt. Vagde in mig innan jag akte och snart far man se resultatet. Hoppas det inte slutar i en mardrom (typ + 3-4 kg).

Nu ar det snart dags att aka bat igen. Ett himla gott satt att resa tycker jag. Visseligen tar det sin lilla stund med fint ute pa vattnet och flaktar gott. See you !!

20071130

Benen varker, ryggen gor ont ja typ hela kroppen ar morbultad. Idag var vi ute pa ett riktigt aventry. Det bar ivag redan 08.30 fran hotellet. Forst va det kajak som stod pa programmet. Va nog ute 3-4 timmar och man blev riktigt sliten i kroppen, men roligt va det. Traffade pa massa apor i vilt tillstand som inte direk va blyga av sig.

Efter kajaken bar det pa elefant ridning. Det var en av de franaste upplevelser jag varit med om, dom ar minst sagt stora och man var inte sa kaxig daruppe nar det borjade svaja. Men det gick ju bra for det var en riktigt rutinerad herre pa 48 ar som man red pa.

Nu blir det nog sangen om ett tag, kanns som vila ar valbehovligt efter en dag full med roliga upplevelser.

20071128

Efter fyra dagar pa Phi Phi har vi nu rest vidare till Ao Nang. Redan igar lamnade danskarna sallskapet och for till Phuketh. Dom verkade ratt slita och langtade nog hem, haha. Inte latt att vara bonder pa andra sidan jorden ;) Trevligt sallskap va dom ialla fall under dagarna dar ute.

Efter (eller samtidigt om man ska vara korrekt) danskarna tog stockholmarna vid. Hookade upp med Pernilla och Dalle redan i sondags och dom ar aven med oss har i Ao Nang. Mycket trevliga och sociala personer att umgas med. Alltid lite roligare om man ar nagra fler.

Innan vi lamnade Phi Phi festade vi (hmm jag) av on ordentligt igar kvall. Blev en riktigt skiva som inte slutade forren 05.00. Sa hela dagen har varit mer eller mindre tung och snart ropar sangen pa Blue Village. BV ar varat nya "hotell" men jag vill nog mer kalla det en hydda. Apor i receptionen, toalett och dusch ute och hanglas till dorren erbjuds. Verkligen speciellt stalle maste man saga, dock ar det valdigt mysigt och personalen ar kanon trevlig.

Nu ar det dags att beges sig "hemmat" sa jag skriver mer en annan dag. Ha det gott alla !

Phi-Phi Islands

image280

20071125

Vad glad jag blir vid er da ! Omrostningen talade ju sitt tydliga sprak sa da kor jag igen.

Efter att jag lamnade Kungsgatan klockan 05.00 pa fredagen var jag 26 timmar senare ute pa Phi Phi. Resan ner gick forvanadsvart bra, skont att slippa mellanlanda. Sov typ mer eller mindre hela vagen vilket var gott.

Direkt nar vi kom ner tog vi fortsta basta taxi ner till hamnen och sen baten ut till Phi Phi som gick nastan direkt. Val framme pa Phi Phi traffade vi Ralle och Skumejo men tyvarr vart dom bada magsjuka igar sa jag och Rickard va ute och svirade sjalva. Hoppas pa battre lycka idag !

Nu ar det dags for frukost. Ha det fint sa hors vi snart !

20071126

Ytterligare tva dagar har passerat med diverse magsjuka som foljd. Forst Ralle och Emelie medans Rickard varit dalig idag. Jag har (peppar peppar) klarat mig bra. Sa ar det nar man har en stor mage som tal mycket ;)

Idag var jag och danskarna ute med Speed Boat. Snorklade, kollade Maya Bay och shark point mm. Halva dagen gick at till den resan och nu ar jag ratt trott for jag har sovit lite daligt dom senaste dagarna. Blir nog att ta igen det inatt.

En hel dag (aker pa onsdag) kvar har pa Phi Phi, vilket kanns helt lagom. Ska bli kul att komma till ett nytt stalle snart.

Hej Hej !

Omröstning

Semester !!!

Sista arbetspasset är avklarat och nu är det äntligen dags för lite semester. Om en liten stund börjar jag och Rickard färden mot Stockholm för vidare mål; Phuketh, Phi-Phi Island, Krabi och Patong Beach.

Ni som varit med ett tag minns säkert att jag bloggade hela resan förra året;

http://algottheeagle.blogg.se/2006/december/thailands-bloggen.html#comment

Nu får ni tre alternativ som jag vill ni ska ta ställning till. Det handlar om ni tycker jag ska blogga och uppdatera er även i år;

1; Ja det vore kul, mycket härlig läsning förra gången som jag gärna följde (och kommenterade)

X; Nej känns som det skulle bli en upprepning av föregående år då jag fick veta mycket kul. Så tack men nej tack. Om jag vill veta så hör jag av mig via telefon eller msn.

2; Absolut inte ! Jag tycker snarare att det är dags att lägga ner bloggen din kokosnöt (vit på insidan & brun på utsidan) Avgå !

Tack på förhand för erat bidrag !

Falks grav

image279

Den 21:a November 1855 hugger bödeln huvudet av postrånare Jonas Falk, 28 år gammal.

Idag är det alltså 152 år sedan Falk halshuggs på den mytomstunna platsen som ligger på vägen mellan Jönköping och Hjo som även korsar gamla Göteborgsvägen.

Året innan hade Falk och hans styvfar Anders Frid rånat postiljonen på vägen mellan Sibbarp och Håkanstorp. De två överfaller postiljonen A.M Nielssen och drängen Sven Larsson vid Tunarp och bytet de får med sig från rånet är 2000 riksdaler. De båda tar efter rånet till flykt med slutmål kungliga Hufvudstaden men innfångas rätt snabbt då bevisen mot dem är många. Då Neilssen avlider av sina skador döms de båda till döden men medans Falks dom genomförs så benådas Frid till livstids straffarbete.

Det sägs att det alltid ligger färska blommor på graven men det är oklart vem som sätter dit dessa. Platsen har blivit ett välkännt turistmål och många söker sig ut till platsen för spänningens skull.

Har själv varit där ett par gånger och man kan väl säga att "respekten" avtar efter ett tag. Men visst, efter en skräckfilm kan det vara väl så skräckinjagande.

VM i Inomhus Fotboll

Sådär då var snart ytterligare en helg över och kan läggas till handlingen. Har varit en händelserik sådan som även har inneburit en del problem. Sånt som kan vara jobbigt att handskas med men som måste göras ibland. Mycket att fundera över.

För att uppmuntra mig själv (och er andra) ska jag visa er detta klippet från Galenskaparna som är fantastiskt roligt. Jag gillar Nordkarlotten mest, haha vad jag skrattade när jag såg det första gången.



Dags att jobba fem nätter innan det blir semester, längtar väldigt mycket nu. Ska bli skönt att komma bort ett tag, inte för att jag tror det kommer hjälpa men semester är ju aldrig fel.

Kalla fötter

image277

Jag verkligen hatar att frysa om fötterna ! Men nu kan jag hittat lösningen.

Älskade att åka slalom och skridskor när jag var liten men lite av det roliga försvann alltid i att jag jämt var så jäkla kall om fötterna. Nu blir det inte så värst mycket av dom aktiviteterna men jag lider fortfarande av problemet.

Nu är det istället om nätterna på jobbet som jag fryser. Fötterna känns som isbitar när man lägger sig på morgonen men jag har vidtagit åtgärder. Dom är dock inte speciellt snygga (vilket föranlett till många skratt på jobbet men det får man bjuda på)



Igår när jag googlade (min älskade vän) hittade jag dock kanske lösningen. Obh Nordica fotvärmare finns att köpa för endast 295 SEK ! Perfekt att bara stoppa ner fötterna där när man kommer hem och är frusen om fossingarna. Dom hjälper ju visseligen inte på jobbet men låter gott när man kommer hem.

Nu After Work !

Sagotanten

image276

Idag är det 100 år sedan Astrid Lindgren föddes i Vimmerby. Knappt 95 år senare äntrade hon evigheten den 28:e Januari 2002. Förhoppningsvis kommer hon för alltid bli ihåg kommen för sina böcker.

Hennes böcker har översatts till 88 olika språk och sålts i ofattbara 145 miljoner exemplar. Vi har väl alla mer eller mindre växt upp med hennes sagofirurer och jag tycker hennes böcker är helt underbara. Dom utstrålar värme och kärlek som varje barn borde växa upp med. Skillnaden är monumental om man jämför med dagens Telletubby, Bananer i pyjamas och Svamp Bob Fyrkant mm.

Bland hennes verk finns Pippi Långstrump (1945), Alla vi barn i Bullerbyn (1947), Mio Min Mio (1954), Emil i Lönnerberga (1963), Bröderna Lejonhjärta (1973), Ronja Rövardotter (1981) och många fler.

Minns när man var barn och föräldrarna satt och läste ur många Astrid böcker när man skulle sova eller var ute på semester. När man var lite äldre så läste man själv eller lyssnade på kasettband. Känns som dom kronorna som föräldrarna betalade för dessa kom väl till andvändning. Mina barn ska minsann också få läsa hennes böcker när dom är små.

Min personliga favorit är helt klart Emil som jag både läste och framförallt kollade mycket på när jag var liten. Gillade även Mio min Mio (för spänningen) och Bröderna Lejonhjärta (samma andledning i guess) Däremot hade jag inte mycket över till Karlsson på taket, som jag mest tyckte var en gapande-jobbig tjockis.




Vilken är din Astrid Lindgren favorit ?

Fransk skönsång

Vanessa Paradis, född 22 december 1972 i Saint-Maur-des-Fossés (en förstad till Paris), Val-de-Marne, Frankrike, är en fransk sångerska.

Alizée Jacotey, född 21 augusti 1984 i Ajaccio på Korsika, är en fransk sångerska.





Är inte dessa två uppträdandena en snarlik kopia på varandra så säg ?!
Två underbart bra låtar och framföranden är det hursom helst.

Meningslöst liv eller ??!!

image273

Höjden av tragisk lördagskväll måste väl vara att sitta och titta i gamla pärmar.

Det är dock inga härliga Play By Mail pärmar från slutet av 90-talet utan pappersexcersis (så som räkningar, kontoutdrag och lönespecifikationer). Det mest skrämmade är att jag för stunden finner det intressant......var är livet på väg ?!

Har ju som sagt tröttnat rätt fett på att gå ut (på de åtta senaste helgerna har jag varit ute en) men nu börjar jag seriöst trötta på att vara hemma också. Hade erbjudande om att gå på fest idag visseligen men tackade nej då jag kände att det inte var en så bra idé......(av flera andledningar)

Längtar ialla fall till semestern som endast är två veckor bort, snart är det dags för sol och bad vilket ska bli grymt skönt. Kanske kickstarta livet igen efter en rätt seg period som nu håller på att urarta helt i mitt huvud (nej inte aspirant för självmods listan om du nu trodde det E, hehe)

God natt och sov gott.

Det ska jag ialla fall göra. Imorgon är det innebandy, ialla fall nått kul att se fram emot !

Rätt svar i gårdagens gissningstävling var 1998. Alltså rätt av båda systrarna Forsberg =)

Polisen

Idag trotsade jag det ihärdiga regnet och traskade ner till Vallgatan för att besöka polisen. Tack och lov har man väldigt sällan kontakt med g**s*n, det är inget ställe man direkt vill hänga på och jag känner mig lite nervös varje gång man konfronteras med dom. Inte för man någonsin gjort något (förutom att snattat en gång) men det känns ändå som dom när som skulle kunna hitta på en story och plocka in en.

Hursom helst, jag gick ialla fall ner där för att fixa ett nytt, det gamla håller på att gå sönder i ryggen vilket dom gärna påpekar varje gång man återvänder till Sverige efter en resa. Utomlands bryr dom sig inte men däremot vore det väldigt besvärligt om det gick sönder i tex Thailand.

Så dagens gissningstävling blir; från vilket år tror ni bilden (och således passet) är ??

image272

Ikväll är det poker kväll hemma hos mig, kul för det var ett tag sen jag lirade live nu. Motståndet är tufft men det ska bli kul och se vad man kan göra mot dom stora drakarna.

Booking is confirmed 2.0

Japp nu är det dags igen !

image270

Phi Phi Island 2006-12-16

Planerna från början var ju att årets vintersemester skulle bli Brasilien men det rann (om man ska vara lite skämtsam) ut i sanden. Så blir det ju ibland men såg framemot en länge ledighet över jul istället vilket inte är fyskam det heller.

Och så kommer Rickard (ständigt denna Rickard, hehe) och säger han hittat en ruggit billig flygstol ner till Thailand. Ett varv senare runt Munksjön hade jag bestämt mig, vad var det att tveka på egentligen liksom ?

Efter fått ledigt från jobbet bär det nu av till Thailand även denna vintern. Förra gången åkte vi Göteborg-Bangkok-Phuket för 6000 tur och retur. Nu lyckades vi hitta Stockholm-Phuket för 4500 vilket både är billigare och tar mindre restid. Dessutom slipper man ju ett extra flygbyte med allt vad det kan innebära i strul.

Kommer ju inte skada att dra iväg två veckor nu när det börjar bli ruggit här hemma. Vi åker den 23:e november och kommer hem 8:e december. Dessvärre missar man två roliga helger här hemma (fotbolls fest, Uggla i Huskvarna och julbordet med jobbet) men det kan man leva med. Älskar värmen så valet är inte så svårt egentligen.

Att dessutom Ralle & Skumejo är i Thailand samtidigt som oss gör saken ännu roligare. Hoppas ni kan(vill) träffas därenere och hitta på något trevligt.

Dagens mat tips

image269

Igår hängde baksmällan som ett ok över Andersson och vad passar då bättre än att äta riktigt gott ?!

För en dryg månad sen öppnade Jensens Böfhous (ska ju vara sånt där dansk ö men hur gör man det på tangentbordet Ralle ??) här i Jönköping. Det ligger precis mitt inne i stan, mittemot Karlssons salonger.

Förga förvånande testade jag deras spare ribs och resultatet ser ni här ovan. Dom var riktigt smarriga och kommer på en högt upp på min inofficiella lista. Nästan London klass skulle jag vilja säga, men London är ju alltid London ;)

Väl värt ett besök, både resturangen och webbplatsen
http://www.jensens.se/

Madrid dåden

image268

"Terrordåden i Madrid den 11 mars 2004 har nu fått tre namn på huvudpersoner bakom attentaten: Jamal Zougam, Otman el Gnaoui och Emilio Suarez Trashorras. De två första, marockaner, döms för mord på 191 människor och mordförsök på ytterligare 1 956 samt medlemskap i terroristorganisation till närmare 43 000 års fängelse vardera.

Spanjoren Suarez Trashorras döms också för morden samt för leverans av sprängmedel till nästan 38 000 års fängelse."

Tycker det är skönt att dom sätter ner foten och ger dom ordentliga straff. Dom har ju trots allt gett anhöriga till offren men för livet.

Det tråkiga är väl att dom kommer ut efter halva tiden ;
)



Alla nyheter är inte bra nyheter

Förr i tiden fanns det liksom inte så mycket att välja mellan i matväg. Det var tre olika paket färger av vit mjölk, kellogs vanliga gula flingor, makrill i konservburk, kalles kaviar i tub osv.

Men så helt plötsligt började det hända saker. Den största andledningen var väl att folk och företagen fick upp ögonen för övervikt. Helt plötsligt kunde man köpa mjölk som var ännu fettsnålare än lättmjölk, minimjölken var här. Med 0,1 % fetthalt skapade den en hel del rubriker. Själv kändes det som att gå ett steg för långt. Det smakar ju inte ens mjölk och dessutom kan jag göra den själv (glömma lite mjölk i botten av glaset och hälla på vatten typ). Jag håller fast vid min lättmjölk som är den bästa mjölken.

Nuförtiden kommer det så mycket nyheter att man knappt reagerar och än mindre hinner testa alla. Det ska vara gul ketchup, yoggi i alla dess blandningar och smaker, coca cola med vanlijsmak mm.



Makrillen var ingen höjdare, var ju helt grynig och äcklig. Dock var Kalles randiga riktigt god, ungefär som färdiggjord äggmacka. Den med banan tänker jag inte testa överhuvudtaget, låter ju hur vidrigt som helst !



Dock tycker jag att orginalen smakar bäst ialla fall.

Sen vill ju såklart företagen att man ska gå på alla deras nya produkter för att tjäna pengar. Är helt övertygad att dom kommer på nya smakar (även de mest konstiga förstås) för att vi är nyfikna. Dom inser själva att dom är äckliga och plockar bort dom efter ett tag. Då köper folk automatiskt återigen orginalen och dom tjänar ännu mer pengar.