SMS:a låna



Läste en rätt rolig (och även irriterande sak)

Sms-lånen knäcker allt fler svenskar.
Mobillånen är den nya folksjukdomen.
Tiotusentals svenskar har fastnat hos Kronofogden i år.


Alltså vad är det för nötter som tar dessa lån ? Trodde seriöst inte det fanns folk som verkligen gjorde det, men det siste idioten är inte född verkar det som. Räntorna på dessa är ju hutlöst höga men måste likväl betalas.

- Det var så bekvämt och enkelt.
- Pengarna var där på en kvart.
- Kravbreven gömde hon i lägenheten.


Kanske läge att börja ta lite eget ansvar och faktiskt fatta att det inte nån bra idè att leva på lånade pengar. Sen går dom ut och gråter i pressen, men då har dom väl uppfyllt sitt mål när skvallerblaskorna betalar lite av skulden i slutändan. Att sedan kalla det folksjukdom är ju ett hån mot folk med verkliga problem.

Patetiskt var ordet

Facebook



Facebook är en nätgemenskap som grundades 4 februari 2004 av studenten Mark Zuckerberg.


Kolla på denna länken; (observera att det krävs att man har ett giltigt facebook konto)

 
http://www.facebook.com/video/video.php?v=37403547074&ref=nf??

Dom har gjort en video över all trafik som är på facebook, och den är i realtid. Det är helt sjuk hur stor den sidan har blivit. Vet inte hur många medlemmar den har just nu men jag vet att dom passerade 100 miljoner användare i slutet av Augusti. Man ser ju att det hela är amerikanskt när den mesta trafiken går till och från USA och även att jordgloben är fokuserad mycket på det stora landet i väst. Undra hur många användare dom engentligen kommer kunna få ? Aktiviteten i tex Afrika verkar ju inte speceillt hög, där finns det stor potential för utveckling.

Fasinerande !

Helgens visdomsord



Om du binder fast en smörad brödskiva på ryggen av en katt, och släpper dem från hög höjd - vad kommer då att hända?

In a flashback



Fredrik meets his former employer

Blev mäkta förvånad (och fick nästan extas) när denna pallen dök upp på terminalen i natt. Vad skådade mina ögon om inte en stålpall modell IKEA.  Då fick jag gamla flashbacks om hur högt man kunde bygga på vissa sidor, och måtten på en del artiklar från den stora möbeljätten.

Ingen aning om varför pallen kom ner till oss på terminalen. Dessutom var den förskräckligt byggd, är det månne Skumejo som varit i farten ?

Lite uppmuntran

i höstmörkret;




Rolig video och de flesta ser ju inte allt för arrangerade ut. Såna överraskningar när folk nästan får hjärtattack är så kul att se på, hehe

En svensk klassiker



Har ju som bekant slutat dricka läsk. Först och främst för att det är onyttigt men sen är ju faktiskt vanligt vatten (med is) mycket godare också. Enda gången jag egentligen dricker läsk och när man ska dricka sprit,  det är inte gott att grogga med vatten eller yougrth kan jag berätta av egen erfarenhet.

Men när det kommer till julmust verken kan eller vill jag motstå frestelsen. Ett glas kallt med pepparkakor till, underbart !

Om svek

Det är visst en hel del personer som är upprörda här nere i Jönköping för tillfället. Här har ni anledningen;



Förstår att det känns bittert i era hjärtan när en spelare väljer värsta rivalen framför er. Men jag vill samtidigt att ni ska komma ihåg vilken klubb och spelare som startade konceptet att sälja ut sig som en h**a mellan Elitserieklubbarna;



Beskt att smaka på egen medicin va ??

Konsert ?

I februari kommer Hello Saferide till Jönköpings teater.

Hello Saferide är just nu ute på en utsåld turné runt Sverige. I vår är det dags igen, och då står Annika Norlin med band på scenen på Jönköpings teater. I september släpptes skivan More modern short stories from Hello Saferide.





Kollade upp på hennes hemsida att spelningen är den 27:e februari nästa år, alltså en fredag !! Funderar starkt på att gå då det är en av mina favorit artister.

Man är ju inte direkt konserternas stora man. Har aldrig på någon musikfestival som tex Hultsfred, Peace and Love eller let alone Sweden Rock. Antalet rena konsterter jag har varit på är inte många det heller. Winnerbäck ett par gånger, Kent och Gyllene Tider. Thats it liksom !

Lite beror väl på att jag oftast tycker bara vissa låtar är bra av en artist. Brukar inte gilla hela album utan gillar att plocka låtar från olika artister som ger en bra blandning i telefonen tex. Men när det gäller Annika Norlin överväger jag att göra ett undantag, hon är riktigt bra.

Jobb jobb jobb



är det mycket av just för tillfället. Är det inte många paket som ska skickas så är det istället något möte som ska avhandlas. Men jag klagar inte nämnvärt, mitt fina kompkonto växer ständigt och det är trevligt. Passerade 100 timmar förra veckan, vilket ju ger mer än 12 extra dagar ledigt (utöver semester då).

Har varit en tuff höst men snart är den slut och belöningen står där och väntar;



Snart bara en månad kvar......


Nu ska jag laga lite mat, idag bjuds det spenat ägg&köttbullar. Sen ska jag sova en sväng innan nästa pass som börjar 18.30

Helgens visdomsord



Hur kommer killen som kör snöplogen till jobbet på morgonen?

Utmaning



Inte mycket för såna här listor i allmänhet och inte att avslöja för mycket om mig själv i synnerhet ;)  Men men;

1. Jag är en slav under tiden, vilket gör att jag sällan missar ett möte och aldrig försovit mig. Nackdelen är man kan bli lite väl inrutad.

2. Jag hatar att städa men gillar inte när det är stökigt. Resultatet blir att jag ofta går och plockar undan saker men sällan storstädar.

3. Min stora mål (förtillfället) i livet är att resa. Det gör att mycket av mina pengar sparas till detta, mycket annat kommer faktiskt i andra hand.

4. Man ska aldrig säga aldrig men chansen att jag flyttar längre ut än 1 mil från en stadskärna känns osannolik. Jag har alltid gillat stadspuls och närhet till saker. Skulle få panik om jag bodde på landet.

5. Jag har sjukt bra minne. Tyvärr är det inte på några viktiga saker utan mest när det handlar om datum & händelser. Även bra på att minnas nummer, samt människor.

6. Jag älskar att jobba. En stor del av mig skulle dö om jag blev arbetslös/allvarligt sjukskriven/tvingades börja plugga. Den enda anledningen till att jag skulle sluta jobba vore om jag vann galet mycket pengar, men efter ett tag skulle jag nog hitta nått jobb ialla fall ;)

7. Är väldigt blyg och tillbakadragen när jag träffar männsikor jag aldrig sett innan. Men ingen som känt mig länge skulle väl beskriva mig som det, eller hur ??!

Next up
Unnarydaren

Jobbigt läge



Såg denna syn idag när jag var påväg hem från Atlantis

Stackaren har fått motorstopp i korsningen vid Klosterkungen, där som det aldrig är någon trafik.... I en stad där dom till är världsmästare på att bygga rondeller borde dom kanske fundera på att fixa en i korsningen Klostergatan/Kungsgatan.

Där är det ju oftast mer eller mindre kaos och en rondell skulle nog underlätta en hel del. Har både Hovslätt och Taberg en rondell så tycker man ju det är befogat med en där med.

Alla helgons dag

Idag var jag iväg en sväng på förmiddagen på något som lite plumt kan beskrivas som en dödsrunda, men rent krasst är det ju faktiskt det de handlar om denna dagen.

Alla helgons dag är en kristen högtid, även kallad "Pingstens skördefest", som firas till de dödas åminnelse. Seden att fira helgon och martyrer på olika specifika dagar uppstod tidigt inom den kristna kyrkan och snart även behovet av en samlingsdag för mindre betydande helgon som inte fått en egen plats i kalendern. Därför infördes en ”alla (övriga) helgons dag” för dessa.

Tycker det är en av de viktigaste högtiderna som vi har, en som inte mest kommer och handla om komersiella intressen. Fint att man kan åka till graven och minnas de som gått bort.



Först åkte jag till Månsarp där min mormor & morfar ligger begravna. Morfar gick bort när jag var väldigt liten (5 år) men jag har faktiskt lite minne av honom. Mormor har jag destå mer minnen av och jag tillbringade många dagar i Taberg där hon bodde.



Nästa stopp blev Norrahammar där farfar och farmor har sin sten. De bodde grannar med oss under hela uppväxten så där var jag väldigt mycket. Farfar var alltid lite av min förebild och honom minns och saknar jag mycket. Farmor var en snäll tant som gjorde massa god mat.



Sista stället är lite speciellt av många anledningar. Nästan uppe vid Axamobadet finns kyrkogården för smådjur och där har vi en minnessten efter hunden Cerox. Tyvärr har jag varit lite dåligt på att sköta den men funderar starkt på att fixa en annan sten framöver. Hursom helst så blev han bara 10 månader, och dagen vi skulle avliva honom är utan tvekan en av de värsta i mitt liv.

Missförstå mig rätt, det är självklart väldigt sorgligt när en mor & far-föräldrar går bort. Men dom var rätt gamla och på vissa sätt är det nog en befrielse. Den som säger att man inte kan fästa sig lika mycket kring ett husdjur har fel. Det är verkligen en saknad som på många sätt är lika svår. När han dessutom inte blev så gamla så kändes det riktigt tungt.

Där ska Simba ha en sten också om jag får bestämma

Helgens visdomsord



Om det inte fanns moln skulle vi inte glädja oss över solen