Sista natten med gänget

image76image77


Alla sagor har ett slut och nu har det kommit för nattskiftet på IKEA. Inatt jobbade vi vår sista natt för denna gången och på måndag börjar vi på skift igen. Har ju stötts och blötts en jävla massa under våren och tänker inte dra upp det igen. De flesta vet nog vad det handlar om. Konstaterar bara att det är oerhört tråkigt då vi alla trivts väldigt bra under natttiden. Men företaget väljer att prioritera andra saker och då är det inte så mycket att göra åt.

Finns ju mycket man kommer sakna framöver. Lönen (givetvis, den som säger att pengar inte är viktigt ljuger), arbetstiderna (skönt med fasta tider och jobba färre timmar), gruppsammanhållningen (outstanding mellan oss på nattskiftet jämfört med skiftet), två riktigt bra chefer (dom växer ju inte direkt på trän, speciellt inte däruppe)

Men mest kommer jag nog sakna de många trevliga och roliga personligheterna. Visseligen börjar 18 av 22 på skift 1 på måndag men blir ju inte riktigt samma sak.

* Bruce med sin extrema smutsfobi

* Micke med sina gigantiska matlådor som varit stora samtalsämnet på matrasterna. Han är även den som krigat mest mot ledningen under våren. Stort cred Micke !

* Heidie från Vaggeryds Venedig och hennes ständiga krig för Vaggeryds korven mot våran älskade Coop korv.

* Tomas "Pohlman" Holmqvist , ständigt med en väderprognos i bakfickan.

* Maria "I know I`ve been a real fat girl" M.

* Kjelle som alltid talade sig varm om sina lediga lördagar.

* Arno med sin blåa mugg.

* MäklarStefan, nattskiftets bästa plockare.

image78image79

Imorgon är det ialla fall "avslutningsfest" på Harrys. Då kör vi så elen lyser !!

Onsdags mixen

image75

Här skulle det egentligen varit en annan blid men eder bloggare och fotograf var för feg för detta. Dessutom vet man ju aldrig vem som läser detta. Intranätet är ju trots allt öppet för alla. Kan väl berätta att det handlade om att jag idag såg ett helt bord med avundsjuka människor.....

Två tidiga mornar i rad har avklarats på IKEA (lika bra att vänja sig typ) Lastutbildning under ledning av framförallt Tomas men även Ann-Sofie, Jerhagen och Ivan ;) Roligare person får man leta efter. Det gick hur som helst bra så snart har man sitt lastintyg i handen (terorikurs 17:e April) Förhoppningsvis får man chans att utnjyttja det i framtiden också.

Ikväll är det EM-kval mellan Nordirland och Sverige. Att jag inte har samma åsikter om laguttagningarna som Lasse Lagerbäck är väl ingen hemlighet och det illustreras bäst med bilden ovan. Tror och hoppas dock på seger. Ska vi säga 1-2 efter mål av Elmander & Healy i första halvlek. Källström kommer in och avgör i andra ! Missar dock första halvlek av kvällens match men förhoppningsvis hinner jag se andra.

Bara en natt kvar nu denna veckan (och för hela detta nattskiftet) Känns tråkigt, men på lördag ska vi ialla fall ut och äta på Harrys. Ska bli väldigt roligt =)

Wasas Påtår

image74

Söndagen då någon tog en timme ifrån mig! Vart tog den vägen kan man undra ? Som om inte helgerna är korta nog när man jobbar natt. Jaja hursomhelst så är det ett minne blått om en vecka.

Igår spelade vi innebandycup hela dagen. Gick inget vidare bra men inte lätt när vi var typ enda korplaget och mötte spelare från JIK/Östra/Månsarp mm. Det var ialla fall nyttigt att möta elitseriespelare ( David Gilek) och roligt att möta gamla klasskamrater (Martin Unander & Mattias Herman). Dessutom blev Lekeryd imponerad av mig. Kanske kommer ett kontraktsförslag snart, haha. Men seriöst vem vill spela i Lekeryd ??!

Nu är innebandysäsongen över men snart börjar fotbollen vilket jag verkligen ser framemot. Funderar på att ta Viera rollen på allvar iår ;)

Idag har jag varit på möte som hölls på Wasas Påtår. Dom serverar under helgerna en underbar brunch med ägg, bacon, pannkakor mm. Efteråt stack vi upp en sväng till A6 där jag inhandlade ytterligare ett par DVD filmer. Denna gången blev det i mitt tycke världens genom tiderna bästa TV serie; Twin Peaks i box form.

Gillade den starkt när den gick i början av 90 talet. Man var ju inte så gammal då så det var med skräckblandad förtjusning man såg framemot avsnitten med Agent Cooper, Laura Palmer, Bob, Windom Earle, Shelly Johnson mm. Nu inser man välgjord serien är och hur mycket kult den är. Har nu avsnitt 1-18 och senare i vår släpps 19-30.

Härligt med boxar !


Den vite mannen



Måste bara delge er en rolig scen från min favoritserie Kvarteret Skatan såhär på torsdagskvällen. Kolla den man kan inte låta bli att garva när man ser den. David Batra är helt outstanding.

Går i väntans dagar förresten. Om tre timmar kommer lönen vilket alltid är lika härligt och välbehövligt. Inte så mycket räkningar denna månaden så kostade på mig att storhandla på CD ON tidigare i veckan.

Det som levererats till dig är följande:
--------------------------------------------
1 st 2017956 DVD - Beck 18: Flickan i Jordkällaren
1 st 2019361 DVD - Beck 19: Gamen
1 st 2017324 DVD - Beck 17: Skarpt läge
1 st 2001677 DVD - Beck 9-16 Box (8 disc)
1 st 2020442 DVD - Kvarteret Skatan - Säsong 3 (2 disc)
1 st 2500760 DVD - Beck 1-8 Box (8 disc)
1 st 2019362 DVD - Beck 20: Advokaten


Så nu har man lite goa timmar i tv soffan framför sig. Har sett Beck 1-17 men ville gärna ha alla boxarna och nu dök dom upp till kanonpris. Har inte sett 18-20 så blir väl att man klipper dom först. Gunvald Larsson är ju helt klart bäst.

Hoppas dom kommer redan imorgon men jag har onda aningar om att det kan dröja till måndag. Har ialla fall innebandy turnering i helgen så kommer säkerligen vara fullt sysselsatt ialla fall.

Dags att ladda med gröt inför sista jobbnatten denna veckan.

Du och jag döden

120835-73

Veckan började med en mycket besynnerlig dröm. Har märkt att jag drömmer (eller kommer ihåg är det väl egentligen) mycket mer och konstigare när jag sover på dagen. Inte för att det stör mig på nått sätt men lite skumt är det.

Det brukar ju heta att man ofta drömmer om saker som händer i sin vardag. Vet inte riktigt hur jag ska tolka senste tiden då det handlat om knarksmuggling, när man träffade Lasse Brandeby i Thailand (han kände igen mig), mitt första dygn som ordningsvakt på Hultsfred mm.

Imorse kom dock den märkligaste på ett bra tag. Drömmde att jag fått någon obotlig sjukdom och bara hade två veckor kvar att leva. Allt kändes olustigt och man tänkte hela tiden på vad man skulle göra de sista dagarna i livet. Har alltid sagt att jag inte har några planer att bli 90 år gammal. När man är till mer problem än lycka till släkt och vänner tänker ialla fall jag kasta in handduken. Dock kändes 28 lite väl tidigt.

Vad skulle du göra om du bara hade två veckor kvar att leva ?

Jag tror jag skulle försöka resa någonstans det sista jag gör ialla fall. Australien eller London skulle det förmodligen bli. Sen skulle man bara vara med dom man tycker bäst om. Göra roliga saker och äta gott.

Förhoppningvis är det ingen sanndröm för jag har mycket outrättat på Planet Earth.

Bild; Kent - Du och jag döden från 2005. Mycket bra skiva som jag varmt rekomenderar.

Snabb blogg

120835-73

Nu är det bråttom så det blir en snabb blogg idag.

Har mycket att göra idag så sovmorgonen (till 14.30) kanske inte var så jättebra. Men skön var den ialla fall =)

E kommer och hämtar mig klockan 16. Åka och käka, köpa present till C, åka till bolaget. Mycket nu! Ikväll är det skiva hos Caterin & Anders. Ska bli gott och ta några öl. Grymt sugen på Kilkenny så det kanske blir någon sådan.  Kan behövas efter en bra men pyskiskt jobbig vecka.

Nu måste jag surfa vidare och sen kasta mig in i duschen.

Vi hörs

Våren ?

120835-71

Nu känns det som våren äntligen är på väg ! Ska man våga vara glad att så är fallet eller kommer det ytterligare ett bakslag ?

Bilden är tagen halv åtta imorse och solen hade precis gått upp. Klarblå himmel, en underbar morgon helt enkelt =)

Har precis suttit ett tag på balkongen (där solen ligger på) och det var hur gött som helst. Termometern visar 11,8 grader men den sitter på andra sidan huset så det torde vara ytterligare ett par grader på balkongen.

Annars har det inte hänt så mycket nytt sen senast. Var och tränade efter jobbet idag. Bara två gånger kvar av min morgonspinning med Elina nu vilket känns tråkigt. Har funkat kanon att träna efter jobbet men men alla sagor har som bekant ett slut. Idag var det rätt segt (känner nog av sjukdomen lite fortfarande), men det viktigaste var att jag direkt efter sjukdomen återupptog träningen (vilket jag har haft problem med innan) Motivation är ett viktigt ord !

Det är förresten inga problem med den förtillfället. Har gått ner X antal kg sen i början av Januari och hoppas kunna nå målet på Y antal kg. Det är dit jag siktar ialla fall =)

Djugårdens IF

120835-70

Idag fyller kungliga Djurgården 116 år

Det är idag 116 år sedan John Jansson bildade Djugårdens IF. Han gjorde det på ett cafè som låg på adressen Alberget 4A. Andledningen var att det skulle arrangeras en idrotts och gymnastikfest i Stockholm och att man tvungen att uppvisa medlemskap i en förening för att deltaga.

Det första medlemskapet kostade 50 öre i inträdesavgift och sedan 10 öre/månad. Från början var det även ett krav att man bodde på Djugården (eller hade bott) för att kunna bli medlem. Det ändrades dock året efteråt så klubben var öppen för alla.

Det var starten till en av Sveriges mest framgångsrika klubbar genom alla tider.

16 SM Guld i hockey vilket innebär att man är Mästa Mästarna

11 SM Guld i fotboll vilket innebär en 5:e plats av samtliga lag genom tiderna. Kan jämföras med tvillingklubben aik som bara har 10 guld och småbröderna från söder som bara lyckas med bedriften 1 gång på över 110 år.

Dessutom har man ett otal guld i andra sporter så som bandy, brottning, fäkning och rodel.

Kända Djurgårdsprofiler finns det gott om.

Stadsminister Fredrik Reinfeldt, Lars Ohly (v), Lars Lejonborg (fp)
Lars Gunnar Björklund, Christer Fugelsang, Gurra G & Pedda P (Just D), Svante Thuresson, Ulf Adelsohn, Tomas Engqvist och Anders Timell för att bara nämna några

Härliga Djurgården !

Om ålder (varför är det så ?)

Satt och disskuterade med en kompis idag angående åldrar och det finns en väldigt märklig företelse.

Nämnligen att när man är liten (främst i tonåren) har människor en stor önskan att vara äldre än dom egentligen är. Det ska ljugas för att åka moppe, gå på bio, handla öl mm. Man vill helt enkelt bli vuxen och behandlas som en sån.

Sen kommer den tid då man får allt det där man ville när man va liten och helt plötsligt vill alla vara ynge och ingen vill tala om sin egentliga ålder. Mycket märkligt måste jag säga. Speciellt när det är en sak som är väldigt naturlig och inte går att göra något åt. Jag är 28 nu och känner mig inte obekväm med det på någotsätt. Däremot kan man lungt konstatera att åren mellan 20 och 28 gått väldigt fort. Fyllde 20 på en fredag och det första jag gjorde på eftermiddagen var att gå till Systembolaget i Eksjö.

Roligast var ändå för ett par månader sen när jag skulle köpa ett paket partycigg på ICA Flamman här på Klostergatan och fick visa legg. Hehe ser ut som 17 kanske, hon skämdes duktigt i kassan ialla fall.

Igår var det den omtalade vinskivan på Kungsgatan. Gick en hel del dricka och det var en väldigt trevlig kväll. Ingen utgång som vanligt, vi nöjde oss med att gå till Evergreen och käka en kebabtallrik efteråt.

Niagarafallet



Location; Norra Strandgatan, Jönköping Sweden
Discovered; 1986
Height; 1,67 meter
Contents; Gamla maträtter

120835-69

Location; Östra nordamerika, gränsen mellan USA & Kanada
Discovered; 1600 talet
Height; 54 meter
Contents; Vatten

Fotofixaren

image68

Fullt upp här hemma nu. Mycket som behöver fixas både av det ena och andra slaget. Tur att man bara jobbar halvtid men till dubbla lönen ! (återkommer mer i ämnet längre ner)

Digitalkamera är ju en himla bra uppfinning och sedan jag skaffade min har mitt "fotointresse" ökat markant. Mycket bättre när man kan slänga en bild redan sekunderna efter man tagit den, för att ersätta den med en ny bättre.  Det dåliga med det hela är att alla bilder åker rakt in i datorn och sällan skrivs ut. Man är för lat helt enkelt.

Satt och kollade gamla album för ett tag sen då jag insåg hur mycket roligare det är med pappersformatet. Sagt och gjort gick jag in på min favoritbutik via nätet och skulle framkalla. Tyvärr låg tjänsten på Siba nere förtillfället så fick bita i det sura äpplet och ta elgiganten istället (god i hate that place). Förvånande nog lyckades dom leverera prylarna både snabbt och rätt !

Däremot hade jag klantat mig och köpt förstora kort så det vara bara att sätta igång och klippa så dom skulle passa i albumet. Irriterad man blir på sig själv ibland ! Hundra kort senare var jag dock klar idag. Blev bra (omen lite snett på vissa ställen) och albumet är nu klar. Visningsreleese kommer på lördag !

Nu har vi blivit offentligt hånade på jobbet också. Känns ju bra att först sparkar ner oss och sen pissar på en ordentligt. Så det är ställt utom alla tvivel vad dom tycker om våran lön kontra deras. Ni jobbar ju för dubbla lönen fast halva tiden var grodan som hoppade ur en rätt grön gruppchef när vi hade möte igår kväll. Båda påståendena har ju tydliga faktafel och stinker bitterhet. Att vi däremot är bra mycket bättre än skiften nämns det inget om.

Nu är dom nya arbetstiderna helt klara också. Från och med 1 September jobbar vi någotslags 8-skift där 5 av 8 helger är helt förstörda. Dags att lämna det sjunkande skeppet snart......nån som har nått jobb i bakfickan?

5 :e Mars

image66

Nu är jag på benen och har mycket att ta igen i bloggvärlden. Vet att alla mina fans väntat otåligt sen i onsdags.

Förra veckan var som ni vet en mörk vecka. Förkylningen som sitter i lite forfarande nockade mig som värsta Joe Louis och det blev mycket sovande/vilande förra veckan. Förhoppningsvis har man fått sin dos av sjukdom nu så det räcker för detta året.

På fredagen tog jag en liten avstickare till Linköping för att kolla sista matchen i grundserien. Tyvärr var det ingen höjdarresa då DIF förlorade sin slutspelsplats och det var rätt stökigt på läktaren.

Nu är natten också definitivt nerlagd, ett både tråkigt & väntat besked. Enligt deras nya "setup" ska vi tydligen klara kökskampanjen med en ombyggd rondell och 10 nya plocktruckar. Lycka till säger jag ! Dom kan glömma att det blir någon övertid på vardagsnätter från min sida. Inte heller lördagar är ju så lockande nuförtiden. Skulle vara att man jobbar någon söndag så man kan vara girig och plocka dom fina pengarna av dom (it`s a game and you have to play it)

Hela lördagen låg man sågott som däckad också och får tacka snälla mamma & pappa som kom med lite livsnödvändigheter. Det uppskattades verkligen, tack ! Söndagen for vi runt stan och kollade lite grejor innan vi åt lunch här hemma. På kvällen var det dags att återvända till jobbet.

Fyller ju år idag så då var det min tur att bjuda gubbarna & tanterna på fika vid fyra. Skönt med lite avbrott i jobbet som annars gick helt ok. Annars är jag inte så mycket för att fira födelsedagen och sådär. Bara ytterligare ett år i boken så what ever. Roligt med grattulationer är det ialla fall. På lördag blir det lite festligheter så jag måste städa i veckan. Inte så skoj direkt men det är gott efteråt.