2007

image299

Här kommer min högst personliga reflektion på året som varit

Årets;

Matställe;
Soya Express
Låt; Ingen sommar utan reagge
Försvinnande; Madeleine McCann
Dansk; Ronni Nörvig
Mest överskattade kändis; Alex Schulman
Resa; London 1 vecka i Augusti
Radiopratare; Marcus Birro
Citat; "If you touch it you wash it"
Drink; Myoplex Diet
Uteställe; Piren
Engelsman; Neil Warnock
Dyrast krognota; Ulrica Schenströms på Judit & Bertil. Betydligt mer än 945 kr.....
Uttalande; Glenn Hysen - "Tar Rosenborg poäng så ska jag krypa tolv mil". Rosenborg spelade 1-1 borta mot Chelsea
Svensk; Sven Göran Eriksson
Irritations objekt; Dunka mig gul och blå
Fotbollsmatch; Danmark - Sverige 2:a Juni, Parken Köpenhamn
Grogg; Gin och Tonic
Mest omtalade hund; Mohammed
Idioter; Stureplansproflierna
Bortgång; Ingmar Bergman
Bragdguld; Anja Pärsson, fem medaljer i hemma VM
Citat 2; "Halva tiden dubbla lönen"
Radioprogram; Vaken med P3 & P4
Fotbollsmatch 2; Taberg - Södra Vättrebyggden 8:e Juni
Träning; Spinning
Överraskning; Efter fem IKEA år fick jag nog, PNL nästa
Tonåring; John Bostock - bara 15 år men redan fotbollspelare i engelska andra divisionen
Mord; Benazir Bhutto - återigen har en person dödats för sina politiska åsikter, tragiskt
Uteställe 2; Olearys
Arbete; Nattarbete
Mest omtalade site;
www.facebook.com
Djurgårdare; Thiago Quirino da Silva
Citat 3; "Gillar du inte bullarna i bageriet...."
Modeord; Klimathotet
Skandal kändis; Britney Spears - hon som va en sån oskyldig liten tjej 1999....
Film saknad; Beck
Radioprogram 2; Christer i P3
Personliga siffra; - 10
Resa 2; Thailand i November/December
Indier; Vicram
Tragiska död; Vincent, sånt ska inte få hända
Träning 2; Innebandy
Fotbollsspelare; Lionel Messi

Det blir inte alltid som man tänkt sig

image298

Härligt att man lyckas göra av med nästan 600 kr under ca 1,5 timme

Var ute på Harrs en liten sväng igår och då är det kanske inte så konstigt att pengarna försvinner. Dock blev jag riktigt förvånad när jag hittade ovanstående lapp i plånboken när jag vaknade. Kortköp på Evergreen för 345 kr och då hittar jag bara en pizza (oäten) i kylen. Måste varit snäll mot några i kön, hehe

Slår ju t.o.m förvåningen över min mobilräkning från Thailandsresan (1651 sek). Den var väl mer väntad efter allt smsande kanske, hehe

Hockey

image297

Idag är jag glad

Har varit på hockey uppe i Kinnarps och fått se Djurgården besegra hv med 5-4. Alltid lika gott att besegra äckliga hv och deras drya fans. Sveriges bästa bortalag har gjort det igen !

Dessutom har jag fått lite långledigt igen och börjar inte jobba förren onsdag kväll. Egentligen är nyårsdagen jobb också men då har jag tagit kompledigt, kommer nog kännas gott när man får ligga kvar i soffan då.

Nu är det dags för korv med bröd =)





Boxing day

image294image295image296

Idag firas Boxing Day i framförallt Storbrittanien, Kanada, Australien och Nya Zeeland

Tvärtemot vad man skulle kunna tro har dock namnet inget med boxning att göra, även fast sport är ett traditionellt inslag. Namnet kommer från förr då högt uppsatta personer samlade sina saker i lådor och delade ut dom till fattig folket som gåvor.

På senare år är dock dagen mycket förknippad med sport. I Storbrittanien var det från början en dag för rävjakt men nuförtiden dominerar fotboll, cricket och hästsport. Även i Nya Zeeland och Australien spelas denna dagen mycket cricket. I Kanada handlar dagen mycket om hockey och shopping.

I Sverige heter det ju kort och gott annandagen och här spelas som bekant bandy. Det är ju även en stor dag för mellandags rean så egentligen borde man väl ge sig ut en sväng och jaga lite priser men jag orkar inte. Finns som sagt en hel del fotboll att kolla på och så ska jag jobba senare ikväll.

Gårdagen var riktigt rolig. Blev visst lite fest ialla fall (man är väl inte sämre än att man kan ändra sig :P) Åkte ner en sväng till Berntsson och det var skoj, roligt att träffa lite nya människor ibland också. Efter det åkte vi in till stan men kön på Harrys (i kombination med 180 kr i inträde!) fick oss att ge upp. Gick tog en kebabtallrik och dök redan innan 24. Så idag är man pigg och utvilad.

Snart är det helg igen =) Perfekt vecka detta !

God Jul

Japp julafton är här

Gårdagen blev väldigt lugn och städad. Först hem till Kaveren och klädde granen samt käkade god julmat. Det börjar bli en väldigt trevlig tradition. Därefter bort till Blom där vi satt kollade på tv, Bingolotto med två riktiga clowner. Efter det spelade vi frågesport spel med dom mest oväntade svar. Men roligt hade vi ialla fall.

image293

Jag i full färd att klä granen hemma hos my extended family

Nu är det snart dags att åka till Hovslätt/Strömsholm och fira jul.

God Jul till er alla !

Jul lördag

image292

Efter en ganska hård fredag var det skönt att ta det lite lungt igår

Började dagen med att traska ner på stan och köpa dom sista julklapparna (dom till mig hehe). Sen bar det iväg hemmåt för lite allmänt slappande och kollande på fotboll.

Senare på kvällen var det dags för Jul lördag med tjejerna ;). Fixade ett litet mini julbord och kollade på en äkta amerikansk film (en sån där som vissa gillar men som jag bara tycker blir pateriskt löjlig i slutet)

Idag har det blivit ett pass på Atlantis och senare idag är det väl tänkt att det ska bli lite skiva =) Blir gött det att må lite halvkasst på julafton när det finns så mycket god mat att äta.

Julklappsrace

image291

Personen på bilden hade väldig lite med däckbytet att göra

Tog "a day off" från träningen idag och fixade med andra saker. Först var det återigen dags att byta däck på A:s Audi eftersom reservdäcket tydligen också var sönder. Låt er inte luras av bilden utan det var mest jag som fick ligga där och frysa.....

Efter det så drog vi till A6 i hopp på att folk faktiskt jobbar dagtid. Tydligen är så inte fallet då det kryllade av folk, men om det var mycket idag vill jag inte ser hur det ser ut på fredag - söndag. Det gick ialla fall hyfsat smidigt och två timmar senare var allt klart, och då hade jag hunnit med månadsracet på Coop också. Skönt att ha det gjort nu ialla fall.

Nu är det bara två nätter kvar innan det bli lite långledigt, det ska bli så gott. Julen närmar sig med stormsteg men julstämmningen vill inte riktigt infinna sig. Dels är det ju inte samma sak som när man var ett litet förväntansfullt barn men även vädret gör ju sitt till. Tittar man ut känns det som lika gärna kunde varit mitten av Oktober. Snö är ju knappast min favorti men tycker faktiskt det kunde lägga sig lite runt jul och nyår ialla fall. För stämmningens skull om inte annat. Sen kan den försvinna rätt fort efter det. Nu blir ju allt förskjutit istället och snön varar långt in i Mars/April istället, och försenar våren vilket inte är kul.

Nu har jag yrat in mig rejält i vädersvamlet så det är nog bäst att sluta, haha

Dags för jobb !

She



She hangs out every day near by the beach Having a Heineken falling asleep
She looks so sexy when she's walking to sand Nobody ever put a ring on her hand

Swim to the oceanshore fishing the sea
She is the story, the story is she She sings to the moon and the stars in the sky Shining from high above you shouldn't ask why

She is the one that you'll never forget She is the heaven sent angel you met Oh she must be the reason why god made a girl She is so pretty all over the world

She puts the rythm, the beat in the drum She comes in the morning, in the evening she's gone Every little hour, every second you live Trust in eternity, that's what she gives

She looks like Marilyn, walks like Susanne She talks like Monica and Mary-Ann
She wins in everything that she might do And she will respect you, forever just you

She is the one that you'll never forget She is the heaven sent angel you met Oh she must be the reason why god made a girl She is so pretty all over the world She is so pretty all over the world

She is so pretty She is like you and me, like them, like we She's in you and me

She is the one that you'll never forget She is the heaven sent angel you met Oh she must be the reason why god made a girl She is so pretty all over the world

She is the one that you'll never forget She is the heaven sent angel you met Oh she must be the reason why god made a girl She is so pretty all over the world

Visst är låten bra ? Väldigt fin text. Tyvärr är inte videon riktigt i paritet utan rentutav ganska lam och dålig. Men lyssna på sången, texten och rösten. Det är det värt för många av textraderna är riktigt fina.

Imorgon ska jag handla julkappar, enligt min plan ska kortast möjliga tid spenderas på A6.

Ny giv

image290

Från och med förra veckan har jag tesat att skippa smöret på mina tre traditionella mackor som jag har med mig till jobbet.

Eftersom jag aldrig varit någon speciell dyrkare av smör (använder i vanliga fall bara ett tunt tunt lager) så tänkte jag att man kan lika gärna testa och köra helt utan. Man är ju inte som sin danska vän som åt smör som om det vore filmjölk när han var liten. Funkade alldeles utmärkt även utan så det får det bli så även i fortsättningen. Butter is my enemy och skall bara användas i matlagning, om det behövs vill säga. Inte i onöan och framförallt ingen äcklig bearnaisesås.

En perfekt söndag (nästan)

image288image289

Idag mår man som man förtjänar

Igår var det en riktigt kalas dag. Uppe med tuppen redan innan åtta och sen rullade det på. Tvättade bilen och klippte mig samt lunchade i Hovslätt och då hade klockan inte ens hunnit bli 13.

Därefter två timmars hård innebandy träning innan man begav sig mot huskvarna. Där bjöds det god mat (grekisk grillbricka från Palace Atenha) och en sjuk söt unge (Moa). Inte alls lik sin pappa ;)

Sen började festligheterna men precis som jag förutspådde så uratade det hela.
http://www.jnytt.se/Read__12852.aspx
Tråkigt att vissa inte kan sköta sig och promt måste förstöra en av dom bästa dagarna i livet för sina vänner. Hur som helst var det jätteroligt att träffa många på festen och framförallt Adrian med familj. Han har verkligen växt i mina ögon de senaste åren.

Idag är tv soffan min bästa vän och det bjuds på en Super söndag som är värd namnet. Eller Grand Slam Sunday som snygg Nora nyss kallade den.

Nu snart Liverpool - Manchester United och sen Arsenal - Chelsea. Härligt !

10 dagar kvar

image287

Idag är det tio dagar kvar till julafton, julen är till för barnen

Var uppe en sväng på A6 i eftermiddags och blev genast påmind om julens baksida. Folk som stressar och stimmar för att allt ska bli "perfekt" inför julen. Tycker väl dom tappat konceptet och fattningen rätt rejält. Istället för att njuta av lite ledighet med familj och vänner så ska det stressas till förbannelsen och köpas julklappar för tusentals kronor. Orka med denna hysterin som det jämt är veckorna innan jul

Som ni märker är jag inget större fan av julen och därmed blir julpyntningen därefter också (se bild) Dock har den året till ära utökats med en julblomma men vi får väl se hur länge den lever. Lagom mycket pynt som går snabbt och smidigt att plocka bort när man är trött på skiten (senast 27:e December med andra ord...)

Ojoj vad jag låter bitsk idag då, så farligt är det egentligen inte. Är bara rätt trött och tänkte sova tidigt idag så man orkar med morgon dagen. Men först blir det lite julmust, pepparkakor och en fin julskiva på stereon.

// Dubbelmoralens mästare

Svensk husmanskost

Man uppskattar verkligen den svenska maten när man varit iväg utomlands ett tag. Ska inte förneka att jag älskar den Thailändska (starka) maten, italienarna gör mycket god pasta och visst blev det en och annan Burger King burgare under dom två semester veckorna.

Ingenting slår dock äkta svensk husmanskost som man tillagar själv. Dagens måltid bestod av Potatis (kok god potatis och inte dessa flötiga french fries) fläsk och löksås. Det är en riktigt höjdare det !



Dags att bege sig mot jobbet för sista natten denna veckan. Tycker det gått förvårnadsvärt bra, är nog jobbigare att komma tillbaka efter sommar semester då man har heeeeeela hösten framför sig.

På lördag är det dags för att bege sig till Mordor för bröllopsfest (Mordor ligger mellan de båda städerna Jönköping och Gränna. Mordor är till större delen en öken som i hög grad påverkats av Hakarpssberget; askan och lavan har en stor inverkan på landskapet. Överhuvudtaget finns det nästan ingen växtlighet och stället är ytterst obebobart & ogästvänligt).

Ser framemot festen med skräckblandad förtjusning......

Lucia

image284image285

Det är Lucia natten som kommer.

Minns ni Lucia när ni var yngre ? Jag vet inte vad ni gjorde men några år i rad brukade jag gå på Lusse bio inne i stan. Dom visade 3-4 filmer under en natt så man var bra sliten när man gick till skolan direkt efteråt. Det var ju på den tiden när jag inte var en sån natt människa heller, så vissa minnesluckor var det (trots att någon alkohol inte var inblandad på den tiden)

Nu har man växt upp och nuförtiden betyder Lucia natten jobb för mig. Åker ju förbi Shell på vägen hem från jobbet och fick syn på deras Lussekatter när jag for förbi i morse. Men varför köpa 3 stycken och äta när man kan baka 50 stycken och svulla ordentligt :D. Smakar mumma med julmust till.

Jaha nu undrar ni hur det här går ihop med piller taktiken. Det ska jag berätta att det går det inte alls egentligen, men jag jobbar långsiktigt. Rom byggdes inte på en dag.

Den onda människan

Nu är man tillbaka i vardagen på allvar.

Vaknade redan klockan 9 i morse efter fem timmars sömn. Dom här nya pillerna gör att man inte behöver sova lika mycket och inte blir lika hungrig. Sen hjälper dom till att gå ner i vikt med så det är tre flugor i en smäll ! Så länge man inte mår dåligt av dom (vilket jag hoppas blir aldrig) så är det bara att köra på.

Redan vid halv 11 var jag nere på Atlantis och det var gott att vara tillbaka efter hela två veckors uppehåll. Nu är det dags att komma in i dom vanliga rutinerna för att målen man satt upp ska kunna uppfyllas.

Efter träningen uträttade jag lite ärenden innan jag gick och fikade med en vän. Var kul att träffas igen även fast själva samtalet i säg inte var av det trevligare slaget. Det handlade om något av det värsta jag hört på mycket länge. Ibland undrar man hur onda vissa människor kan vara. Förhoppningsvis finns det bara en av denna sort.

Min vän (som är en av de snällaste jag träffat) fick nyligen veta att han inte är biologisk far till det barn som han gått igenom en graviditet och uppfostrat som det vore hans egna kött & blod under tio månader nu. Hur i helvete kan man vara så grym (blåst, lögnare, idiot det finns tusen ord) att man utsätter en annan människa för en sådan sak ? För att sedan hindra Mr X att träffa "sin son" med argumentet att det är för barnets bästa ?? Varför tänker man inte till från början om saker och ting verkligen är rätt, och om man känner att nått är fel varför åtgärdar man inte det direkt ??? Varför uppskattar man inte en människa som redan räddat ens liv en gång ????

Nyfikna F-släkten kan sluta hoppas, jag kommer inte under några som helst omständigheter avslöja vem det är. Vissa vet vem det är, andra inte. Om Mr X verkligen vill att ni ska veta kommer ni säkert få reda på det.

Nu mat, sen sömn.

Home sweet home

image283

Hemma igen, bara för att upptäcka att allt är precis som vanligt.......

Återigen i Sverige och det känns helt okej. Alltid gott att komma hem som sagt. Ikväll börjar vardagen men det ska nog gå bra det med. Två veckor till jul och lite längre ledigt igen, härligt !

Resan hem igår var faktiskt lite seg. På vägen ner sov jag 7-8 timmar men på hemvägen blev det bara 1,5 =(. Var riktigt uttråkad vissa stunder och satt och funderade lite som man gärna gör. Dom är allt mäktiga dom där flygplanen, vilka monster alltså. Helt sinnessjukt att färdas i nästan 1000 km/h. Utanför fönstret var det - 60 grader och man passerade bra många länder under flygningen.

Där satt man 10 000 meter upp i luften och tyckte lite synd om sig (trångt och långtråkigt) medans under passerade man länder med krig och svält. Rätt sorligt när man tänker på det, att man inte uppskattar det man har bättre. 1 mil under en dör folk av svält och krig.....

Kanske nått att tänka på när man gnäller över småsaker som fel lön, när internet uppkopplingen krånglar eller morgontidningen är någon timmme sen.

Hursom helst så gick resan bra och vi var famme i tid, är rätt glad att man inte skulle till Köpenhamn. Deras plan var 12 timmar försenat, vilken mardröm när man bara vill hem.

Snart kommer domen (jag vs vågen) och i eftermiddag är det innebandy match. Ska bli gott att komma igång och röra på sig igen !

Patong Beach

image282

20071207

Fredag ! och snart dags att aka hem dessutom. Klockan 08.00 imorgon ar taxin framrullad till Sea Sun Sand for da bar det av mot flygplatsen. 11.15 lyfter sedan planet och 17.00 ar vi framme i Stockholm (det gar fort hem ;))

Som vanligt ar det blandade kanslor nar man ska hem. Som nagra av er sakert vet sa har jag haft en del hemlangtan denna resan (man ar ju lite hemkar av sig fast inte i narheten av Stina :P) Sen ar ju Sverige alltid Sverige, ordning och reda vilket man uppskattar nar man ar ivag.

Men samtidgt vet man hur mycket man kommer langta tillbaka till varmen & solen nar man star dar vid Kungsgatan 19 och ska sla *8** pa portkoden imorgon kvall.

Nu ska jag softa lite till, blev ratt sent igar. Ata nagon god middag och hamta ut mina skjortor som jag kopte igar.
Ses snart !

20071205

Idag har det varit en marklig dag. Fran tisdag morgon till onsdag morgon sova jag typ 14 timmar, var fruktansvart sliten av nagon marklig andledning. Sa nar jag vaknade i morse var jag ialla fall utvilad !

Formiddagen innebar en promenad till Karon Beach vilket visade sig vara ca 1,5 mil fram och tillbaka. Detta i 30-35 grader varme, sa det var riktigt hart.

Ikvall ar det rena rama lunget har i Patong. Thailands kung fyller namnligen 80 (hurra eller natt...) sa alla barer ar stangda pa Bangla Road. Snacka om att det kanns som en spokstad, mycket suspekt.

20071204

Sa var man da framme i Patong Beach som aven ar sista anhalten pa denna resan. Batfarden fran Ao Nang igar gick bra, sa gott att sitta pa baten och bara slappa & dricka bars. Fran Phuketh till Patong tog vi minibuss och efter ett mindre trafikkaos kom vi fram vid 18.30.

Patong +

- Hotellet ar kanon ! Varsta Europa standaden med VARM dusch och skona sangar.
- Redan forsta maltiden har var starkare an nagon tidigare denna resan. Det ar gott :D
- Mycket fart och liv pa utelivet sa man slipper tanka sa mycket (efter ett gang GT hjalpte det iofs inte...)

Patong -

- Regn redan forsta kvallen !! Visseligen inte "Sverige-host-regn" men anda :P
- All acklig prostitution som ar har. Man ska ju inte ha forutfattade meningar om alla man ser men tyvarr blir det latt sa.