Over the line

Nu är köpet helt slutfört och idag hämtade jag min nya bil =)

Eller min och min förresten. Det är ju än så länge mest Nordeas bil, hehe.

Känns kul att efter nästa fem år med Tigran skaffa sig något nytt. Diverse bilder på min VW Golf 1.6 FSI Trendline;

image157



Så nu blir det nyktert hela sommaren och bra åka omkring och köra. Eller inte.....orka köra bil som ett mongo när man kan dricka öl ;) En bil är ett fordon som man tar sig från punkt A till punkt B med. Orka fara runt med massa okynneskörning bara för körandes skull, det har aldrig varit min stil. Däremot måste jag erkänna att "jungfru-turen" upp till Torsvik var härlig, hehe

Står helt klart bakom Jesses kommentar från ett Huset Fullt avsnitt på 90-talet (minns du syrran?); It`s just a car som han sa när Donna Jo körde in med hans Mustang i en stenvall. Så tänkte jag med när två personer försökte krascha min Tigra. En genom att backa på stenar och den andra när personen visst blev lite trött under en Göteborgsresa.

Men jag lovar att jag inte sa med samma andemening. För mig är det bara materiella ting och så länge inte någon skadas i trafiken så är jag glad.

Varning !

image156

Håll er så långt ifrån denna skitbank som ni bara kan. Jag hatar dom av hela mitt hjärta.

När jag var i dom tidiga tonåren fick jag mitt första minutenkort hos Sparbanken. Naturligtvis var man väldigt lyckig att kunna plocka ut sina pengar från sin tjänst som reklamutdelare. Visseligen handlade inte om så mycket pengar varje månad för hårt slit men sett till hur mycket pengar man hade att röra sig med var det en god inkomst. Just nu skulle man betrakta det för vad det just är; underbetalt barnarbete.

Men nu var det inte mitt första jobb vi skulle prata om utan Swedbank (fb Sparbanken) som upprör mig;

* Varför kan dom inte göra alla kontonummer lika långa ? Så man slipper slänga in nollor mellan clearingnummer och kontonummer ?

* Deras skitautomater har nästan lurat mig på pengar nyligen. Kortet fungerade inte i deras automat men likförbannant klarade dom av att dra 400 kr från mitt konto. Tack och lov fick jag tillbaka dom senare, men det är ju inte så att jag tycker det är roligt att ligga ute med pengar.

* Dom sponsrar modo hockey.


Tacka vet jag Nordea =)

Midsommar 2007



Sådär då var midsommarhelgen avklarad. Även detta år firades den ute på landet (Norra Unnaryd) i goda vänners sällskap.

Här ovan kan du se när fröjdernas man håller välkomsttal och även drar förhållningsreglerna för kvällen. Om folket lyckades hålla dom är ju en annan fråga.

Efter en minst sagt stressig förmiddag med handling, bilbytande och långbänkskörning landade vi i Norra Unnaryd strax efter klockan 13. Där fick man uppgiften av "chefen" att iordningställa välkomstbål. Får väl säga att jag lyckades riktigt bra.

Efter en utsökt middag med sill & potatis, köttbullar & prinskorv och tillbehör drog festandet igång. Tyvärr ställde regnet till det så folket fick sitta på altanen/inomhus hela kvällen. Lite trisst men som jag sagt så många gånger förr; det är ju inget man kan styra över så det är bara att gilla läget.

Hemma i Jönköping vid 02 tiden efter en blifärd som kan beskrivas som lite suddig. Gårdagen blev med andra ord en riktigt slappar dag. Riktigt gott att det inte va nått jobb sådär dagen efter en fest som det oftast är annars.

Idag är det dock dags igen. Nu är det bara att tugga på nästkommade fyra veckor sen är det semester =)

Hej hej !

Sommarsolståndet

image155

Nu vänder det, hösten är på väg !

Sommarsolståndet kallas den tidpunkt då solen antar sin största deklination, d v s står som högst på himlen. Vid sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt. År 2007 inträffar sommarsolståndet den 21 juni.

Så nu är det bara att planera för den långa hösten. Känns lite surt med tankte på att sommaren knappt börjat än. Nej då riktigt så drastiskt ska man väl inte se det men helt klart är att vi är på väg mot Mordor med sakta steg. Visseligen är inte bara nackdelar med hösten, det är mycket skönare att sova dag under hösten då det blir lite svalare.

Först tänker jag ialla fall fira midsommar ute i obyggden. Enligt mig är det den bästa högtiden vi har. Julen är på tok för hypad med alla julklappar (maten är god dock) och påsken känns sådär med någon Alexander Östlund kopia för 2000 år sedan. Midsommar är dock helt underbar. Sitta ute halva natten i den (förhoppningsvis) ljumma sommarnatten och bara njuta.

Ikväll är jag ledig så tänkte ta tillfället i akt att återigen besöka Vallen och kolla Södra mot Landskorna. Dom åker väl  på stryk som vanligt hemma. Idag bokade jag också biljetter och resa till Malmö hemma (nu snackar vi DIF och allsvenskan) om dryg två veckor. Ska bli kul att komma till Stadion igen. Var länge sen jag var där nu.

Trevlig midsommar på er alla !

Kortspärr

image154

Idag kommer vi in på avdelningen överilat (och klantigt) handlande

När jag jammade in på min internetbank igår kväll så upptäckte jag till min förvåning ett reserverat kortköp på 557 kr. Mycket märkligt med tanke på att gårdagen var en riktigt Fredrik dag (sitta inne framför dator och inte lämna hemmet). Ringde genast min bank som bad mig återkomma i ämnet imorgon (läs idag).

Sagt och gjort så ringde jag upp deras kundservice idag. Dom sa att "kortköpet" kom från Fotbollservices i GB (vilket jag inte reagerade på då men borde gjort med facit i hand) Dom tyckte att jag borde spärra kortet och anmäla bedrägeri. Sagt och gjort så spärrade jag kortet direkt och funderade på om jag skulle palla mig ner till kontoret då jag inte har någon skrivare.

Men helt plötsligt slog det mig i bakhuvet som en blixt från klar himmel. Fotbollservices + GB = Crystal Palace ?? Det kanske är min årliga prenumation på Palace World som dragits redan. Den går ut först 3:e Augusti så har räknat med att den skulle dras då och inte nu i Juni. Kanske lite dumt att anmäla dom för bedrägeri och sen försöka bli kund hos dom igen, hehe. Så fick helt enkelt plocka fram min eleganta engelska. Har faktiskt blivit bättre nu efter resorna dit så fick ialla fall fram mitt budskap. Dom sa att det var sån fortlöpande och att min prenumation skulle fölängas även över nästa säsong.

Så nu står man här utan kort över midsommarhelgen (tar ju 3-5 dagar att få ett nytt) Men huvudsaken är att jag ialla fall inte blivit lurad på några pengar.

Goodbye

En svensk klassiker

image153

Midsommarveckan är här och vad ska ätas då om inte sill & potatis med gräslök till. Underbart gott som verkligen ger den riktiga sommarkänslan.

Tyvärr blev det ingen nubbe till idag med tanke på att man ska jobba (Ja det blir det ju inte på fredag heller för jag gillar inte snaps....)

Även denna vecka är lite kortare jobbmässigt då jag är ledig natten mellan torsdag & fredag. Visseligen bara en natt mindre med känns ändå skönt =) Funderade på att detta faktiskt är sista extra lediga dagen fram till jul. Sen börjar dom långa hela veckorna (5 arbetsdagar, jag vet att alla veckor är lika långa så det behöver ni inte kommentera) rada upp sig hela hösten med avbrott för semester förstås.

Apropå semester så fick jag veta att jag fick dom veckorna jag vill ha (30 + 32 & 33). Märkligt måste jag säga. När jag ansökte om samma veckor på IKEA i våras blev jag inte beviljad dom även fast jag jobbat där i fem år och att det jobbar 250 pers i hela huset. Här gick det bra på några månader och med 10-15 arbetare på golvet.

Nu är det dags att jobba. Imorgon är det stora grejor på gång (förhoppningsvis) kan inte avslöja mer just nu.

Ha det !

Sviter från en slitsam lördag

Söndag söndag söndag. Återigen denna söndag som gud skapade för vila och återhämtning.

Idag blir det extra mycket av den varan. Hela gårdagen gick i 110. Redan klockan 11 landade vi i metropolen Norra Unnaryd där vi skulle hjälpa Psyko Mike med poolbygget. Sju arbetarkarlar och en dam satte genast igång med arbetet vilket till en början inte verkade helt smidigt.

När vi slutade med att läsa den förvirrande bruksanvisningen så lossade det dock och det blev riktigt bra till slut. Mitt under arbetspasset bjöd bonden på sin hemlagade lasange vilket smakade mycket gott.

På kvällen blev det grillskiva på John Erikssongatan. Dåligt väder gjorde att vi stannade hela kvällen och halva natten. Dessutom ställde detta regn till det ordentligt för min höger hand. (Jag lovar det va regnets fel ;))

Helgens bilder ;

     

Nu ska datorn in på "akuten" så jag blir borta från verkligheten under obestämd tid. My heart is bleeding

Kattvakt 2.0

Så var det då dags att passa nästa överdrivet dyra katt. I påskas var det ju Gazzi och nu Miqis. Jösses en kattj*vel för 5 papp. Man får dom gratis på vilken bondgård som helst !

Får se om han är lika irriterande som sin föregångare som jämt skulle vara vid datorn. Hoppas inte hehe. Dock kan man redan fråga sig, varför han aldrig kan stå still så man kan ta ett ordentligt kort ??! Dessutom fäller han otroligt mycket, så nån har städuppgifter framför sig när vederbörade kommer hem från andra sidan pölen ;)

Nu; Dags för miniturnè

Ha en trevlig kväll !

   Prova skor ?

   Koppla upp sig mot internet ?

   Laga mat ? Eller själv bli tillagad kanske :P

  Utsikt ! (Detta blir en engångsföretelse, annars blir det uteserveringen !)


Senaste nytt från 55331

image144

Jag har egentligen inte ett skit att skriva om så ha inte för stora förväntningar.

Idag har det varit en riktig slappar dag. Rätt seg i benen efter gårdagens urladdning nere på Friaredalen. Eldhus firade 100 fotbollsmatcher i korpen och gjorde det på bästa sätt. Seger med hela 7-1 efter en mycket stabil insats. Assisterade förövrigt till första målet med en chipp (nåja) fram till våran anfallare.

Idag har jag suttit och uppdaterat våran svenskafans sida när spelprogrammet för engelska ligan släpptes för nästa säsong. Kan nog bli en resa till London i höst =)

Snart är det helg ialla fall. Har inga direkta planer förutom att jag ska hjälpa bonden med poolbygget på lördag förmiddag !

Förslag mottages vänligt =)

Dags att laga mat. Guess what ??! Det blir kyckling =) Andra gången denna veckan och more to come förmodligen.

Under solen

image143

Ytterligare en härlig dag när solen visat sig från sin bästa sida.

Dök upp redan vid halv tio tiden (slutade en halvtimme tidigare inatt) och traskade ner till Atlantis med Bruce en timme senare. Är förövrigt väldigt nöjd att jag lyckas hålla träningsdosen och motvation även fast vädret är såpass bra !

Efter träning drog vi hem till gården där vi solade. Det  är ju minst sagt en öppen scen att sola på med mängder av balkonger. Kan ju erkänna att det har hänt att jag stått på balkonen och spanat på damerna när dom solar (äh lägg av man är ju man, haha). Garanterat att det fanns folk (mest gamla kanske) som stod där och tänkte där ligger dom där två blattarna och solar, behöver dom det ? Här sprider vi fördommar för glatta livet, haha.

Tänkte också på att  svensken (alla över en kam nu igen) är ett märkligt folk. En hel del gnäller på dessa invandrare och hur dom ser ut. Men lik förbannat ska dom ut i solen och bli bruna eller åka på utlandssemester. Hehe en konstig inställning måste jag säga.

Nu ska jag sluta med att sitt här och sprida mina fördommar.

Alla är lika mycket värda glöm inte det !

Puss

Bröllop

Idag kommer det handla om en sak som inte berör så många läsare av min blogg. Så därmed vet jag att antalet kommentarerna kommer bli därefter också, hehe.

Men men vi kör ialla fall. I lördags  var jag ute på "öa" där det var bröllop mellan Josefin & Martin (aka svängarn, se bilden längre ner). Det var en helt underbar dag med en lampa som sken precis hela tiden så man svettades grymt mycket. Men som jag sa, hade det varit regn hela dagen hade alla (förutom Blom kanske) varit arga och sura för det. Nu avgår jag som lill-Pohlman.

Efter själva vigeseln blev det en god trerätters middag. Förrätten bestod av kräftkaka. Till huvudrätt var det potatisgratäng & rostbiff för att avsluta med jordgubbar och glass. Senare på kvällen bjöds det till tårta och för att träna bort eventuell viktökning även dans. När det var dags att röra sig mot husvagen började man inse att Visingsö inte kanske är så litet som man länge trott. Att man hade en ung kärring i släptåg som var långsamare än en snigel med sig gjorde väl inte saken bättre, haha.

På söndagen for vi hemmåt vid middags tid och efter en svindyr pizza (99 för pizza + dricka) i Gränna hamn landade man på Kungsgatan runt två tiden. Nattens jobb genomflöt utan några större sensationer eller trötthet.

Ciao !

   Bröllopskyss
   Den berömda svängen
   En full tant
   Lelle med vinboxen

       

Summertime

image137


Summertime, time, time,  Child, the living's easy.
Fish are jumping out And the cotton, Lord, Cotton's high,
Lord, so high.


Nu känns det verkligen som att sommaren är här. Väcktes i förmiddags av ett evigt musicerande nedanför mitt sovrum. Insåg rätt snabbt att det var studenter som var i fullfärd att fira sin student.

Jösses vad tiden går fort alltså, i dagarna är det hela åtta år sedan man slutade själv. Vad har man uträttat för något under alla dessa år egentligen ??! Inte mycket kanske man kan tycka men jag har haft jävligt roligt måste jag säga. Många roliga minnen och många nya vänner har man skaffat sig också. Summa sumarum är att jag definitivt inte längtar tillbaka till den tiden även fast jag gärna minns den som en rolig del av mitt liv.

Idag blir det mest att glassa under solen. Först via balkongen och se ute i t*be*g där jag ska kolla på fotboll. Det är fasionabla divison sex som bjuder till matchen Tabergs SK - S.a Vätterbyggden. Med andra ord en riktigt skitmatch men ska bli kul då jag känner tre spelare i tsk (Ljungblad, Robin & Ralle) samt Rickard Larsson som står för gästerna. I sammanhaget bör nämnas att Hovslätt två samhällen bort spelar fyra divisoner över i divison 3. Stolt är man =)
 
Lite kuriosa förresten; visste ni att jag har spelat en match för Tsk ??!

Personen ovan behöver knappast någon närmare presentation, världens förmodligen bästa sångerska någonsin. Och nej Caroline of Ugglas kommer inte ens i närheten.

Blev väldigt glad när jag fick hälsning i natt (från J) på P3/P4. Klart det skulle bli den loggen när du önskade Pamela och Freddemans favoritartist.

6:e Juni



Idag firar vi Sveriges nationaldag. Eller firar och firar kanske är att överdriva. Tyvärr verkar det ju som det är något fult att gilla sitt egna land.

Den stora andledningen till att det blivit så är givetvis rasismen som spridit sig som en pestsjukdom över landet. Svenska folket har låtit rasisterna ta över den svenska flaggan från Svenskarna vilket jag tycker är skamligt. Att gilla sitt land har ju väldigt lite med rasism att göra i mina ögon.

Så jag uppmanar er att gå ut och fira härligt, underbara Sverige idag. Gör det dock på rätt sätt, utan våld

Appropå ingenting (eller just denna bloggen kanske) tycker jag ni ska lyssna in följande.
http://www.sr.se/cgi-bin/p4/kanalarkiv.asp?ProgramId=2689&NrOfDaysInArchive=7 

Där klickar ni på Vaken med P3 & P4 Onsdag 6:e Juni 2007. Sen "spolar" ni fram till 40.40 (första timmen) och lyssnar därifrån. Lyssna till 48.00 för Jenny krånglar till det lite där, hmm.

Eran favoritbloggare är nu även Sverigebekant
loggare.

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen !

image135  image136

Idag verkar det att bli en riktig kanondag =)


Vaknade som vanligt lite innan tio och en dryg timme senare började jag traska mot Atlantis. På vägen träffade jag en gammal IKEA-nattarbetare (se bild) Rolig kille måste jag säga, en person man verkligen saknar att jobba med.

Drog hem och snubblade in lite på internetbanken och märker då att skatteåterbäringen har dykt upp. Denna gången blev det *025 kr. Härligt med lite extra pengar inför sommaren.

Inatt är man ju dessutom ledig så får se vad som händer framåt kvällen.

Puss och kram =)


Skandalen på parken

Idag kan inte bloggen handla om något annat än fotboll, så finns inte intresset så ber jag er ägna er åt andra saker de närmast minuterna



Det här klippet är ju i längsta laget det vet jag men hittade tyvärr inget bättre/kortare.

Matchen igår blev ju precis den klassiker som man hade hoppats på innan. Hur jag lyckades missa att banda matchen fattar jag inte. Har lite över 250 videoband och säkert hälften (räcker det ?!) innehåller diverse matcher med främst landslaget, DIF och Crystal Palace.

Finns det något underbarare än kolla på fotboll ihop med vänner och öl.... Det är livet för mig. Jag hade ställt till med skiva här hemma. Vi va nog en startelva framför tvn och ungefär en avbytarbänk på balkongen när matchen drog igång. När Johan Elmander klackar in 0-3 efter 25 minuter är man nästan i chock. Visst hade man förhoppningar men detta var overkligt bra. Dessutom va det ju rättvist eller hur ;) Fotbollen den mest rättvisa av alla aktiviteter :D

Danskarna lyckas få in en boll innan halvtid och när dom får ytterligare ett efter timmen spelad blir man riktigt orolig. Föga oväntat kommer även kvitteringen. Om matchen var händelserik fram tills dess är det inget mot vad som komma skall. Christian Poulsen är kung på mittfälet i Sevilla och en viktig spelare i landslaget. Men uppenbarligen stod han inte först i kön när dom delade ut huvuden. Med ett knytnävslag sänker han Marcus Rosenberg och blir utvisad. Då kommer en tjock dansk från läktaren och måttar ett slag mot domaren som naturligvis bryter matchen. Efter divese rabalder tilldelas Sverige segern med 0-3. Tydligen så ska resultatet inte vara helt bekräftat från UEFA men det lär bara vara formaliteter. När arrangerade lag inte kan garantera säkerheter för spelare/ledare/domare ska dom tilldelas en förlust med 0-3.

Annars var det en riktig trevlig fest igår. Började vid tre tiden nere på Piren. Blåste lite kallt på uteserveringen men vad gör man inte när man älskar Piren. Därefter drog vi hem till mig och fortsatte festa. Var mycket lyckat måste jag säga. Två tjej blev kanske lite för fulla men men sånt som händer ibland :P (ni vet vilka ni är). Åter ner till Piren men denna gången feskarn innan kvällen avslutades på McDonalds.

Nu kommer snart Allie och hämtar hela sitt liv som hon "glömde" här igår

Hej då !

Är du rädd för getingar ?


image134

Den frågan fick jag igår på ett community. En väldigt aktuell fråga nu när sommaren är här. Ja visst det känns ju inte så kanske men Juni, Juli och Augusti är ju faktiskt sommar månaderna.

Svarsalternalternativen var;

* Ja, jag är galet rädd
* Ja, lite
* Nej, knappast

Ni som känner mig vet mycket väl vad jag svarade på frågan. Det är riktigt otäcka djur måste jag säga. Oberäknliga på något sätt, och framförallt många ! Får man död på en kommer genast hans polare och ska jävlas med en.

När jag var liten var jag även rädd för hundar (tro det eller ej). Allt bottnar väl i dåliga upplevelser, när jag var liten blev jag överfallen bakifrån av grannes hund. En annan gång blev jag omkullknuffad av såna Gran Danois när jag precis hade lärt mig att cyckla. När det gäller getingarna så trampade jag i ett jordgetingbo som liten knatte.

Dom säger ju att man ska faca sin rädsla för att bli av med den. När vi skaffade en hund (98) och ytterligare en (01) blev jag verkligen av med min hundrädsla.

Men hur ska man bota sin rädsla för getingar ??! Vill man det.......

Den enda geting jag tycker bra om är Micke, hehe