London calling

image96image97


Back in Sweden after a nice weekend in London.

I worked to 3.45 am on Friday and went home for five hours sleep. At 11 am
Freddie arrived to me and shortly after that we picked up Big Deer and
started our journey to Gothenburg. We first went to Olskroken and picked up
my Palace friend Micke and then to Hisingen for some food.

Micke lives in Gothenburg so we had a guide to Säve airport witch was good
because it`s located a little bit from central Gothenburg. After some
pints at the airport we took off 3.25 pm for next destination London - Stansted.
We arrived in time and took a train in to central London witch took
us about 45 minuts and cost £ 11. At Liverpool Street Station we meet up
with Mickes brohter Rickard. Richard has lived in London before so he knows
the fastest ways to places witch is flexibly.

We went to our hotel witch was located in Vuxhall in the south of London. A
nice five bedroom so we all lived together. On the evening we went out for
some food, beers and later on gin & tonic, a very nice evening in the local area.
Got home after midnight and then went up 06.30 am on Saturday. Not
that much sleep but it was okey. On Saturday morning we went in to London
Eye. Micke and Richard went up but the rest of us went to Oxford Street for some
shopping. Very nice weather to walk around and look in stores. I shopped two
pair of jeans, two t-shirts and new shoes. It cost me £86 which was pretty
cheap. In the afternoon we went to a pub and watched Everton - Manchester
United on TV. Nice to watch football with Englishmen, they really have passion
for the game.

The actual reason for going to London was really to watch Crystal Palace against Derby but
fucking Sky Sports changed the game from Saturday to Sunday.

On Saturday evening we took some beer in the sun and also played some snooker.
We went to bed around midnight because our plane home departed 12 am on Sunday.

A nice weekend in London with good weather, nice beer and good shopping.
Next time I travel to London I will also watch live football ;)

Thanks for the help Allie ;)

Lika som bär ?

image95

PNL

image94image93

Nu har man jobbat sin första natt på PNL. Det var med viss nervositet jag begav mig mot Haga Industriområde igår kväll. Alltid lite spänt inför nya grejer och nytt folk. Tycker dock att båda delarna löste sig riktigt bra.

När jag kom dit så träffade jag arbetsledaren och även den andra nya som börjar nu samtidigt som mig. Var nog bra med någon annan helt ny så man inte blir "utpekad som den nya". Jenny var trevlig och pratglad, precis sånt man behöver när allt är nytt. Hade även rätt om det jag tycker jag såg och misstänkte när jag var där på intervjuvn. En gammal Maerskare jobbar där med. Caroline som jobbade på posten där uppe. Alla som vet vem det är vet då också att den käften glappar väldigt mycket, hehe. Hon är trevlig och det var skönt att ha någon att fråga som man kände lite sen innan. Även en av chafförerna känner jag lite, en Djurgårdare som bor på Gräshagen.

Jobbar ungefär 15 personer på "golvet" och ytterligare 5 personer på kontorsdelen. Naturligtvis svårt att få någon riktig uppfattning redan direkt men dom var trevliga och hjälpsamma. Vissa tog kontakt och började prata direkt medans andra var lite mer tillbakadragna och knappt hälsade. Men så är det ju när man träffa nya personer, alla uppträder olika. Själv är jag nog den mer avvaktade typen.

Verkar ialla fall vara en god stämning. Ingen stämpelklocka så långt ögat kan nå, man bokför sina tider själv och lämnar in. Jag och Jenny fattade inte riktigt vart fikarummet låg så vi satt och fikade inne på kontoret. Var inga problem för dom som jobbade där, stod en skylt med "Trevligt att du äter här med oss men glöm inte diska efter dig" Lite skilland mot revirtänkadet uppe på IKEA. Nu inser jag ju att inte alla 250 på CDC-World skulle kunna äta på kontoret men syftade mer på grejen i sig.

Jo måste ju förklara jobbet också, därav bilden ovanför. Det är ju postpaket hantering så kände mig som Karl Bertil Johnsson när jag stod där och slängde paket. Gjorde det rätt många timmar så det känns i armarna idag. De sista timmarna stod jag och reggade in paketen. Då fick man koppla på hjärnan lite mer. Är ju verkligen sånt basic-lätt jobb men trivs man med jobbet och folket så känns det ju mindre viktigt.


Den halva spelkvällen

image92

Sällskapsspel är väldigt underskattat. Det spelade jag mycket när jag va liten med syrran och kusinerna. Det var Monopol, Sätt sprätt på en miljon, Den försvunna diamanten mm. Sen blev man äldre och diverse spelboxar tog över ens spelupplevelser.

Ibland längtar man tillbaka tillbaka till barndomen så igår drog jag igång en spelkväll hemma hos mig. Det var gamla Party patrullen som "återförenades". Det var nog 5 år sen sist (om Allie skulle gissat), om Erik gissar är det säkert tio år sedan. Allie hade gått köpt SEX, BOOZE & ROCK`N ROLL. Det gick ut på att man skulle svara på frågor & göra uppträdande i nämnda ämen.

Var rätt roligt framförallt när Erik fejkade en orgasm i 30 sekunder, haha. Precis när spelet börjat komma igång vid 21.30 tiden så avblåste Skumejo kvällen och skulle åka hem. Så då försvann 3/5 delar av festen. Det var fult att avbryta något så trevligt så snabbt. Får göra om det någonannan gång när det inte ska göras massa saker dagen efter.....

Så jag och Erik ringde runt till gamla IKEA anställda och snackade skit innan vi gick till Crystal (favohaket). Jag käkade en snitzel med stekt potatis och Erik nästan en hel pizza med amerikansk botten, så kan det gå hehe. Nu är det snart Hovslätt och senare idag DIF - Helsingborg som följs av en 30-års fest !

Det är över

image91

Sådär, nu har man stämplat ut från IKEA förgott. Just nu är det många tankar som snurrar runt i huvudet. Så det kanske blir några fler minuter på kudden ikväll innan man somar, jämfört med dom obligatoriska fem.

Vemod är nog det första jag kommer och tänka på. Har ju trots allt jobbat däruppe i dryga fem år och fått vänner som jag annars aldrig träffat. Bland annat en som är en av mina absolut bästa vänner. Kommer sakna en hel del personer däruppifrån. Känns som det är två olika sätts saknad. Dom jag kommer hålla kontakten med (Bruce, Freddie, Micke, Jernhagen mfl) kanske man inte kommer sakna så mycket för dom kommer man ju träffa under roligare tillställningar. Många andra som man kanske inte kommer se mer (eller kanske vid enstaka tillfällen) kommer man nog sakna på ett annat sätt. Heide, Kjelle och Maiwand är typ såna personer. Förhoppningsvis fixar bonden en grillfest under sommaren.

Glädje för att det känns kul att testa på nått nytt. Att få jobba dom tider jag vill och förhoppningvis med personer man också kommer trivas med. Det är ju trots allt det jag i grund och botten vill. Något som jag själv valt.

Trötthet som kan liknas vid lite psykisk utmattning. Mycket känslor som man inte trodde man skulle få och nu är det över. Känns tomt på något sätt. På söndag börjar "det nya livet" och långsamt tynar minnena bort och man minns bara det roliga. Att sitta och lyssna på Desperado med The Eagels hjälper knappast men ibland behövs det.

Nej nu får jag gaska upp mig. Fixa nått att äta och sova en sväng.

Hej på er !

MSN vs Telefon

image89

Umgicks man bättre förr eller ?

När man var liten var telefonen det bästa (enda) sättet att komma i kontakt med varandra om man inte skulle träffas face to face. Detta var ju långt innan datorerna slagit igenom på allvar. Vissa levede nog kvar i Thomas J. Watsons "kloka" ord från 1943. Jag tror det finns en världsmarknad för fem datorer.

I slutet av 90-talet (ialla fall hos mig) så kom då datorerna in i folkhemmen. På ett segt modem satt man kvällarna och nätterna igenom på I seek you och fick kontakt med personer från andra sidan jorden. Det var riktigt stort minns jag.

Under 2000 talet har Messenger (populärt förkortat MSN) blivit väldigt populärt och så gott som ersatt telefonsamtalen. Visst om det är något riktigt viktigt så är det klart man lyfter luren och telefonerar för snabba svar men annars sköts den mesta privata kontakten över MSN.

Fördelarna är ju ofantligt många.

* Tidssparade då det skulle ta halva dagarna att ringa runt till alla dessa personer man skriver snabbmeddelande till. De flesta har ju max 2 telefoner, och det är bara möjligt att prata med en åt gången. Inte sällan sitter jag med 5-6 msnfönster uppe och för diverse konsversationer med olika folk om vitt skilda ämnen.

* I längden blir det med all säkerhet billigare. Man tillbringar rätt mycket tid framför datorn och motsvarande telefonräkning skulle inte jag vilja se.

* Fildelning (privata bilder endast förstås...) Tänk vilken arbete det skulle vara att lämna in kort för framkallning för att sedan posta dom till andra personer. Man kan skicka bilder via telefon säger du kanske nu. Ja men det skulle kosta rejält i längden det också.

* Seriöst hur kul är det att sitta och lyssna på en person som ringer ett samtal och bara säger vibb och sen slänger på luren ;)

Men det bästa sättet att umgås är fortfarand IRL. Forhoppningsvis kommer det förbli så även hur mycket våra datorer än utvecklas. Det tycker jag ni ska försöka göra så mycket som möjligt, speciellt nu när vädret inbjuder till diverse utomhusaktiviteter.


image90


Grillat utan grill

image87

Meningen var att detta inlägg skulle skrivas igår men då var blogg.se sjukt segt och jag ännu segare så det får bli idag istället.

Ingen har väl lyckats missa den underbara sommarvärmen som var i helgen. 20 + gör en verkligen till en mycket gladare och piggare människa. Hunnit med rätt mycket under helgen också.

I lördags tränade jag innebandy på eftermiddagen och på kvällen var jag på Olearys. Käkade gott (ribs och klyftpotatis) och drack några öl samtidigt som vi kollade på hockeyn. Igår var jag ute i Hovslätt och bytte till sommardäck på bilen. Då vet man att våren verkligen är här !

På kvällen tänkte jag att jag skulle lyxa till det lite med grillat. Tyvärr har jag ingen grill så det fick bli i ugn men det blev ju gott ialla fall =)
 
Funderar på att åka och köpa en elgrill snart. Har redan kollat ut en. Elgrill Alabama heter den. Kan ju knappast misslyckas med det namnet, haha




Idag går jag in på sista veckan som IKEA arbetare. Fyra kvällar ska klaras av sen börjar det nya äventyret nere på Haga Industriområde. Har börjat fundera och t.o.m drömma om det nya jobbet en hel del nu (hur man nu kan drömma om nått man inte vet något om) Måste erkänna att det känns lite nervöst och pirrigt eller vad man ska säga. Kanske inte så konstigt för efter 5 års "trygghet" med jobbet väntar nu något helt nytt. Men det är väl bara gå in med en sund & bra inställning och vara sig själv så löser det sig förhoppningsvis/förmodligen till det bästa.

Lista

image86

Nu är det listdags. Kom på att denna listan är lite lagom avslöjande. Mer "privata" saker från förr får man veta om det finns en andledning, inte bara sådär. Så nu vet du det Allie ;)

Åtta första
Första bästa kompis: Klas
Första bil: En vit Ford. Som förövrigt köptes in två dagar innan körkortet togs :D
Första husdjur: En underlat som hette Pernilla
Första semester: Sälen och åkte skidor i guess
Första jobb: Rörets industrier
Första köpta skiva: Tomas Ledin (jag skäms i efterhand)
Första piercing: Ögonbrynet och tungan (samma dag)
Första konsert: Ingen aning faktiskt (räknas Hovstock som konsert ?)

Åtta sista:
Sista alkoholdrycken:
Vodka redbull
Sista bilfärd: Till Erik igår i Sixtens passat
Sista filmen du såg: The Grudge 2
Sista ringda telefonsamtal: Erik
Sista bubbelbadet: Ingen aning, nån gång på Rosenlund för 100 år sen kanske
Sista spelade cd: En blanding som jag har i bilen
Sista gången du grät: I veckan när jag läste ett fint inlägg om syskonkärlek. (Ja jag är en känslomänniska, sluta mobbas)
Sista måltiden: Kebabtallrik på Evergreen.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det´:. Nej
Haft ett one night stand: Nej
Busringt till nån: Ja

Sex saker du gjort idag:
1.
Sovit
2. Druckit vatten
3. Skrivit på Svenska Fans
4. Lyssnat på musik
5. Packat väskan till träningen
6. Diskat

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Sport
2. Vänner
3. Pengar
4. Äta god mat
5. Skriva

Tre val:
Svart eller vit?
Svart
Sommar eller vinter? Sommar såklart
Choklad eller chips? Chocklad

Två saker att göra innan du dör:
1.
Resa dit jag velat
2. Umgåtts så mycket med mina vänner som jag velat

En sak du ångrar:
1.
Orka ångra sig. Har du gjort en sak kändes det förmodligen rätt just då.

Tre personer som du vill ska starta en blogg;
1.
Jernhagen
2. Anna (min syster)
3. Kristina

Skrev så för de flesta som bloggar har redan gjort listan. Men visst skulle vi alla vilja se Unnarydarens bidrag ;).

Bengt Östes okände son ?

image85

Det var väl kanske att ta i men idag har jag ialla fall varit och fiskat. Man lyckas ju lova så mycket efter ett par öl och att hänga med och fiska är det senaste exemplet.

Var väldigt länge sen sist kan man lungt påstå. Det räcker nog inte lång med dom beryktade tio åren. När jag var liten fiskade jag däremot en hel del. Främst i sommarstugan i Nackebo (som ligger utanför Bottnaryd) Minns att det annordnades årliga fisketävlingar. Alltid lika gott att dra upp en aborre och sedan äta den framåt kvällen.

Sen började man väl få andra intressen och kanske inte riktigt ro för att sitta där och vänta. Så i lördags frågade Jimmie och Janne om jag skulle hänga med idag. Varför inte tänkte jag. Skulle vara roligt och testa så imorse avgick färden mot Hökensås från Kungsgatan klockan 07.15.

Det må komma en väderprogos; Dagen har bjudit på typiskt April-väder med omväxlande snö och sol. Så på förmiddagen frös jag en hel del om framförallt fingrar och tår.

Runt lunch ordande vi upp en brasa och grillade lite korv samt drack en folköl. Så gott att vara ute i naturen och njuta av lugnet. Sånt gör jag påtok för lite och något som man inte riktigt tänker på att uppskatta. Fiskelyckan var väl inte den bästa då vi bara fick upp en firre men upplevelsen var härlig !


Nu väntar jag på nästa gång när det är lite varmare. Kan bli riktigt roligt med ett gäng öl och Tevou ute i skogen, haha.


Glad Påsk

image84

Hoppas ni alla har en skön ledighet. Vissa kanske måste jobba men så är det. Synd om er, hehe

Lördagsmiddag; Idag har jag varit i Hovslätt på en mycket god påsklunch med Jansson, ägg, köttbullar, omelett och allt var det va. Mycket gott och så påskmust till det förstås. Blev väldigt dåsig så blev en sväng i soffan under eftermiddagen för att vila ögonlocken.

Djur; I helgen har jag förresten sällskap här hemma. Stökig är han och ska jämt hopp upp vid datorn. Passar nämligen en katt (gazzi). Så ibland får man stationera han i hallen för han är inte smart nog att fatta att han inte ska vara vid datorn. Är en rätt söt och rolig katt men fakum kvarstår och förstärks; Aldrig katt men gärna hund =)

Jobb; Har lyckats få ner min uppsägningstid från en månad till 2 veckor. Så den 19:e slutar jag på IKEA och börjar på PNL den 22:a. Kom och tänka på en rolig sak. Jag har fått alla jobb som jag sökt förutom ett. Det är ett bra facit, hehe.

1) Fick feriepraktik på Stadsparken under gymnasietiden. (inte svårt) 
2) Fotstätta på OBS efter att jag prakiserat där.
3) Fick jobb på Segerströms i Forserum. (men ångrade mig då OBS erbjöd mig heltid, fast)
4) Sökte jobb på Proton i Huskvarna men det fick jag inte.
5) Fick jobb på Munksjö men Coop Forum ville inte släppa mig direkt och dom va i behov av någon snabbt.
6) Fick jobb på Mearsk.
7) Fick jobb på Arla men ångrade mig och stannade på Mearsk.
8) Sökte jobb på Lernia bemanning och fick det omgående. (knappast nån bedrift)  Tog det inte.
9) Sökte jobb på PNL och fick det i konkurrens med 60 andra.

Övrigt; Dags att ta en liten fika och sen åka upp till Jimmie & Anita. Blir några öl och sen får vi se vad kvällen tar vägen. Är ju ett riktigt halabalo på stan så det kanske man måste kolla in.

Hej då !

Allsvenskan 2007

image83

Nu sparkar årets fotbollsallsvenska igång och här kommer mitt årliga tips;

14. Brommapojkarna - Förortsklubben som fostrat många bra spelare är nu sjävla i allsvenskan för första gången. Laget tog steget upp i höstas när man slog Häcken i kvalet. En mycket överraskande och stark prestation men fråga är om man har resuserna att stanna kvar. Laget kommer säkerligen att kunna chocka vissa lag med underskattning men i långa loppet torde man vara de givna nedflyttningskandidaterna.

One to watch; Olof Guterstam, anfallare. Med 28 mål på två säsonger ledde han BP upp i Allsvenskan och sig själv rakt in i landslagstruppen. Varje lag måste ha en stark målgörare, för lagen i botten är det ännu viktigare. Kan Olof forsätta leverera ?

13. Trelleborgs FF - Utskällda Trelleborg är tillbaka i Allsvenskan efter en imponerade säsong i superettan. Laget vann serien med 8 poäng och släppte bara in 13 mål under säsongens 30 matcher. Nu väntar betydligt tuffare anfallare och laget känns annonymt. TFF ska nog vara glada att bara ett lag åker ur iår. Brommapojkarna kan bli deras räddningsplanka men jag varnar för att lagen mycket väl kan hamna i omvänd ordning.

One to watch; Fredrik Persson, målvakt. TFF fina målvaktstradtion förtsätter. Fredrik var en levande vägg förra året och måste göra en ny kanonsäsong om laget vill hänga kvar.

12. GAIS - Göteborgslaget hade inga problem att klara sig kvar förra säsongen. Nykomligen hamnade på en stabil 10:e plats. Nu väntar det "tuffa andra året" och man ska göra det utan James Keane. Engelsmannen gjorde 10 mål ifjol och lämnar ett giganstiskt hål efter sig. Ersättarna håller knappast samma klass. Dessutom är mittfältsherren Khari Stephenson borta så GAIS bör nog kolla bakåt i tabellen för detta blir svårt.

One to watch; Dime Jankulovski, målvakt. GAIS kommer förmodlgen utsättas för hårt tryck även denna säsongen och återigen blir Dime viktig som sista utpost. Han har rutinen för att kunna rädda kvar makrillarna.

11. Örebro - Hela Sveriges hatlag nummer två (efter TFF) är tillbaka efter tvångsnedflyttningen. Måste kännas bra att man nu är tillbaka helt på sportsliga grunder och av nykomlingarna ser man klart starkast ut. Man har ett gäng spelare med allsvensk rutin så det är snudd på att laget skulle kunna överraska ännu mer men själva är man säkert nöjda med att klara sig kvar. Hemma på konstgräset blir man svårslagna.

One to watch; Nedim Halilovic, anfallare. Kom som en frisk fläkt i höstas och sköt ÖSK upp i Allsvenskan. Sju mål på sju matcher är imponerande och kommer säkert kunna sätta skräck i en hel del allsvenska försvar också.

10. Halmstads BK - Laget gjorde en riktigt svag säsong senast och en 11:e plats var knappast vad man räknat med. Jag tror inte det blir mycket bättre denna säongen men laget är svårbedömt. Man har tappat en hel del namnkunnigt folk men Janne Andersson är ju en mästare att göra okända spelare till riktigt dugliga lirare så laget kan överraska mig. Framför allt måste Dusan Djuric återigen visa att han är den stjärna han länge spåtts bli.

One to watch; Ajsel Kujovic, anfallare. Zlatan kopia kallad, som imponerade på mig förra året. Kommer bara målskyttet igång så kan han bli en riktig stjärna.

9. Gefle - Nu torde överraksningsmomentet med Gefle vara borta efter att man klarat sig kvar två år irad. I år kan det dock bli lite problem med 2/4 delar av den starka backlinjen borta. Tränaren Per Olsson är dock en duktig på att skapa ett lag så Gefle känns som ett stabilt mittengäng.

One to watch; Rene Muzola Makondele, mittfältare/anfallare. Kongolesen var på väg bort under vintern men ett drömbud från Gefle fick han att stanna. Kan nog vara de klokast spenderade pengarna Gefle gjort på väldigt länge. Han är lagets talesman och en spelare som kan avgöra en match på egen hand. På Stadion undrar vi varför varför ?

8. Hammarby - Det har varit kaos på söder under vintern. Viktiga spelare har lämnat laget liksom andre tränaren. Dessutom ett kontaktsbråk kring Jeffery Aubynn. Laget ser kraftigt försvagat ut med spelare som Von Schlebrügge, Covic, Furuseth-Olsen mm borta. Omskriven nyförvärvet Charlie Davies kommer få dra ett stor lass både som publikfriare och killen som levererar.

One to watch; Richard Kingson, målvakt. För två veckor sedan hade jag valt Davies som ser riktigt spännade ut. Sen snabbvärvade Hammarby Kingson från Ankarspor. VM målvakten från Ghana har tre månader på sig att visa sin klass.

7. IFK Göteborg - Gamla klassiska IFK ser svårbedömt ut. Nya tränarduon Rehn/Olsson kan få det hett om öronen om man får en tung start. Nyförvärven ser inte så spektakulera ut och man har fått en del spelarförluster. Dock har man en bra grundstomme i Bengt Andersson, Mattias Bjärsmyr, Niklas Alexandersson och Stefan Selakovic. Ytterligare ett lag som känns givna i mitten av tabellen.

One to watch; Pontus Wernbloom, mittfältare. Fotbollens svar på hockeyns Magnus har liknade spelstil; är det i vägen åker det med. Kommer bli viktig då Göteborg nog kommer ställas inför en hel del krigande denna säsongen.

6. AIK - Nu är det upp till bevis för Rikard Norling och hans råttor. Efter en minst sagt imponerade säsong ifjol blir trycket betydligt större på laget i år. Precis som i fjol satsar laget inte på de stora namnen utan rätt spelartyper, vilket verkar helt rätt om man jämför med vad klubben sysslade med för några år sedan. Stephenson är ett intressant nyförvärv. Dessutom kommer det ju inte skada laget att man har har 16 hemmamatcher och bara 10 borta.

One to watch; Wilton Figueiredo, anfallare. 10 mål under debutsäsongen var imponerande från brassen. Alltid gitig när det luktar målchans. En tänkbar skytteliga vinnare.

5. Djurgårdens IF - Nu måste laget lämna förra årets fiaskosäsong bakom sig. En sjätteplats är ett stort misslyckade när man aspirerar på guld. Men tabellen ljuger aldrig och DIF var inte bättre än så. För mycket strul kring laget kostade för mycket. Nu har man ny tränare och ett par nya spelare som förhoppningsvis ska kunna ta laget åt rätt håll igen.

One to watch; Johan Arneng, mittfältare. För två säsonger sen var Johan glödhet och på gränsen till landslaget. Sen kom en familjetragedi och en usel fotbollsäsong emellan. Hittar han tillbaka till sin bästa form blir han precis den pådrivare DIF såväl behöver.

4. Kalmar - Nanne Bergstrand må vara en rätt grå person men han har med små medel lyckast med Kalmar. 5-3-5 sedan återkomsten imponerar rejält. Laget bjuder knappast på nån propaganda fotboll men poängen plockas och det är ju det som räknas. Stabilt försvarspel kryddat med ett par riktigt vassa brassar.

One to watch; Ari da Silva Ferreira, anfallare. Skyttekung förra året med sina 14 mål och vet verkligen vad målet är beläget. Lär fortsätta leverera i år men risken för Kalmar är att han kanske lämnar laget under sommaren.

3. Malmö FF - Skåningarna har haft enorma krav de senaste säsongerna och inte lyckast infria dom. Framfrörallt är det försvarspelet som brustit och därför har nu Hasse Borg inhandlat Häckens backjätte Jimmy Dixox. Framåt har man även värvat fjolårets succè man Ola Toivonen och Johan Andersson. Då ska man komma ihåg att Malmö redan har en stark offensiv med spelare som Litmanen, Junior, Jonatan Johansson mfl. Lyckas Sören Åkeby få ordning på försvaret blir Malmö livsfarliga.

One to watch; Ola Toivonen, mittfältare/anfallare. Gjorde stor succe hos Örgryte förra säsongen. Blev årets nykomling och fick göra landslagsdebut i Sydamerika. Köpt av Malmö för dyra pengar under vintern så nu gäller det att visa att han är värd dom. Dock har han betydligt bättre medspelare denna säsongen.

2. Elfsborg - Efter 45 långa år lyckades Elfsborg knipa titeln förra säsongen. Anförda av hämvändar "bröderna"-Svennson och med smarta nyförvärvet Jon Jönsson spelades guldet hem framför näsan på aik. Nu gäller det att försvara det och vi vet ju alla hur svårt det är. Att man dessutom ska försöka kvala in till Champions Leauge ger laget ett tufft program. Det som talar för att man ska lyckas är att man fått behålla hela truppen samt värvat James Keane från GAIS.

One to watch; James Keane, anfallare. Måste ju välja Keane som gjorde stor succè förra säsongen i GAIS. Nu är han dessutom uppbackad av en mittfält av en helt annan kaliber. Holmèn, Svensson och Ishizaki kommer ge Keane dom rätta bollarna. Ingen blir förvånad om han blir skyttekung.

1. Helsingborgs IF - Jag tror hela Henkes Helsingborg tar guldet iår. För visst är det Henrik Larsson, Henrik Larsson och åter igen Henrik Larsson det handlar om. Henke är dock en rutinerad man och klarar pressen vilket samtidigt underlättar för övriga spelare. Dessutom har man seriens kanske bäste tränare i Stuart Baxter. Försäljningen av Luton Shelton kan visa sig dyrbar och om Andreas Granqvist får för sig att stanna i Wigan efter lånet upphört kan det bli problem.

One to watch; Henrik Larsson, anfallare. Givetvis vem annars ?! Den här mannen besitter ett spelsinne som passar lika bra på Grimsta IP som på Old Trafford. Att han dessutom visar att han vill spela i Helsingborg trots fortsatta locktoner från Sir Alex höjer hans status ytterligare.

Nu ska väl tillägas att jag inte är känd för att vara någon bra tippare ;)

U 887 stämplar ut för gott (ja ialla fall snart)

image81

Så har då dagen kommit när jag för andra gången i livet sa upp mig från ett jobb. Förra gången var 17:e Januari 2002 då jag sa upp mig från Coop Forum för att börja på Mearsk Torsvik.

Andra gången landade datumet på 4:e April 2007 och nu lämmnar jag IKEA för att börja jobba på PNL. Självklart känner man ett visst vemod. Själva jobbet i sig kanske inte är det mest spännande men man har träffat mycket roligt folk och fått många vänner. Självklart finns det en och annan idiot också men dom glömmer vi en dag som denna.

Den stora andledningen till att jag lämmar är det nya schemat som kommer smygande framåt höstkanten. Det är då dom tar bort den lediga fredagen (man jobbar till 20.20 varannan fredagskväll) samt jobb var åttonde helg. Detta är en stor skillnad mot nattjobbet som jag har haft innan gällande arbetstider. Mycket längre och tyngre pass ger mer tid på jobbet samt mindre fritid. Som natt och dag som jag och en nattkollega brukar säga. Jag har alltid sagt att jag inte lever för att jobba utan jobbar för att leva. En rätt sund inställning tycker jag.

På PNL får jag fasta tider som är fölagda med arbetstid natt. (Har jag nämnt nångång hur bra jag trivs med nattjobb ;)) Det är ungefär 15-20 anställda så förhoppningsvis funkar gruppen bra med, men det verkade så när jag var ute och hälsade på. En annan sak som känns väldigt bra är att man fått en av två platser bland 50-60 sökande. Då känns det verkligen som dom vill ha en !

Den tråkiga biten är ju att man kommer sakna vissa personer från IKEA (speciellt folket från natten). Känns som folk kommer sakna en själv också vilket känns roligt men samtidigt också lite sorligt på ett sätt. Har dock resonerat så att dom man verkligen vill hålla kontakten med kommer man träffa ialla fall.

Och som jag sa till den bästa chef jag haft;

- Jag stänger inte helt några dörrar för IKEA i framtiden. Du vet ju mitt telefonnummer så hör av dig om det blir permanent natt ;)
- Självklart, synd att man inte får välja vilka som slutar.

Tillbaka

image80

Bilden illustrerar mer än väl min måndag då jag återigen stämplade in för att jobba kvällsskiftet. Det var verkligen ingen höjdare med folk överallt och det mesta som tog dubbel så lång tid. Dubbla tiden.......

Några mackor var man tydligen inte värd denna måndag heller enligt mina "trevliga jobbar kompisar" . Återigen stula uppe i kylen, blir så trött. Fattar inte vad som är så speciellt med just mina alltså ?! Fick ialla fall tröst av Jenny så då blev man glad =) Imorgon får hon vakta dom så man kanske kan få ha dom i fred !

Fick bli en pan pizza till lunch (tack för lånet av pengarna Jernhagen) och en halv apelsin till kvällsmat (tack för halva apelsinen Ralle)

Nu ska jag sova, är riktigt trött då det känns som man jobbat dubbla pass jämfört vad man är van vid.

God natt !

PS. Att hv åkte ut får väl stå för det trevliga under kvällen DS.