Back to Business

Då var det strax slut på ledigheten för denna gången. Nu väntar sex veckors jobb men det ska nog gå bra när man vet att det väntar lite mer semester efteråt. Det magiska datumet 080808 går jag på "OS-semester" och dom första tre dagarna ska jag tillbringa i London.

Helgen var händelserik med både båttur och dubbla besök på Olearys. Speciellt lördagen var rolig då jag träffade personer som jag inte sett på väldigt länge. Mycket hinner hända på 6-7 år och det är kul att snacka gamla minnen.

Nu är det dags att fara bort till Hagaterminalen, avslutar med en bild på roligaste bilen i helgen !



"Alla kan ha en dålig dag men jag har inte sett dig ha någon sen du började"

Helgens visdomsord



Spriten dödar långsamt....men vem har bråttom???

Ledig igen !

Yes det var den arbetsveckan det !

Nu har jag jobbat mina två nätter för denna veckan det har redan blivit "helg". Onsdag & Torsdag är jag kompledig och ska kolla på semifinalerna i fotboll. Dessutom är jag ledig på söndag då finalen går av stapeln.

Efter den ledigheten börjar dock sex långa veckor innan det är dags för min "riktiga semester" Kan tycka att det är rätt skönt att jobba på sommaren ialla fall. Normalt sett är det lite mindre att göra samt att vädret ändå brukar vara bättre i Augusti, så då kan jag lika väl vänta med semestern.

Dagarna som kommer är dock fullbokade;


* Onsdag ska jag åka och storhandla på mitt älskade Coop. Lönen trillade ju som bekant in för några timmar sen så det är dags att fylla på förråden.

* Torsdag är det golf som gäller. Ska ta en runda på Skinnabos korthålsbana med Seb & Olle.

* Fredagen är det dags för minikryssning på Vättern med M/S Nya Skärgården.

Har ingen passande bild idag så slänger in en på världens vackraste stad, kan ni gissa vilken ?



Helgens visdomsord



Begravningar är så sorgligt vackra. Tråkigt att man ska missa sin egen med bara några dagar......

Glad midsommar



Dags för min favorit högtid, midsommarafton.

Framförallt för att den ligger bäst i tiden med förhoppningsvis en lång ljus natt med gott väder. Vidare slipper man allt stress och köp av massa onödiga presenter (jul) Dessutom är det enda högtiden som inte 100 % religöst relaterad.

Nu bär det strax av mot nya marker, som jag berättat ska jag till Hundshult idag. Kul att testa ett annat ställe och träffa andra människor. Att döma av bilderna ser dessutom Norra Unnaryds-diket ut som en mindre krigszon.

Fortfarande är man ju lite bitter över onsdagens spektakel men men inget att göra åt. Mina förhands favoriter Portugal åkte ju dessutom ut igår så nu hoppas jag Holland vinner, dom har spelat klart roligast hittils.

Även nästa vecka är jag rätt mycket ledig men efter det börjar en lång period med jobb. Nästan sex veckors jobb väntar, så visst känns det lite som om sommaren tar slut efter idag (eller efter nästa helg ialla fall) Men långt bort i den där tunneln återfinns ett starkt och fint ljus, det heter London. Fixade precis flygbiljtterna över, ska kolla på Crystal Palace - Watford den 9:e Augusti. Härligt att ha nått att se framemot !

Glad midsommar på er !

......



Räcker väl så......orkar inte mer
Dags att riva och bygga nytt !


Jag längtar till 9:e Augusti

Är det semester så är det



Semester, det ordet smakar liksom alltid lika gott

Nu är det visseligen inte någon jättelik 3-4 veckors period vi pratar om, utan snarare sex dagar. Men aldrig fel att få lite ledigt över midsommar ialla fall.

Efter att tillbringat två midsommar i rad ute i Norra Unnaryd byter jag nu metropol och befinner mig på fredag i Hundshult. Vilken Vasco da Gama man är alltså ! Är det inte Hundshult så är det Rio, Norra Unnaryd eller London.

Ikväll ska jag spela min första match i korpfotbollen för säsongen. Ska bli riktigt skoj att snöra på sig dojorna. Dessutom är matchen ikväll på gräs (riktigt äkta gräs !)



Nu ska jag dock åka och jobba, vad gör man inte för lite komptimmar ;)



EM:s visdomsord



Ingen kickar fotboll som han, Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic





10 år sedan



I dagarna är det 10 år sedan jag tog studenten

Vaknade vid sju tiden i morse av att det stimmades rejält nere på Kungsgatan. Mycket ovanligt att jag hör några ljud då jag bor längst upp så nyfiken gick jag och kollade, studenter....suck

Som sagt är det nästan på dagen 10 år sedan man själv sprang ut (torsdag 1998-06-11). Man kan fråga sig om man har gjort mycket vettigt under dessa år, och svaret blir ganska snabbt nej. Men mycket roligt har jag varit med om och man har fått se en del av världen också. Det är ju det livet går ut på tycker jag.

Studenten var en rolig dag (hehe) men det är inget jag för livet skulle vilja göra om. Har mycket roligare som 29 åring än jag någonsin hade som 19 åring. Dock är det kul att minnas tillbaka och kolla på gamla bilder från "då det begav sig"

Så idag håller jag mig inomhus för att slippa allt gap på stan.

Tonfisk och ris



Igår testade jag (på T:s inrådan) tonfisk och ris. Har dåliga minnen av det från förr. Känns som jag inte tyckte om det förra gången jag åt det, för 100 år sedan kanske.

Testade ialla fall det och det blev en burk med Currysås, vad annars liksom. Men nej det var väl ingen större höjdare kan jag inte påstå. Funkade väl men nja, godare kan man äta.... Kanske var felet att det var ica som märke ? Kanske skulle jag tagit med tomatsås ?

Idag återgår jag till stabil middag, hemlagad pizza. Långt ifrån lika nyttigt förstås, men mycket godare !

Hinner inte blogga

Blogger kommer bli lite lidande nu ett tag framöver. Hela min vakna tid går åt till att se och andas Fotbolls EM. Igår kollade jag på en bra match mellan Holland och Italien och idag är det ju Sverige - Grekland.

Heja Sverige !!



Över till väderprognosen

Efter typ massa dagar med sol och klarblå himmel är det nu lite sämre väder. Även fast vissa verkar längta till Kiruna så är jag lite mindre nöjd. men men kan ändå hålla med om att det vore gott med lite regn. Bara solen kommer åter till helgen !

Vart nämnligen olidligt varmt här i lägenheten när jag skulle sova i natt. Dök ner i soffan vid ett tiden och fick ligga mer eller mindre naken trots att fläkten var på. I sovrummet lite senare var det inte mycket bättre....

Men som vanligt väljer jag att tänka på isande fötter, rut-skrapning och snödrivor så då blir man genast nöjd igen.

Väderprognos slut

Blev visst rätt lång detta i alla fall. Nu ska jag käka middag, idag blir det fläskfilè med pasta & kantarellsås. Sen vila lite så man är i toppform inför kvällen.

Krossa grekerna


Like a superstar



Äntligen är det dags

EM premiären mellan Schweiz och Tjeckien är nu bara en dryg timme bort och senare ikväll möts Portugal - Turkiet. Sverige spelar som bekant sin första match på tisdag mot Grekland.

Ska bli gott med några veckor med lite ledigt, foboll och öl. Hoppas vädret håller i sig och att Sverige spelar bra för då kan det bli en riktigt härlig tid framöver. Någon 94-sommar kommer det dock inte bli igen tyvärr. En sån får man nog bara uppleva var hundrade år skulle jag kunna tänka mig, tack och lov att man är gammal nog för att minnas den. Ni vet vilka ni är ;)

Vilka vinner då ?

Mitt tips går till Portugal som har ett fantastiskt lag (Ronaldo, Deco, Nani osv) och jag tror det blir ett Iberiskt derby i finalen mot Spanien. Det kan bli riktigt hårt det.

Sverige då ?

Man ska vara väldigt nöjda om vi går vidare från gruppspelet. Vinner man första matchen känns chansen som mycket god men det blir tufft mot Grekland. Vore väldigt trevligt med kvartsfinal på midsommardagen mot Holland och försöka ta revanch för nederlaget i Faro-Loulé för fyra år sedan. Drömma går ju ?!

Skål på er för nu börjar festen !


Nationaldagen



I en förordning från 1983 bestämdes att 6 juni är Sveriges nationaldag och också Svenska flaggans dag. Detta datum hade redan firats som Svenska flaggans dag sedan 1916. Sedan 2005 är Sveriges nationaldag även helgdag.

Verkar ju bli ett perfekt väder för lite firande idag. Som vanligt skiner solen från en klarblå himmel. Man börjar bli bortskämd med det där nu, jag väntar bara på ett bakslag.

Redan igår firade jag denna dag med jobbet. Steget före som vi är på PNL hade vi fest redan igår uppe på Odensberg. Restaurang Oasen hade kommit med mycket gott & grillat, företaget bjöd på öl i massor. Efteråt blev det både brännboll (jag gjode en homerun ! ) och fotboll.



Nu bär det snart av mot Månsarps kyrka där det är bröllop idag, bra vald dag måste jag säga Dave

Dagens garv



Läste en rolig artikel på DN:s hemsida för några dagar sen;


Många med schizofreni dör i ensamhet

Haha, knappast va ??!

Glöm inte var du kommer ifrån. En dag kanske du måste återvända.

I went out with my former employers and had a great Saturday



I
KEA matchen gick mellan Beddinge och Karlanda. Självklart vann Beddinge, 6-4. Chant var kung i backlinjen och stoppade danskar på löpande band



Skumejo var inte nöjd, inte kul att alltid hålla på förlorande laget. Allie brydde sig inte, bara hon fick dricka sin cider var hon nöjd




Det var folkfest på läktaren, bara öltältet fattades



Livet blir inte så mycket bättre än såhär



Efteråt var det inflyttningsfest på Tokarp. Ulrika och Anna har flyttat (dock inte ihop). Riktigt rolig fest och gott snacks fick man också



Balkongen var populär med kvällssolen




Senare på kvällen blev det singstar för hela slanten

Men men det var då det, nu landar man snart i verkligheten igen. Dock har jag en härlig period framför mig. Eller vad sägs om fem veckor i rad utan fem arbetsdagar ?! 4 dagar denna veckan, sen som följer; 3, 2 , 2, 4

Semester och kompledigt :D