Falks grav

image279

Den 21:a November 1855 hugger bödeln huvudet av postrånare Jonas Falk, 28 år gammal.

Idag är det alltså 152 år sedan Falk halshuggs på den mytomstunna platsen som ligger på vägen mellan Jönköping och Hjo som även korsar gamla Göteborgsvägen.

Året innan hade Falk och hans styvfar Anders Frid rånat postiljonen på vägen mellan Sibbarp och Håkanstorp. De två överfaller postiljonen A.M Nielssen och drängen Sven Larsson vid Tunarp och bytet de får med sig från rånet är 2000 riksdaler. De båda tar efter rånet till flykt med slutmål kungliga Hufvudstaden men innfångas rätt snabbt då bevisen mot dem är många. Då Neilssen avlider av sina skador döms de båda till döden men medans Falks dom genomförs så benådas Frid till livstids straffarbete.

Det sägs att det alltid ligger färska blommor på graven men det är oklart vem som sätter dit dessa. Platsen har blivit ett välkännt turistmål och många söker sig ut till platsen för spänningens skull.

Har själv varit där ett par gånger och man kan väl säga att "respekten" avtar efter ett tag. Men visst, efter en skräckfilm kan det vara väl så skräckinjagande.

Kommentarer
Postat av: Kristina

Jag har aldrig varit så rädd som när vi åkte dit när det va fullt med snö.. gick knappt att åka dit med bilen och när vi kom fram såg vi en skugga som rörde sig bland träden.. det syndes så tydligt i det vita.. ush så hemskt!!! :-)Den gången vågade
vi inte ens gå ut ur bilen hehe
Jag har tips på nästa skräckis: skeleton key

Postat av: allie

det spökar där!!!!! O skogarna runtomkring! Skeleton key är bra, men såg vi inte den? Har för mig att ja sett den två ggr

2007-11-21 @ 15:32:31
URL: http://allie0.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback