Boxing day

image294image295image296

Idag firas Boxing Day i framförallt Storbrittanien, Kanada, Australien och Nya Zeeland

Tvärtemot vad man skulle kunna tro har dock namnet inget med boxning att göra, även fast sport är ett traditionellt inslag. Namnet kommer från förr då högt uppsatta personer samlade sina saker i lådor och delade ut dom till fattig folket som gåvor.

På senare år är dock dagen mycket förknippad med sport. I Storbrittanien var det från början en dag för rävjakt men nuförtiden dominerar fotboll, cricket och hästsport. Även i Nya Zeeland och Australien spelas denna dagen mycket cricket. I Kanada handlar dagen mycket om hockey och shopping.

I Sverige heter det ju kort och gott annandagen och här spelas som bekant bandy. Det är ju även en stor dag för mellandags rean så egentligen borde man väl ge sig ut en sväng och jaga lite priser men jag orkar inte. Finns som sagt en hel del fotboll att kolla på och så ska jag jobba senare ikväll.

Gårdagen var riktigt rolig. Blev visst lite fest ialla fall (man är väl inte sämre än att man kan ändra sig :P) Åkte ner en sväng till Berntsson och det var skoj, roligt att träffa lite nya människor ibland också. Efter det åkte vi in till stan men kön på Harrys (i kombination med 180 kr i inträde!) fick oss att ge upp. Gick tog en kebabtallrik och dök redan innan 24. Så idag är man pigg och utvilad.

Snart är det helg igen =) Perfekt vecka detta !

Kommentarer
Postat av: allie

ahaaaa

Postat av: Boden

Ahaa - nr.2

2007-12-27 @ 11:01:19
Postat av: tess

som sagt.. man tror man ska dö av mättnadskänsla.. men men .. man har ju sig själv att skylla.. plus alla som lagar så förbenat god mat! =D
hoppas julen var till belåtenhet.. kom tomten förresten? =P

2007-12-27 @ 14:49:25
URL: http://goto.glocalnet.net/domkallarmigtess
Postat av: unnarydaren

Jag som hade köpt handskar o allt
:-)

2007-12-27 @ 21:24:32
URL: http://unnarydaren.blogg.se
Postat av: Lena

Du är utmanad. Kolla i min blogg för mer info!!

2007-12-27 @ 23:55:04
URL: http://lenap.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback