Stockholm

image217

Dags att skriva några rader om Stockholmshelgen då. Här ovan ser ni den stora Sverige flaggan innan match. Mer om fotbollen sen, och jag vet att det kommer uppröra känslor ;)

Redan klockan 10 på fredags morgonen var det dags att bege sig mot Stockholm. Man va väl inte helt pigg när man satte sig i bilen efter fem timmars sömn. Resan upp gick utan större bekymmer och lunch intogs på Rasta i Nyköpingsbro. Pannbiffen smakade riktigt gott som frukost.

Efter lite strosande i Sundbyberg under eftermiddagen begav vi oss ut mot Årstaberg där Steff bor. I bilen insåg man återigen hur lyckligt lottad är som kommer hem från jobbet på under fem minuter (tackvare Jönköping och natt trafiken).

Vid 17.30 intogs första ölen (ja just det 2,5 h innan ikea arbetarna slutade, haha) och sista groggen slank ner nästan 12 timmar senare så det va en rikigt långkörare. Blev en riktig höjdare trots att vi inte gick ut. Roligt att sitta och snacka skit och gamla minnen med kompisar man inte träffar så ofta.

Kylen är laddad
Spriten är framställd
Groggkalaset är igång
Glada miner

Nu så över till lördagens match;

Efter mycket återhämting och vila begav vi oss till Sundbyberg för käk och ett besök hos en gammal tabergs bo. Med 45 minuter kvar till matchstart var vi framme vid råsunda. Det visade sig att vi hade fått kanonplatser. Vi satt en bit upp på norra läktaren (enda nackdelen) och såg perfekt ner mot planen då ingen satt framför oss. Stämmingen blev bättre och bättre och exploderade när lagen äntrade planen. Trycket går givetvis inte att jämföras med ett derby men det va det klart bästa jag varit med om under en landskamp.

Matchen behöver man väl inte orda så mycket om. Det flesta såg den och dom som inte gjorde det bryr väl sig inte heller. Bara att konstatera att Lasse Lagerskojare återigen står för en rad konstiga beslut;

* Tycker väl egentligen att han borde satsat på Rami istället för Isaksson med tanke på att Andreas varit borta en längre tid och är matchotränad. Dessutom kan knappast Shaaban anses som någon säkerhetsrisk heller. Nu gick det ju bra och Andreas gjorde en stabil insats.

* Mittfältsbeslutet att spela med tacco-anders och Niklas Alexandersson. Tycker han borde satsat på Kennedy Bakircioglü istället för Alex. Killen har ju blivit en helt okej spelare (föga förvånade EFTER bajen karriären ;)) som tagit honom ända till Ajax.

* Det mest självklara att Kim naturligtvis skulle startat istället för en tjock boråsare som inte tillför ett skit. När han spelar i allsvenskan och elsborg som blev utspelat av Valencia som ville köpa Kim så räcker det rätt bra som argument. Finns massa ytterligare men orkar naturligtvis inte rabbla alla här (blir lång blogg som det blir)

* Nu ska man inte klaga alltför mycket på Lasse. Han levererar trots allt resultat efter resultat som tar oss till mästerskap. Dock lär vi väl aldrig få veta hur ännu mycket bättre det kunde gått om han tog de självklara besluten.....

* Kul att se Zlatan i lördags, helt klart hans bästa landskamp sedan EM 2004. Tycker han ofta (i landslags sammanhang) sett oengagerad och lat ut men i lördags gjorde han en riktigt kanonmatch och var bästa spelaren på planen. Låg bakom mycket i anfallsväg och hade ett par farliga avslut också. Synd att han inte fick sätta dit en boll bara.

Lördagskvällen blev mycket lugn så vi kunde fara hemmåt mot Jönköping redan klockan 12 på söndagen. Det blev en riktigt kanonhelg och en rolig tradition som säker det blir mer av framöver. Detta va sjätte året i rad och varför sluta nu liksom ?!

Ikväll ska jag själv spela fotboll nere på Junebäcksvallen klockan 18.30. Välkommna att komma och kolla :D
Förvänta er ingen Kim liknade insats med en Freddeman som styr det offensiva spelet. Däremot kanske lite Tobbe Linderoth glimtar när man springer framför backlinjen och trampar motståndare på hälarna och gör livet allmänt surt för dom.

Fast det kanske mest kommer se ut som en anders insats. Man är ju trots allt lite lönnfet så förutsättingarna finns ju ;)

Kommentarer
Postat av: allie

haha :P för att kommentera matchen ännu en (sista) gång: Lagerbäck bestämmer, Lagerbäck LEVERERAR. tror ingen här skulle göra hans jobb bättre. LILLA sverige är ju trots allt VÄRLDENS bästa kvallag.
När bjuder du in mig på korpinnebandy då ? freddeman!

Postat av: Jernhagen

Underbar helg du verkar haft! Håller med dig om uttagningen! Forza Kennedy sen att anders själv har sagt att han älskar taco är ju en annan femma ha ha hare bäst Andersson

2007-09-10 @ 15:53:16
URL: http://www.freddie80.blogg.se
Postat av: Freddie

Hörde att Taccobell har utkörning nu för tiden, så det va därför Anders va tnungen att gå av. Tur är väl det annars hade han väl fått spela hela matchen.

2007-09-10 @ 16:07:40
URL: http://broderfredrik.blogg.se
Postat av: Boden

Låter som ni haft det helmysigt - kul.....

2007-09-10 @ 16:24:34
Postat av: Pekka

Kul utflykt till Sthlm. Det blev kanske lite sent på fredagen men det får man kanske ta ibland, höhö.

2007-09-10 @ 16:46:21
Postat av: Ralle

det va en upplevelse att kolla på matchen live, särskilt mitt eget hemland=) orka inte dra mej in i en ytterligare diskussion i din blogg, räcker me jernhagens...hade ni ståplatser eller??

2007-09-10 @ 17:12:50
URL: http://Ralle82.blogg.se
Postat av: Jernhagen

Kom igen nu Ralle! Det är bara att sätta igång! Jag vet att du tycker om taco sven :-D

2007-09-10 @ 17:19:44
URL: http://www.freddie80.blogg.se
Postat av: emmi

Orkar inte ens tjafsa mer.. tyck va ni vill, mina åsikter kommer alltid kvarstå. påverkas inte av gamla amatör spelande f.d ikea arbetare =)
men du kan ju knappast förvänta dej att Elfsborg ska stor vinna mot ett av europas bästa lag. de e inte rättvist nånstans. de gjorde va de kunde. o andra matchen var de riktigt bra! så de så :)

2007-09-10 @ 17:20:06
URL: http://emmi86.blogg.se
Postat av: Jernhagen

Emmi: Säg inte att du inte blir provocerad av ett par gamla ikea lirare för det blir du! Annars hade jag aldrig fått en käftsmäll! Fattar inte varför för jag trodde man fick tycka att kim är bättre än svensson och inse fakta svensson älskar tacos...

2007-09-10 @ 18:33:47
URL: http://freddie80.blogg.se
Postat av: emmi

ja men och ? e de nå¨tt fel på att älska tacos då? de gör väl du ocå? då ska alla hålla på me dej oxå då? alla älskar tacos =) de förklarar varför han e så bra! ne ja tar inte åt mej men måste ju giveetvis säga min åsikt! ja tycker bara ni e löjliga!

2007-09-10 @ 20:17:25
URL: http://emmi86.blogg.se
Postat av: Ralle

haha jernhagen=) ja hatar ju inte han som alla ni andra gör...men skitsamma, jag håller mej till mitt danmark. ett lag som har BRA sammanhållning.
puss hej

2007-09-10 @ 20:22:56
URL: http://Ralle82.blogg.se
Postat av: Jernhagen

Ralle: jag hatar inte svensson tycker bara att han inte är bra! Det är min åsikt! Bara att gilla läget. Puss på dig och till Emmi: jag älskar tacos ;-) så ska man ha estrellas tortilla dip till he he
Hejpåre

2007-09-10 @ 21:17:45
URL: http://freddie80.blogg.se
Postat av: Mangez

Tack för en trevlig helg. Verkligen lyckat :-). Verkar som folk har lite olika åsikter om taco Anders!! Här kommer min fråga. Hur kommer det sig att alla i laget går ut i sthlms vimlet utan Anders? Jo, Anders hade lördagsmys med Lagerbäck, och gissa vad dom åt, precis, TACOS!!!. Och sen då, Anders kommentar till det hela, "Det är bara dom rika som går ut" Säkert!!! Han ville smida planerna med Lasse inför EM. (och så älskar han ju tacos förstås) PAJAS. Nog om detta, iaf hade jag skit ql i helgen trots laguttagningen :-). Simma lugnt!!!!

2007-09-10 @ 22:38:52
Postat av: Pekka

Jävla fiasko ikväll, men du låg iallafall bakom vårt tröstmål Fredrik!!

2007-09-10 @ 23:03:01
URL: http://www.eldhus.rocks.it
Postat av: allie

Jag hatar tacos! Det borde utrotas! blääh

2007-09-11 @ 08:26:13
URL: http://allie0.blogg.se
Postat av: Fredde

Emmi; Detta känns lite motsägelse fullt.
"men du kan ju knappast förvänta dej att Elfsborg ska stor vinna mot ett av europas bästa lag. de e inte rättvist nånstans"
Nej det gör jag inte, men då ska inte heller tacco spela när han uppenbarligen håller till på en lägre nivå.

2007-09-11 @ 11:36:39
URL: http://algottheeagle.blogg.se/
Postat av: allie

fredde; Fast sen kan ju vissa spelare sticka ut från ett helt lag ;)

2007-09-11 @ 12:38:52
URL: http://allie0.blogg.se
Postat av: Ralle

tacos e gott=) danmark e bäst...

2007-09-11 @ 14:37:53
URL: http://Ralle82.blogg.se
Postat av: emmi

Ja just de, o va du än tycker e Anders en av Elfsborg bästa spelare om inte den bästa.. men han kan nite göra ett helt lag.. precis som ingen kan det i landslaget även om vissa divor tror de!

2007-09-11 @ 14:45:01
URL: http://emmi86.blogg.se
Postat av: Fredde

Nej just det och han är inte heller tillräckligt bra att starta i landslaget.
Det är ju det disskustionen handlar om, inte hurvida om han är bra nog för elsborg. Vilket han är (och också är den nivån han ska hålla sig på)

2007-09-11 @ 14:55:42
URL: http://algottheeagle.blogg.se/
Postat av: emmi

Men inse nån gång att det kvittar vad ni tycker. Lagerbäck är kompetent nog att ta ut sin startelva, det är han vi ska lita på inga amatörer =)

2007-09-11 @ 20:18:05
URL: http://emmi86.blogg.se
Postat av: Fredde

Men åsikter får man väl ha ialla fall ??
Ska vi lägga ner alla debatter bara för någonannan bestämmer ? Låter som diktatur i mina öron.....

2007-09-12 @ 12:28:50
URL: http://algottheeagle.blogg.se/
Postat av: Freddie

Det är rätt lustigt att man bara inte kan erkänna att "tjockisen" va kass i lördags. Hade Kim spelat och inte rört bollen på 60 min skulle jag oxå tyckt att han gjort en dålig match. Svårare än så borde det ju inte va.

2007-09-12 @ 14:35:43
URL: http://broderfredrik.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback