De smala tror de är perfekta

Läste en intressant artikel i Aftonbladet som jag reagerade över;

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article1021887.ab

"Det sorgliga är ju att en del inte vill ge oss chansen att visa vilka vi är. Det är ju ingen skillnad på en tjock och en smal egentligen, det är ju människor, den ene med för mycket fett i kroppen och den andre med mindre. Det vore bra om folk kunde acceptera en mer för den man är ..."

Så långt förstår man han och får medlidande med honon. Naturligtvis ska ingen behöva mobbas för sitt utseende.

"I familjen Mellberg är mat glädje och tröst. Mycket, god och ofta för söt eller för fet mat. Sockerflingor, O?boy och husmanskost. I Jimmys fall nedsköljt med läsk. ? Jag tjatar om den förbaskade Coca-Colan, säger Eva-Lotta. Ett tag tog vi bort den på helgerna och det hände saker direkt. Han mådde bättre och blev piggare."

Men hallå här ! Är ju knappast någon hemlighet att ovanstående mat gör en fetare. Om fettman ligger i familjen kanske det är dags att tänka till lite. Både som person själv men framförallt som förälder. Det finns faktiskt en uppsjö av nyttiga och goda alternativ.

"Övervikten har följt honom sedan han fem år gammal opererades för ett höftfel som fortfarande spökar och som hindrat honom från att delta i skolgymnastiken."


Må så vara men det finns många andra möjligheter till att motionera. Gå ut och gå en promenade (säg en 1 h/dag) klarar alla som inte har problem med just sina ben, vilket inte inte verkar vara fallet här. Enkel, smidig och nyttig motion.

"Jimmy sitter tyst medan mamma föreläser om läsken. Sedan nickar han. ? Det bara ska vara kolsyra om man är med kompisar och kollar film. Minst två stora flaskor per helg blir det. 15-åringen hävdar att maten har makten över honom. Att han äter automatiskt. Med kompisarna, med mamma eller ensam. ? Jag äter när jag är ledsen. Det känns bra, men bara för stunden."

Är väl inte svårare att försöka ta kontroll över sig själv. Kan vara svårt i början men med rätt vilja klarar människor de mest oväntade saker.

"Han nämner anlag och svårigheten att som överviktig få vara med i en lagsport. Och datorn, som han sitter framför från 16 till 22. Varje dag."

Ja jo som jag skrev innan, finns mycket idrott som man kan ägna sig åt själv om man tycker det är svårt att platsa in i lagsport. Sitta framför datorn sex timmar om dagen är inte en av dom.....

Vore kanon om det infördes mer skolidrott på schemat. Det skulle alla tjäna på. Jag vet inte hur många timmar dom har nuförtiden men när jag var ung var det 2-3 gånger i veckan. Detta utöver de idrotter man utövade själv, något som barn säkert gör i mindre utsträckning nuförtiden.

Tråkigt om jag trampade nån på tåna angående överviktiga men det finns faktiskt saker man kan göra åt det själv. Bara man har den rätta viljan vill säga. Dessutom ska man komma ihåg att det inte är nån garanti att man blir lyckligare bara för att man är smalare.

Kommentarer
Postat av: N R 1 2 6

håller med. där finns det mkt han kan göra för att bli några storlekar mindre!

Postat av: Anna

Håller med dig. Om viljan finns så kan man göra det mesta!

2007-10-18 @ 08:38:17
Postat av: Boden

Ingenting är gratis! Man måste alltid kämpa lite för att uppnå något! Dessutom är början halva arbetet - sedan brukar det gå lättare.....

2007-10-18 @ 11:11:37
Postat av: emmi

Man måste ha viljan att vilja göra något själv, ingenting e gratis!
Det går men är jobbigt så klart =)

2007-10-18 @ 11:13:00
URL: http://emmi86.blogg.se
Postat av: Jernhagen

Helt rätt, det är nog inte alla som blir lyckligare av att vara smal..men det är ju ett stort problem i sverige med nu med övervikt tyvärr, men sen kan man ju inte gå så långt som puckot "Anna Skipper" predikar om, går ju inte äta allt som är nyttigt och ta bort allt onyttigt på en gång..vet i fan vad jag babblar om hehe hejpåre

2007-10-18 @ 23:51:06
URL: http://freddie80.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback